Ζωγραφίζει…χορεύοντας.

«Όταν χορεύεις γράφεις στη γη αυτά που θέλει να πει η ψυχή σου…»

Ο στίχος αυτός του Καβάφη στην περίπτωση της Heather Hansen γίνεται πραγματικότητα στην κυριολεξία.

Η 46χρονη, σήμερα, Heather Hansen συνδύασε δύο μεγάλες της αγάπες, το χορό και στη ζωγραφική. Γεννημένη στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Heather είχε από πολύ μικρή τις κατάλληλες επιρροές για να μπορέσει να δημιουργήσει την δική της τέχνη. Ο πατέρας της, όπως δηλώνει, ήταν ζωγράφος ποτραίτων, συνεπώς πέρασε πολλές ώρες δίπλα του βοηθώντας τον. Με τον χορό η πρώτη της επαφή ήρθε στα 13 της χρόνια, στη σχολή χορού της μεγάλης της αδερφής η οποίας της δίδαξε πως για να εκτελέσει μια χορογραφία οφείλει να χαρτογραφήσει και να οπτικοποιήσει τη μουσική.

Έχοντας λοιπόν πάρει τα κατάλληλα θεμέλια ξεκίνησε να κτίζει τη δική της τέχνη η οποία διαφέρει σίγουρα. Η Heather Hansen, έχοντας το σώμα της ως πινέλο, και ανακαλύπτοντας την μοναδικότητα που έχει το κάρβουνο ως υλικό, ξαπλωμένη σε τεράστια κομμάτια μουσαμά, χορεύει και δημιουργεί απίστευτους πίνακες. Κάνοντας καμπυλωτές κινήσεις, απλώνεται σε όλη την έκταση ζωγραφίζοντας γεωμετρικά σχήματα που συνθέτουν μία μοναδική εικόνα. Η ίδια δηλώνει ότι πολλές φορές σε στιγμές που δεν έχει έμπνευση για το τι θα ζωγραφίζει, απλά ξεκινάει να χορεύει στο ρυθμό της μουσικής και τότε όλο της το σώμα αποτυπώνει αυθόρμητα κάθε της κίνηση.

Δεν θα πω πολλά. Δείτε και μόνοι σας:

«Είναι φορές που ο χορός ή η ζωγραφική προσπαθούν να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μου ξέχωρα αλλά πάντα στο τέλος αντιλαμβάνομαι πως δε μπορώ να τα διαχωρίσω. δε θα μπορούσα ποτέ να ασχοληθώ μόνο με το ένα παρά μόνο να τα συνδυάζω και να τα αντιμετωπίζω σαν μια οντότητα που με συμπληρώνει και με καθοδηγεί. Η έμπνευση βρίσκεται παντού.»  – Heather Hansen

 

Διάβασε επίσης!

Ψήφισε το καλύτερο άρθρο για το μήνα...