Το πρώτο virtual TEDxevent παρουσιάζει ένα “Crescendo” έμπνευσης και δύναμης από τη Θεσσαλονίκη

Picture of Ευαγγελία Περγαντή

Ευαγγελία Περγαντή

Η θέληση και το πείσμα 50 και πλέον ανθρώπων, ανάμεσα τους νέα παιδιά, έφερε περίπου 70 άτομα κάτω από αυστηρές συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για να δημιουργήσουν σε μια κανονική σκηνή πολιτισμού και ιδεών μια virtual σκηνή στην ψηφιακή οθόνη της πλατφόρμας Crowdcast. 

Οκτώ ομιλητές δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό σε ένα Crescendo στο κόκκινο χαλί του TEDxUniversityofMacedonia κάνοντας πραγματικότητα την όγδοη εκδήλωση για τη διοργάνωση που μετρά αντίστοιχα χρόνια ζωής στην πόλη. Μέσα από ένα αυστηρό πρόγραμμα δύο ημερών και σε περιορισμένο χρονικό πλαίσιο για λόγους ασφαλείας με μάσκες, αποστάσεις, άδειες γυρισμάτων και προηγούμενα διαγνωστικά τεστ για τον covid -19, στα οποία υποβλήθηκαν όλοι οι συμμετέχοντες, δημιουργήθηκε με επιτυχία το σχεδόν πεντάωρο υλικό που θα παρακολουθήσουμε στις 8 Μαΐου 2021 διαδικτυακά μέσω online streaming.  

Κύριος ενορχηστρωτής και οικοδέσποινα της ημέρας θα είναι η μουσικός και παρουσιάστρια Σοφία Κουρτίδου που ανεβαίνει στη σκηνή για να παρουσιάσει με το δικό της ξεχωριστό τρόπο τους προσκεκλημένους της διοργάνωσης. Η αγαπημένη, στο νεανικό κοινό, Σοφία Κουρτίδου, θα μαγνητίσει με τη φωνή και το χιούμορ της τους θεατές παρουσιάζοντας με ξεχωριστό τρόπο κάθε ομιλητή και performer της διοργάνωσης.  Οι οκτώ ομιλητές (αφού η μία εκ των ομιλιών θα παρουσιαστεί από ένα δίδυμο στην σκηνή), αλληλοσυμπληρώνουν ο ένας τον άλλο σε ένα Crescendo ιδεών, ενώ ο καθένας  τους ξεχωριστά καλείται να υψώσει και να ενώσει τη φωνή με είκοσι πέντε άτομα οργανωτικής ομάδας και έναν αντίστοιχο αριθμό εθελοντών. Οι food bloggers Ευγενία Ευθυμιάδου και Θάνος Ρουμπής, η σχεδιάστρια μόδας Ορσαλία Παρθένη, ο σύμβουλος σταδιοδρομίας Χρήστος Ταουσάνης,, το μοντέλο η – μουσικοθεραπεύτρια Όλια Παμπουκίδου και η αρχιτέκτων Λυδία Καλλιπολίτη, ενώνουν τις φωνές τους στη σκηνή που το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο 8ο TEDx University of Macedonia. 

Η θέληση και το πείσμα 50 και πλέον ανθρώπων, ανάμεσα τους νέα παιδιά, έφερε περίπου 70 άτομα κάτω από αυστηρές συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για να δημιουργήσουν σε μια κανονική σκηνή πολιτισμού και ιδεών μια virtual σκηνή στην ψηφιακή οθόνη της πλατφόρμας Crowdcast. 

Για να απολαύσει το κοινό αυτή την εμπειρία όσο γίνεται περισσότερο, όσοι προμηθευτούν τα εισιτήρια παρακολούθησης με το συμβολικό αντίτιμο, θα λάβουν στο χώρο τους μια συλλεκτική αναμνηστική τσάντα με το λογότυπο του φετινού θέματος που περιέχει αναμνηστικά δώρα και εκπλήξεις που θα κρατήσουν συντροφιά στο κοινό όσο παρακολουθούν το main event.  Ένα TEDx event δεν είναι μόνο οι ομιλίες αλλά και η φιλοξενία, τα αναμνηστικά δώρα που προσφέρει  στους συμμετέχοντες και τα performances. Φέτος, το TEDxUniversityofMacedonia στέλνει το δικό του περιβαλλοντικό μήνυμα ενώνοντας τις δυνάμεις του σε ένα σημαντικό πρόγραμμα δράσης καθαρισμού παραλιών, ακτών και δημόσιων χώρων σε όλη τη χώρα. Στην τσάντα βρίσκεται το συλλεκτικό στρόγγυλο τσιγαροδοχείο κατασκευασμένο από μπαμπού για την συλλογή των αποτσίγαρων. Το TEDxUniversityofMacedonia συμμετέχει στο πρόγραμμα #gopafree για την ανακύκλωση των αποτσίγαρων και η μη κερδοσκοπική οργάνωση Cigaret Cycle στηρίζει τη μεγάλη νεανική διοργάνωση. Παράλληλα, ένα από τα performances βγαίνει από τη σκηνή του TEDx στον δημόσιο χώρο και μας αποκαλύπτει πως ένα γκράφιτι μπορεί να δημιουργηθεί με τη συνοδεία κλασικής μουσικής. Το αποτέλεσμα μπορεί να θαυμάσει κανείς στο βίντεο που θα προβληθεί στο πλαίσιο του TEDxUniversityofMacedonia αλλά και στον τοίχο αντλιοστασίου της ΕΥΑΘ σε κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης, μετά από ειδική άδεια που παραχώρησε η ΕΥΑΘ. 

Ενώνουμε τις φωνές στις 8 Μαΐου 2021, σε ένα CRESCENDO ιδεών στη Θεσσαλονίκη! Τα εισιτήρια παρακολούθησης του event παραμένουν διαθέσιμα μέχρι και τις 6 Μαΐου 2021. 

Διάβασε επίσης!

Ψήφισε το καλύτερο άρθρο για το μήνα...