Τσίμπα Ένα Χαμόγελο | Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας

Κυριάκος Σαρόγλου

Κυριάκος Σαρόγλου

Το κυνήγι της ευτυχίας ήταν και θα είναι μια από τις μεγαλύτερες σπαζοκεφαλιές εκατομμυρίων ανθρώπων. Το τι θα μπορούσε να κάνει κάποιον ευτυχισμένο και να του χαρίσει ένα αληθινό χαμόγελο ευτυχίας, έχει αποτελέσει μεγάλο μέρος έρευνας ποικίλων ερευνητών μα και φιλοσόφων. Δεν είναι παράξενο να τελεί θεμελιώδες συναίσθημα της ανθρώπινης φύσης εάν αναλογιστούμε πόσο μεγάλο ποσοστό των αποφάσεων μας κρίνονται βάση των συναισθημάτων που μας κατακλύζουν διαρκώς. 

Εσένα τι σε κάνει χαρούμενο;

 

Όντας ψυχολογικά όντα, αναζητούμε την ευτυχία. Πολλές φορές η ευτυχία δύναται να είναι η ψυχική ικανοποίηση του ανθρώπου, προερχόμενη από την εκπλήρωση των επιθυμιών και την επιτυχία των σκοπών του. Δεν πρόκειται για κάτι διαρκές ωστόσο. Δηλαδή δεν πρόκειται για μια αντίστοιχη μόνιμη κατάσταση νιρβάνας, αλλά κάτι που δομείται με τον καιρό και τη συλλογή στιγμών επιτυγχάνοντας την πολυπόθητη συναισθηματική ευεξία.

Είναι οι στιγμές που εμπεριέχουν αυτό το κάτι, αυτήν την κίνηση ή την εικόνα που αντικρίζεις και σε κάνει ευτυχισμένο. 

Ο ορισμός της ευτυχίας διαφέρει ανά καιρό, ανά κατάσταση, ανά στιγμή και φυσικά, ανά άνθρωπο. Μπορεί να είναι ένα πρωινό στο κρεβάτι, το φιλί της μητέρας στο ζεστό από πυρετό μέτωπο μας, μια αγκαλιά, ένα ζεστό γεύμα, μια προσωπική ή επαγγελματική επιτυχία. Για εσένα ευτυχία μπορεί να είναι μια καλή συζήτηση με φίλους, για εμένα είναι το χαμόγελο της ή όπως γλαφυρά περιγράφει στο έργο του «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά» ο Ν. Καζαντζάκης.: «Η ευτυχία είναι πράγμα απλό και λιτοδίαιτο, ένα ποτήρι κρασί, ένα κάστανο, ένα φτωχικό μαγκαλάκι, η βουή της θάλασσας. Τίποτα άλλο.»  

Φυσικά όλα αυτά διατίθενται στην ευχέρειά μας ανά πάσα στιγμή είτε για να επιτευχθούν νέες στιγμές ευτυχίας, είτε να ανατρέξουμε σε αυτές μέσω των αναμνήσεων μας. Να αναλογιστούμε αυτό που μας κάνει να χαμογελάμε πραγματικά. Μια μέρα γεμάτη ευτυχισμένες αναμνήσεις που θα σε κάνει να βάλεις σε άκρη ασήμαντες έγνοιες, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας.

ευτυχία-τσίμπα-ένα-χαμόγελο-παγκοσμια-ημέρα-ευτυχίας-20-μαρτίου
Αφισοκόλληση από τους εθελοντές μας το 2018, των πιο χαρούμενων πόστερ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης!

 

Αυτός είναι εννοείται και ο στόχος του «Τσίμπα Ένα Χαμόγελο» από το Infinity Greece και το Infititis.gr.  Μα τι άλλο, από το να θυμίσει σε όλους μας πως είναι εφικτό και κατακτήσιμο το σκαλοπάτι της ψυχικής ευημερίας, της ευτυχίας. Το μόνο που χρειάζεται είναι το πρώτο βήμα, ένα χαμόγελο για να κατανοήσουμε τη σημαντικότητα της ψυχικής υγείας και να εμπνευστούμε δημιουργικά για μία πιο χαρούμενη ζωή. Κάνε λοιπόν το αυτονόητο και απλά, τσίμπα ένα χαμόγελο

Υ.Γ Γιατί και η καραντίνα θέλει καλοπέραση, μπες στο «Τσίμπα Ένα Χαμόγελο» που σε περιμένει ένα απολαυστικό βίντεο με αποσπάσματα από βιντεοσκοπημένες παραστάσεις αγαπημένων  κωμικών! 

 

Διάβασε επίσης!

Ψήφισε το καλύτερο άρθρο για το μήνα...