Το LA Comics Festival επιστρέφει στη Λάρισα

Picture of Μαρία Βαγδούτη

Μαρία Βαγδούτη

  Για 2η συνεχόμενη φορά το LA Comic Festival επιστρέφει στη Λάρισα, μεγαλύτερο και πιο συναρπαστικό από ποτέ, από τον Σύλλογο Κόμικς και Τεχνών ΕΤουΚου σε συνδιοργάνωση με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων. To Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στον Μύλο του Παππά, με διάρκεια από τις 24 Φεβρουαρίου έως και την 1η Μαρτίου και ώρες λειτουργίας 10.00 – 22.00. Σκοπός του είναι να έρθει το κοινό σε επαφή με την τέχνη των comics αλλά και των εικονογραφήσεων, καθώς και γενικότερα η ανύψωση του πολιτιστικού επιπέδου της πόλης.

  Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιηθούν εκθέσεις στο Wisedog και στο γαλλικό ινστιτούτο, καθώς επιθυμία των διοργανωτών αποτελεί η συμμετοχή ολόκληρης της πόλης στο φεστιβάλ, και όχι ο περιορισμός του φεστιβάλ σε μία μόνο τοποθεσία. Στο Wisedog θα πραγματοποιηθούν εκθέσεις με όνομα “Εναλλακτικές αφίσες” και “Πους δε πενταλ του δε μεταλ”. Στο γαλλικό ινστιτούτο θα πραγματοποιηθεί έκθεση με το όνομα “Μουσική και Μουσικοί” (Έκθεση Γελοιογραφίας από το Διεθνές Festival Γελοιογραφίας Λαφυστίου) και τέλος στο Μύλο του Παππά θα πραγματοποιηθούν άλλες 2 εκθέσεις “Τρακτφορμερς” και “Ο Jnk Artworks στον Κάμπο”

https://www.efsyn.gr/sites/default/files/images/2020/02/la_3.jpg

  Το φεστιβάλ, που ξεκίνησε πέρυσι, είναι αφιερωμένο στην 9η τέχνη και απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, σε καλλιτέχνες και σε κοινό, σε εικονογράφους, σε λάτρεις των comics αλλά και σε λάτρεις των τεχνών γενικότερα. Ο Μέλανδρος Γκανάς, καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, έχει μεγάλες βλέψεις για τη πρόοδο και το μέλλον της διοργάνωσης, ευελπιστώντας ότι θα δημιουργηθεί ένα διεθνές φεστιβάλ, με τη συμμετοχή Ελλήνων μεν, με διεθνή αναγνώριση και καριέρα δε.

  Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ είναι ιδιαίτερα πλούσιο. Οι παρευρισκόμενοι μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε μία ποικιλία εκθέσεων comics, εικονογράφησης και γελοιογραφίας, σε σεμινάρια και workshops, ομιλίες, επιτραπέζια παιχνίδια, μοντελισμό, bazaar comics και σχετικών εκδόσεων, συλλέκτες, προβολές, αλλά και συναυλίες. Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ.

  Για 2η συνεχόμενη φορά το LA Comic Festival επιστρέφει στη Λάρισα, μεγαλύτερο και πιο συναρπαστικό από ποτέ, από τον Σύλλογο Κόμικς και Τεχνών ΕΤουΚου σε συνδιοργάνωση με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων. To Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στον Μύλο του Παππά, με διάρκεια από τις 24 Φεβρουαρίου έως και την 1η Μαρτίου και ώρες λειτουργίας 10.00 - 22.00. Σκοπός του είναι να έρθει το κοινό σε επαφή με την τέχνη των comics αλλά και των εικονογραφήσεων, καθώς και γενικότερα η ανύψωση του πολιτιστικού επιπέδου της πόλης.

  Επιπλέον, το φετινό φεστιβάλ δεν περιορίζεται στην 9η τέχνη, αλλά δίνει τη δυνατότητα στους παρευρισκόμενους να εξερευνήσουν και την 7η: τον κινηματογράφο. Συγκεκριμένα στο “Larizona Dream Festival” μπορεί κανείς να δει βραβευμένες ταινίες από το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας,καθώς και βραβευμένες ταινίες animation, από το TAF (Thessaloniki Animation Festival)..

  Ταινίες, εικονογράφηση, comics, workshops, διεθνούς φήμης καλλιτέχνες, εκθέσεις ομιλίες, συναυλίες και πολλά άλλα… φαίνεται  ότι το φετινό LA Comic Festival έχει ό,τι μπορεί να ζητήσει κανείς. Ετοιμαστείτε, λοιπόν, για μία εβδομάδα γεμάτη εξερεύνηση της τέχνης αλλά και γεμάτη διασκέδαση στη Λάρισα.

LA Comics Festival Vol. 2

Πού: Μύλος του Παππά, Γεωργιάδου 53,  Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, Κούμα 28 και Wisedog

Πότε: Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου – Κυριακή 1 Μαρτίου

Ωρες λειτουργίας: 10.00 – 22.00

Facebook: Εδώ

Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες: Σύλλογος Κόμικς και Τεχνών ΕΤουΚου, Εκδόσεις του Κάμπου, Project ΙππόΚαμπος, Facebook event

Διάβασε επίσης!

Ψήφισε το καλύτερο άρθρο για το μήνα...