Το δεύτερο Pre event του TEDxAUTH 2020 είναι γεγονός!

Δημήτρης Παπαδόπουλος

Δημήτρης Παπαδόπουλος

 Από την ομάδα του TEDxAUTH

“Δύο χρόνια μετά την ίδρυση του TEDxAUTH του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σας προσκαλούμε να μας ακολουθήσετε για τρίτη χρονιά στο ταξίδι μας. Με εφόδια την εμπειρία, αλλά και την επιτυχία, των προηγούμενων διοργανώσεων, με ακόμα περισσότερη διάθεση και ενέργεια, μπαίνουμε πυρετωδώς στην τελική ευθεία πραγματοποίησης του TEDxAUTH 2020

Σας προσκαλούμε, λοιπόν, σε ένα ανεπανάληπτο pre-event για να μοιραστούμε από κοινού τον ενθουσιασμό και την ανυπομονησία μας θέτοντας, με αυτό τον τρόπο, τον παλμό για την κύρια διοργάνωση.

Το θέμα της εκδήλωσης ακούει στην λέξη «Lungs», που σημαίνει πνεύμονες. Με αυτό το θέμα σκοπό έχουμε να προσεγγίσουμε πτυχές της καθημερινής ζωής των ανθρώπων που σχετίζονται με το περιβάλλον.

Οι πνεύμονες, τόσο με την κυριολεκτική -το ανθρώπινο όργανο της αναπνοής- όσο και με τη μεταφορική τους σημασία -το οξυγόνο που παράγεται από την παγκόσμια χλωρίδα- είναι αυτοί που πρώτοι θα πληγούν από μια επικείμενη οικολογική καταστροφή.

Με αφορμή, λοιπόν, τα καταιγιστικά γεγονότα του σήμερα, μαζί μας θα βρεθούν άνθρωποι ειδικοί στα περιβαλλοντικά ζητήματα και θα μας μιλήσουν για τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η φύση, αλλά θα προτείνουν και λύσεις που μπορεί να δώσει ο καθένας, ξεκινώντας από το σπίτι του και, γιατί όχι, από την κοινότητά του.

Το event θα περιλαμβάνει δύο ομιλίες οι οποίες θα σχετίζονται με το παραπάνω θέμα. Η πρώτη με τίτλο «Ποιότητα του αέρα και ποιότητα ζωής» θα πραγματοποιηθεί από τον Δημοσθένη Σαριγιάννη και η δεύτερη με τίτλο «Ενεργοί πολίτες και τεχνολογία: Μια νέα πνοή στα βήματα της επιστήμης», θα αναλυθεί από τον Νικόλαο Δούμπα

Ο πρώτος είναι Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο τμήμα Χημικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και θα μιλήσει για το πώς η περιβαλλοντική ρύπανση επηρεάζει τόσο τους “πνεύμονες” της γης όσο και των ανθρώπων, αλλά και για τα μικρά βήματα που μπορούν να κάνουν καθημερινά οι άνθρωποι για να προάγουν έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής. 

Ο δεύτερος είναι μέλος της isea, μιας Περιβαλλοντικής Οργάνωσης για την Προστασία των Υδάτινων Οικοσυστημάτων και υδροβιολόγος (marine biologist) και θα μας μιλήσει για την κατάσταση που επικρατεί στις θάλασσες της Ελλάδας, αλλά και για τους τρόπους προστασίας του υδάτινου περιβάλλοντος.

Φυσικά, θα υπάρχουν και μερικές ακόμα εκπλήξεις, μια εκ των οποίων είναι η αποκάλυψη του θέματος του επερχόμενου TEDxAUTH 2020. Τέλος, η εκδήλωση θα κλείσει με ένα βίντεο που θα ετοιμάσει η ομάδα του TEDxAUTH, αφιερωμένο στο περιβάλλον.
 
Σας περιμένουμε, λοιπόν, στο Καφωδείο Ελληνικό, στις 19 Φεβρουαρίου και ώρα 19.30 για να μοιραστούμε τις ιδέες μας, να συζητήσουμε τους προβληματισμούς μας, αλλά και να αναλύσουμε μαζί σας το θέμα του φετινού TEDxAUTH και να ζήσουμε μαζί μία αξέχαστη TEDx εμπειρία.


Είσοδος ελεύθερη”

Διάβασε επίσης!

Ψήφισε το καλύτερο άρθρο για το μήνα...