Το ‘Χωριό των Μαγεμένων’ στην Θεσσαλονίκη

Για πρώτη φορά ζωντάνεψε στη Θεσσαλονίκη το ‘Χωριό των Μαγεμένων‘ για τα φετινά Χριστούγεννα. Μία εορταστική αγορά με 34 ξύλινα σπιτάκια γεμάτα λιχουδιές, βιβλία, αρώματα, πατινάζ, face painting  και πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους. Για όσους θέλουν να μπουν για τα καλά στο χριστουγεννιάτικο πνεύμα, το Χωριό των Μαγεμένων θα τους καταπλήξει!

Ξεκινώντας από το Άγαλμα του Βενιζέλου,το χριστουγεννιάτικο χωριό προσφέρει αμέτρητες επιλογές για ζαχαρωτά, παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού, ζεστά και κρύα ροφήματα και χριστουγεννιάτικα είδη δώρων. Μία πληθώρα παιχνιδιών έχουν τοποθετηθεί σε όλον τον χώρο, με το περίφημο καρουζέλ να πρωταγωνιστεί.

χωριο-μαγεμενων

Μπορείτε να επισκεφθείτε το σπίτι του Άγιου Βασίλη και το Εργαστήρι των Μαγεμένων, όπου ξωτικά των Χριστουγέννων θα γράψουν μαζί σας το γράμμα των ευχών στον αγαπημένο μας Άγιο, θα ζωγραφίσουν και θα σας κάνουν face-painting με χρυσόσκονη. Μία γωνιά είναι, επίσης, αφιερωμένη στην προσφορά παλιών παιχνιδιών, τα οποία θα διατεθούν για να ενισχύσουμε τους μικρούς μας φίλους και να συμβάλουμε κι’ εμείς στο πνεύμα των γιορτών.

Στο κέντρο της Πλατείας των Μαγεμένων, όπως ονομάστηκε ο χώρος, έχει στηθεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο, το οποίο φωταγωγημένο μοιράζει την εορταστική ατμόσφαιρα. Υπάρχει, επίσης, χώρος για πατινάζ και ειδικά διαμορφωμένο τοπίο για χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες. Μπορείτε να απολαύσετε την βόλτα σας με ένα ζεστό ρόφημα ή να διαλέξετε ανάμεσα σε μία ποικιλία δώρων για τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Οι μυρωδιές, ο χαμηλός κίτρινος φωτισμός, τα λαμπάκια και τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια θα σας ταξιδέψουν στην γιορτινή Θεσσαλονίκη, που είναι πιο φωτισμένη από ποτέ.

χριστουγεννιατικο-δέντρο-πλατεία-μαγεμένων

Το Χωριό θα παραμείνει ανοιχτό από τις 14 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 2 Ιανουαρίου και αναμένεται να φιλοξενήσει συναυλίες και διάφορες καλλιτεχνικές δράσεις. Υπεύθυνος φορέας για τη λειτουργία της χριστουγεννιάτικης αγοράς είναι ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Δείτε το παρακάτω βίντεο για να πάρετε μία γεύση:

Διάβασε επίσης!

Ψήφισε το καλύτερο άρθρο για το μήνα...