Συνέντευξη: The Strange Street

Picture of Έλλη Παπαδοπούλου

Έλλη Παπαδοπούλου

Σε αυτό το άρθρο, ο λόγος γίνεται για ένα συγκρότημα που σίγουρα αξίζει να γνωρίσεις! Οι “The Strange Street” είναι μία μπάντα, αποτελούμενη από 5 μέλη ή αλλιώς “μια οικογένεια”, όπως μας δήλωσαν ότι νιώθουν πλέον μεταξύ τους:  Αλέξανδρος Λαζαρίδης – μπάσο, Γιώργος Στεφανής – κιθάρα, Λευτέρης Ευθυμιάδης – ντραμς, Βασίλης Μαντέλλος – κιθάρα, Κωνσταντίνος (Kon) – τραγουδιστής.

Η πρώτη γνωριμία με τους The Strange Street έχει γίνει σε παλιότερο άρθρο, το οποίο θα βρεις εδώ.

Από τότε, όμως, έχουν αλλάξει πολλά, όπως μας είπαν και οι ίδιοι. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. 

Το βράδυ της 9ης Δεκεμβρίου, σε ένα όμορφο σοκάκι της Θεσσαλονίκης, μοιραστήκαμε με το συγκρότημα The Strange Street ένα ποτό και μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. Μας μίλησαν για το είδος της μουσικής που επιλέγουν να παίζουν, πώς βίωσαν την καραντίνα ως μπάντα, πώς βλέπουν την μουσική σκηνή στις μέρες μας, τί έχει αλλάξει σε αυτήν αλλά και άλλα πολλά. 

Τον τελευταίο καιρό έχουμε αλλάξει το είδος μουσικής που παίζουμε. Επιλέγουμε την alternative/indie rock μουσική. Το καλό είναι ότι έχει πιο μεγάλο φάσμα και είναι πιο γνωστή στο κοινό. Η grunge μουσική είναι ένα πιο σκληρό είδος, που δεν είναι εύκολο να παίζεις, γιατί δεν μπορείς να νιώσεις την μουσική αν δεν έχεις τα βιώματα των ανθρώπων που την δημιούργησαν.

Ένας ακόμα λόγος, όμως, όπως μας εξομολογήθηκαν και τα παιδιά, είναι και η αλλαγή του τραγουδιστή, του οποίου η φωνή ταιριάζει τέλεια στο νέο είδος μουσικής που έχουν επιλέξει.

the strange street

Πώς βλέπετε την μουσική σκηνή σήμερα σε σχέση με όταν είχατε αρχίσει;

“Η εικόνα της μουσικής σκηνής σήμερα είναι διαφορετική σε σχέση με τρία χρόνια πριν, όταν η μπάντα μας ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα.”

Πιο συγκεκριμένα, ανέφεραν πως ο κόσμος ενδιαφέρεται πολύ περισσότερο για την alternative rock, καθώς, στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον, παρατηρούν τον αριθμό των συγκροτημάτων να αυξάνεται σε σχέση με το παρελθόν.

Περνώντας, λοιπόν, σε ένα άλλο θέμα σχετικά με την πανδημία του covid, η πεντάδα είχε να μας πει πολλές ιστορίες και δυστυχώς καμία από αυτές δεν είχε καλό τέλος. Όταν ξεκινήσαμε να μιλάμε για την κατάσταση της πανδημίας και τις επιπτώσεις της, η ατμόσφαιρα ήταν λίγο πιο ηλεκτρισμένη. Τα παιδιά μας αφηγήθηκαν ότι μια από τις live εμφανίσεις τους είχε ακυρωθεί, καθώς η καραντίνα είχε ανακοινωθεί ακριβώς μια ημέρα πριν. Όταν ο Βασίλης (κιθαρίστας) και ο Αλέξανδρος (μπασίστας) μας διηγούνταν αυτή την ιστορία, μπορούσα να δω το παράπονο στα μάτια τους και να νιώσω τη νευρικότητα στις κινήσεις τους.

Η καραντίνα δεν βοήθησε, ήταν όλα πολύ περιορισμένα. Η μουσική πέρασε μεγάλη κρίση και κυρίως  οι μικροί μουσικοί την ένιωσαν.

Στο αν τους άλλαξε σαν μπάντα αυτή η εμπειρία απαντάνε ότι: 

Επειδή δεν παίζεις συνέχεια, χάνεις την συνεργασία, το feeling. Αυτό είναι και ο λόγος που περιμένουμε με ανυπομονησία το επόμενο live, για να ξαναβρούμε την χημεία μας.”

the strange street

Ποιες είναι οι επιρροές σας, οι αγαπημένοι σας καλλιτέχνες;

“Ο καθένας μας έχει διαφορετικά ακούσματα. Αυτό βέβαια, είναι καλό και κακό ταυτόχρονα. Προσπαθούμε να τα συνδυάζουμε και να βρούμε ένα κοινό είδος. Αλλά αυτό μας βοηθάει γιατί μπορούμε πιο εύκολα να δημιουργήσουμε μουσική. Βέβαια, εντάξει, έχουμε και κάποιες κοινές μπάντες που ακούμε, όπως Blue stones, bad/love, nothing but thieves κ.α.”

Επιπλέον, αυτό που τους κρατάει ζωντανούς και τους δίνει δύναμη να συνεχίσουν είναι το συναίσθημα που τους προκαλούν οι live εμφανίσεις. Μας ανέφεραν, με μεγάλο ενθουσιασμό, ότι βασικές κινητήριες δυνάμεις τους είναι το άγχος του πρώτου τραγουδιού πάνω στην σκηνή, το vibe και τα συναισθήματα κατά την διάρκεια μιας συναυλίας, το να μοιράζονται ένα τσιγάρο μετά την λήξη και, τέλος, το feedback, το να επανεξετάσουν, δηλαδή, τα λάθη που έκαναν επάνω στην σκηνή και να προσπαθήσουν  να τα διορθώσουν.

Σε αυτήν την συνάντησή μας, τα παιδιά κατάφεραν μέσα σε δύο ώρες να μας δείξουν την αγάπη και το πάθος τους για την μουσική. Δεν πρόκειται για μια απλή μπάντα, αλλά για μια οικογένεια. 

Άλλωστε μας το είπε και ο Αλέξανδρος (μπασίστας): “Τους νιώθω, πραγματικά, αδέρφια μου.

Ελπίζουμε να σας δούμε σύντομα ξανά σε κάποια μουσική σκηνή!

Για όσους δεν τους έχετε δει ακόμα από κοντά, σύντομα θα ανακοινώσουν σύντομα, το επόμενο live τους. Μην τους χάσετε, γιατί εμείς θα είμαστε σίγουρα εκεί! Ως τότε, πάρτε μια μικρή γεύση της μουσικής τους!

Μπορείτε να τους βρείτε στα social media: 

Η συνέντευξη έγινε από τους:

Διάβασε επίσης!

Ψήφισε το καλύτερο άρθρο για το μήνα...