Συνέντευξη από τους Reverse Cowbell

Σπυριδούλα Παυλίδου

Σπυριδούλα Παυλίδου

 

Στα πλαίσια μιας προσπάθειας να μάθουμε για την πόλη μας, τη Θεσσαλονίκη, γνώρισα ένα τοπικό συγκρότημα, τους Reverse Cowbell. Αυτές είναι οι απαντήσεις τους στη όμορφη συνέντευξή μας. Οι νέοι μας φίλοι, απολαύστε τους!

  1. Ποιοι είστε; Πότε και πώς ξεκινήσατε; Τι σας ενώνει;

Είμαστε οι Reverse Cowbell, ένα συγκρότημα που δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015, από την αγάπη μας για τη μουσική και την ανάγκη μας για έκφραση. Απαρτίζεται από την Αφροδίτη (φωνητικά), τον Κωσταντή Γκουλιάρα (σαξόφωνο), τον Χρήστο Τζήκο (ηλεκτρική κιθάρα), τον Χρήστο Παπαθανάση (ηλεκτρικό μπάσο) και τον Ορέστη Γραμμένο (τύμπανα, κρουστά). Ο καθένας μας είναι μία διαφορετική προσωπικότητα που καθορίζει τους Reverse Cowbell και μέσω του κοινού στόχου και ενδιαφέροντος για τη μουσική ξεπερνάμε τα επιμέρους προβλήματα και τις διαφωνίες. Είμαστε φίλοι και κάνουμε καλή παρέα, πράγμα το οποίο θέλουμε να εκπέμπει θετικά στην εικόνα μας ως μπάντα. 

https://www.google.com/search?q=reverse+cowbell&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwje5pLtgPzmAhWJ-qQKHQXHDe4Q_AUoAXoECAwQAw&cshid=1578761786943612&biw=1024&bih=466

2. Πώς εμπνευστήκατε το όνομα;

Το όνομα είναι λογοπαίγνιο. Δηλαδή, είναι άμεσα συνυφασμένο με την κουδούνα (cowbell), ένα κρουστό με χαρακτηριστικό ηχόχρωμα το οποίο εμφανίζεται συχνά στις συνθέσεις μας.

3. Πώς θα χαρακτηρίζατε τη μουσική που παίζετε; Γράφετε δικά σας τραγούδια; Τι έχετε κυκλοφορήσει μέχρι τώρα;

Η μουσική που παίζουμε είναι το Funk Rock, αλλά τα παιξίματα και οι επιρροές μας δεν προέρχονται μόνο από το συγκεκριμένο μουσικό είδος. Γράφουμε δικές μας μουσικές συνθέσεις, που κάποιες έχουν κυκλοφορήσει και άλλες θα ηχογραφηθούν στο μέλλον. Πιο συγκεκριμένα, κυκλοφορήσαμε το Δεκέμβριο του 2018 το πρώτο μας music video με τίτλο “Gettin’ Lost” και αρχές του 2019 το πρώτο μας EP (Extended Play ή Extended Player, μία ιδιαίτερη μορφή ανάμεσα στο άλμπουμ και στο single). Επιπλέον, θα κυκλοφορήσει μέχρι το Φεβρουάριο του  2020 ένα ακόμα single που ηχογραφήθηκε με το όνομα “Magic“.

https://www.google.com/search?q=reverse+cowbell+logo&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=RU3x63h7bxGizM%253A%252Cq9bkYnv350vSCM%252C_&vet=1&usg=AI4_-kRn3Recc8R0KYh2UQ-cZaV6lEsxIA&sa=X&ved=2ahUKEwi-ge7FhPzmAhXNAewKHY58AAYQ9QEwAnoECAgQDA&biw=1024&bih=466#imgrc=RU3x63h7bxGizM

 

4. Από πού εμπνέεστε για τη μουσική και τους στίχους σας; Επηρεάζεστε εύκολα;

Υπάρχουν αρκετές κοινές (όπως λ.χ. οι Red Hot Chili Peppers) και μη επιρροές από μουσικά είδη που ακούμε. Εμπνεόμαστε από τα διαφορετικά μουσικά γούστα και στυλ, που έχει ο καθένας μας, και, κατά συνέπεια, από τον συνδυασμό τους. Είναι αξιοσημείωτο ότι η μουσική που μας αρέσει ατομικά διαφέρει και εκφράζεται μέσα στο συγκρότημα με έναν ξεχωριστό συνδυασμό. Αυτή η μουσική πολυπλεξία είναι που κάνει τον ήχο μας διαφορετικό.

5. Πού εμφανίζεστε συνήθως; Πώς νιώθετε πριν ανέβετε στη σκηνή, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά;

Εμφανιζόμαστε σε σκηνές της Θεσσαλονίκης, με ίσως αγαπημένα το Rover Bar και το WE, αλλά και στο Θέατρο Βράχων στην Αθήνα στα πλαίσια του Schoolwave Festival 2018.  Το συναίσθημα πριν ανέβουμε στη σκηνή σχετίζεται με πολλά πράγματα και είναι δύσκολο να το μοιραστούμε με δυο λέξεις συνοπτικά. Μπορεί πριν από μια συναυλία κάποιος να είναι ενθουσιασμένος και άλλος αγχωμένος ή πιεσμένος, μα στην επόμενη συναυλία να έχουν αντιστραφεί οι ρόλοι. Κάθε φορά είναι μοναδική, μια νέα εμπειρία που χρειάζεται ψυχραιμία, αγάπη για αυτό που κάνουμε, και στήριξη του ενός στον άλλο. Ωστόσο, μπορεί να υπάρξουν και τεχνικές δυσκολίες. Παρόλα αυτά, όταν βρεθούμε πάνω στη σκηνή αφοσιωνόμαστε στη μουσική.  Μια live συναυλία είναι κάτι που μας γεμίζει με ενέργεια καθ’ όλη τη διάρκεια της εμφάνισής μας. Αυτό είναι και ένας λόγος ύπαρξης των Reverse Cowbell, μια εμπειρία ζωντανή και εκρηκτική.

 

https://www.google.com/search?q=reverse+cowbell+stage&tbm=isch&ved=2ahUKEwiB5rPrhPzmAhVHQRoKHdDlCtUQ2-cCegQIABAA&oq=reverse+cowbell+stage&gs_l=img.3...69621.70969..71247...0.0..0.163.715.2j4......0....1..gws-wiz-img.......0i19j0i30i19.zszICgKXkLc&ei=PQEaXsHTH8eCadDLq6gN

6. Στην Ελλάδα του 2019, πώς είναι να είσαι μουσικός; Η Θεσσαλονίκη σας αγκαλιάζει;

Δεν είναι εύκολο σίγουρα να είσαι μουσικός και από εκεί και πέρα τίθεται θέμα βιοπορισμού, είναι κάπως γενικό για να απαντηθεί. Βέβαια, δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που πρέπει να κάνει κάποιος ώστε να εξασφαλίσει την επιτυχία, πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο.  Πιο συγκεκριμένα, δεν υπάρχει “Funk Rock” σκηνή στη Θεσσαλονίκη, αλλά ο κόσμος της πόλης στηρίζει τις μπάντες της και το συγκεκριμένο είδος μουσικής είναι αρκετά προσβάσιμο, ενδιαφέρον και απευθύνεται σε μεγάλη γκάμα προτιμήσεων, αφού συνδυάζει ποικιλία μουσικών στοιχείων, όπως έντονο groove, υψηλά επίπεδα ενέργειας και ενίοτε συνδυασμό μοντέρνας και πιο vintage αισθητικής. Έτσι, το κοινό είναι θετικό στις δημοσιεύσεις και στις συναυλίες μας.

7. Ποιο θεωρείτε πως είναι το μέλλον του συγκροτήματός σας;

Σίγουρα η ποιοτική σύνθεση τραγουδιών, ώστε να είμαστε οι ίδιοι ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα, είναι ένας μεγάλος στόχος. Επιπλέον, θέλουμε να συνεχίσουμε τις συναυλίες μας και να μεταδίδουμε ενέργεια, αγάπη για τη μουσική, συναισθήματα και ενθουσιασμό. Η αγάπη του κόσμου είναι και θα συνεχίσει να είναι η ανταμοιβή μας.

 

https://www.google.com/search?q=reverse+cowbell&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwje5pLtgPzmAhWJ-qQKHQXHDe4Q_AUoAXoECAwQAw&cshid=1578761786943612&biw=1024&bih=466

Μια νέα παρέα, φρέσκοι άνθρωποι και ταλαντούχοι μουσικοί. Ακολουθήστε τους, αγαπήστε τους, το αξίζουν!

Μπορείτε να τους βρείτε σε: @reversecowbellband στο Facebook,
@reverse_cowbell στο Instagram,
https://www.youtube.com/channel/UCGP6AEe5TizsqWVmE7yQ9FA
 στο Youtube.

Διάβασε επίσης!

Ψήφισε το καλύτερο άρθρο για το μήνα...