Συνέντευξη από τον Μέλανδρο Γκανά

Μαρία Βαγδούτη

Μαρία Βαγδούτη

Φέτος, από τις 24 Φεβρουαρίου, έως και τη 1η Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί για 2η χρονιά το LaComicsFestival. Το Innfinity Greece στηρίζει τη διοργάνωση αυτή, ως χορηγός επικοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτό ο Μελανδρος Γκανάς, ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του  La comics festival, έδωσε αποκλειστική συνέντευξη  στον Γιώργο Ζιάκο, για το Blog: Infititis.gr.
[Γιώργος] Πες μας κάποια λόγια Για εσένα και τον ρόλο σου στο φεστιβάλ;
[Μέλανδρος] Αγαπάω τα κόμικς και είμαι και ένα από τα μέλη της ομάδας του LAComicsFestival.  Συγκεκριμένα, είμαι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ.
[Γ] Πες μας μερικά λόγια για το φεστιβάλ.
[Μ] Το φεστιβάλ προσπαθούμε να το φτιάξουμε σαν μία εκδήλωση, στην οποία θα θέλαμε εμείς να πηγαίναμε ως επισκέπτες. Άρα, φιλοξενούνται εκεί πολλά έργα, από πολλούς καλούς φίλους δημιουργούς (από Ελλάδα και εξωτερικό), πάνω σε θεματικές που μας αρέσει να παίζουμε ανάμεσα στην κουλτούρα των κόμικς αλλά και ανάλογα με τον τόπο που μένουμε.
[Γ] Κάποιος που θα θέλει να επισκεφτεί το φεστιβάλ, τι θα περιμένει να δει;
[Μ] Πολλά εργαστήρια comics,  διάφορα παράλληλα events,  παιχνίδια,  εκθέσεις,  μουσικές,  δημιουργούς,  καταστήματα με κόμικς και άλλα συναφή προϊόντα και άλλα πολλά. Υπάρχει κάτι για όλα τα γούστα.
[Γ] Θα του πρότεινες κάτι συγκεκριμένο;
[Μ] Εγώ προσωπικά είμαι από αυτούς που δεν μπορώ να αποφασίσω για μένα,  αλλά είναι τόσο πολύπλευρο το LAComicsFestival που θέλω να πιστεύω πως όποιος μας επισκεφτεί, όλο και κάτι θα βρει να του αρέσει.
<p>Φέτος, από τις 24 Φεβρουαρίου, έως και τη 1η Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί για 2η χρονιά το LaComicsFestival. Το Innfinity Greece στηρίζει τη διοργάνωση αυτή, ως χορηγός επικοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτό ο Μελανδρος Γκανάς, ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του  La comics festival, έδωσε αποκλειστική συνέντευξη  στον Γιώργο Ζιάκο, για το Blog: Infititis.gr. Πες μας κάποια λόγια Για εσένα και τον ρόλο σου στο φεστιβάλ; Αγαπάω τα κόμικς και είμαι και ένα από τα μέλη της ομάδας του LAComicsFestival.  Συγκεκριμένα, είμαι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ. Πες μας μερικά λόγια για το φεστιβάλ. Το φεστιβάλ προσπαθούμε να το φτιάξουμε σαν μία εκδήλωση, στην οποία θα θέλαμε εμείς να πηγαίναμε ως επισκέπτες. Άρα, φιλοξενούνται εκεί πολλά έργα, από πολλούς καλούς φίλους δημιουργούς (από Ελλάδα και εξωτερικό), πάνω σε θεματικές που μας αρέσει να παίζουμε ανάμεσα στην κουλτούρα των κόμικς αλλά και ανάλογα με τον τόπο που μένουμε. Κάποιος που θα θέλει να επισκεφτεί το φεστιβάλ, τι θα περιμένει να δει; Πολλά εργαστήρια comics,  διάφορα παράλληλα events,  παιχνίδια,  εκθέσεις,  μουσικές,  δημιουργούς,  καταστήματα με κόμικς και άλλα συναφή προϊόντα και άλλα πολλά. Υπάρχει κάτι για όλα τα γούστα. Θα του πρότεινες κάτι συγκεκριμένο; Εγώ προσωπικά είμαι από αυτούς που δεν μπορώ να αποφασίσω για μένα,  αλλά είναι τόσο πολύπλευρο το LAComicsFestival που θέλω να πιστεύω πως όποιος μας επισκεφτεί, όλο και κάτι θα βρει να του αρέσει. Θα έχετε και artist alley. Μπορείς να εξηγήσεις στον κόσμο τι είναι αυτό;  Artist Alley, είναι ο χώρος που μπορεί κάποιος να δει τους καλλιτέχνες, να μιλήσει μαζί τους, να πάρει τα έργα τους, να πιουν έναν καφέ, ή οτιδήποτε άλλο. Για το τριήμερο από τις 28 Φεβρουαρίου ως και την 1η Μαρτίου θα παραστούν στο φεστιβάλ 50 καλλιτέχνες. Παράλληλα με το φεστιβάλ θα τρέξει και ένα άλλο φεστιβάλ το larizona dream. Πες μας λίγα λόγια γι' αυτό. Tο Larizona Dream, είναι καθημερινές προβολές βραβευμένων ταινιών από festivals φίλων μας. ;Συγκεκριμένα, από το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και το T.A.F. (Thessaloniki Animation Festival), από τη Θεσσαλονίκη. Φέτος είναι η 2η χρονιά που πραγματοποιείται το φεστιβάλ. Ποιες είναι οι προσδοκίες σου για το φετινό; Να περάσουμε τέλεια όλοι φίλοι που θα συναντηθούμε εκεί και να έχουμε μία γεμάτη εβδομάδα με πολλά χαμόγελα και αγκαλιές. Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον σχετικά με το φεστιβάλ;  Απολαμβάνουμε αυτό που δημιουργούμε μέρα με τη μέρα. Ελπίζω να το συνεχίσουμε και να είμαστε για πολύ καιρό ενεργοί και δημιουργικοί.
Ευχαριστούμε πολύ τον Μέλανδρο Γκανά για τη συνέντευξη του. Το 2ο LAComicsFestival θα λάβει χώρα στον Μύλο του Παππά, από τις 24 Φεβρουαρίου έως τη 1η Μαρτίου. Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ εδώ.</p>
[Γ] Θα έχετε και artist alley. Μπορείς να εξηγήσεις στον κόσμο τι είναι αυτό; 
[Μ] Artist Alley, είναι ο χώρος που μπορεί κάποιος να δει τους καλλιτέχνες, να μιλήσει μαζί τους, να πάρει τα έργα τους, να πιουν έναν καφέ, ή οτιδήποτε άλλο. Για το τριήμερο από τις 28 Φεβρουαρίου ως και την 1η Μαρτίου θα παραστούν στο φεστιβάλ 50 καλλιτέχνες.
[Γ] Παράλληλα με το φεστιβάλ θα τρέξει και ένα άλλο φεστιβάλ το larizona dream. Πες μας λίγα λόγια γι’ αυτό.
[Μ] Tο Larizona Dream, είναι καθημερινές προβολές βραβευμένων ταινιών από festivals φίλων μας. ;Συγκεκριμένα, από το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και το T.A.F. (Thessaloniki Animation Festival), από τη Θεσσαλονίκη.
[Γ] Φέτος είναι η 2η χρονιά που πραγματοποιείται το φεστιβάλ. Ποιες είναι οι προσδοκίες σου για το φετινό;
[Μ] Να περάσουμε τέλεια όλοι φίλοι που θα συναντηθούμε εκεί και να έχουμε μία γεμάτη εβδομάδα με πολλά χαμόγελα και αγκαλιές.
[Γ] Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον σχετικά με το φεστιβάλ; 
[Μ] Απολαμβάνουμε αυτό που δημιουργούμε μέρα με τη μέρα. Ελπίζω να το συνεχίσουμε και να είμαστε για πολύ καιρό ενεργοί και δημιουργικοί. Ευχαριστούμε πολύ τον Μέλανδρο Γκανά για τη συνέντευξη του. Το 2ο LAComicsFestival θα λάβει χώρα στον Μύλο του Παππά, από τις 24 Φεβρουαρίου έως τη 1η Μαρτίου. Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ εδώ.

Διάβασε επίσης!

Ψήφισε το καλύτερο άρθρο για το μήνα...