Σε ευχαριστώ, μαμά.

 

  Η σχέση με την μητέρα μας  περνά διάφορες φάσεις κατά την διάρκεια της ζωής μας. Αρχικά είναι η γυναίκα που μας φέρνει στον κόσμο και στη πρώτη τουλάχιστον δεκαετία είμαστε σχεδόν πάντα προσκολλημένοι πάνω της , καθώς στο πρόσωπο της αντικατοπτρίζεται η προστασία και κυρίως η φροντίδα. Κατόπιν στην εφηβεία ίσως έρχεται μία κρίση σε αυτή την σχέση για να καταλήξουμε ως ενήλικες να λέμε πολύ συχνά την φράση «Τελικά μαμά είχες δίκιο» και να ταυτιζόμαστε όλο και περισσότερο με τις απόψεις και τις αποφάσεις της.

  Και παρόλο που ξεστομίζουμε αμέτρητες φορές τη λέξη ευχαριστώ για τα άπειρα πράγματα που έχει κάνει για εμάς,  ποτέ δεν είχαμε την ευκαιρία να πούμε ένα γενικότερο ευχαριστώ στον πιο ξεχωριστό άνθρωπο , ίσως και χωρίς κάποια συγκεκριμένη αφορμή.

  Μία μέρα σαν την σημερινή όλα τα δώρα του κόσμου δεν θα είχαν καμία σημασία αν δεν συνοδεύονταν και από αυτό το ιδιαίτερο Ευχαριστώ:

 

“Ευχαριστώ μαμά, που μου θύμιζες πάντα να πιστεύω στον εαυτό μου.”

Μαρία Κυριακοπούλου

 

Ευχαριστώ μαμά, που με αγαπάς όπως είμαι . Ξέρω ότι στερήθηκες πολλά, για να έχω εγώ ακόμη περισσότερα. Μόνο εσύ είσαι δίπλα μου πάντα από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Ευχαριστώ που με έφερες στη ζωή και με έκανες αυτό που είμαι σήμερα. Να ξέρεις ότι σε αγαπώ πιο πολύ από οτιδήποτε πάνω στη γη.”

Εύα Καρολίδου

 

“Ευχαριστώ μαμά, γιατί με έφερες στον κόσμο, με μεγάλωσες και μου έδωσες αγάπη.”

Ευαγγελία Περγαντή

 

“Σε ευχαριστώ μαμά, γιατί με φροντίζεις περισσότερο όταν γυρνάω από την « φοιτητική ξενιτιά»”

Βασίλης Μακρής

 

“Σε ευχαριστώ μαμά, που μου έμαθες τι σημαίνει να αγαπάς πολύ και να αγαπιέσαι”.

Κωνσταντίνα Καμηλίου

 

“Ευχαριστώ μαμά, που είσαι μαμά και φίλη μου και μπορώ να σου μιλήσω χωρίς να φοβάμαι κάποια υποτιθεμένη  «θεωρία» και που πάντα με καταλαβαίνεις και με ακούς και με φροντίζεις και και και…”

Ελευθερία Πηγή

 

“Σε ευχαριστώ πολύ μητέρα για την τεράστια σου υπομονή.”

Νίκος Σιρόπουλος

 

Και έρχεται η ώρα να πω το δικό μου ευχαριστώ. Σε ευχαριστώ μαμά, για όλες τις θυσίες που έκανες και συνεχίζεις να κάνεις για εμένα . Για τις στιγμές που ο μόνος άνθρωπος που με καταλάβαινε ήσουν εσύ. Και σε ευχαριστώ για το πόσο τυχερή είμαι να έχω εσένα μητέρα.

Η Ελένη σου.

 

Διάβασε επίσης!

Ψήφισε το καλύτερο άρθρο για το μήνα...