Ψηφίστε, γιατί χανόμαστε.

Hello guys! 

Η περίοδος που διανύουμε είναι μεν δύσκολη και βασανιστική, λίγο η ζέστη, λίγο η εξεταστική, λίγο το crush που δεν ανταποκρίνεται, αλλά πιστεύω θα τα καταφέρουμε! Υπάρχει ένα ακόμα ζήτημα που ίσως έχει τραβήξει την προσοχή σας, οι επερχόμενες εκλογές. Όχι, δεν θα πάρω θέση, ούτε είναι υποβόσκον προεκλογικό άρθρο, απλά θα ήθελα να καταθέσω μερικές σκέψεις. 

Ακούω κατά καιρούς απόψεις νέων, οι οποίοι λένε πως δε θα ψηφίσουν, γιατί “όλοι το ίδιο είναι” .  Συμφωνώ και διαφωνώ ταυτόχρονα. Θεωρώ, πως στη χώρα που γέννησε ουσιαστικά τη δημοκρατία, δε δύναται να απέχουμε με τέτοιου είδους επιχειρήματα. Ειδικά σε μία εκλογική περίοδο αρκετά κρίσιμη, όπως αυτή. Με όλο το σεβασμό, θεωρώ πως είναι προνόμιο το να “μην ασχολούμαστε”, και όχι με θετικό πρόσημο απαραίτητα. Υπάρχουν εν έτει 2019 απολυταρχικά κράτη τα οποία ούτε δικαίωμα ψήφου δίνουν στο λαό τους, ούτε καν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Οπότε, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να τη ρίξουμε στο κουτάκι και ίσως αλλάξουμε κάτι. 

Καταρχάς, δε γίνεται, διά της ατόπου απαγωγής, να μη συμφωνεί κάποιος νέος με ΚΑΝΕΝΑ εκπρόσωπο στην εξουσία. (Εδώ βέβαια επιβάλλεται να σημειώσω πως έχει κάνει την απαραίτητη έρευνα, και δεν πετάει ασυναίσθητα το “δεν ασχολούμαι”). Εάν όντως έχεις κάνει σωστή έρευνα, και όντως κανένας δεν σε ικανοποίησε, τότε είμαι μαζί σου. Επίσης, η ψήφος κατακτήθηκε μετά από πολλούς αγώνες, οπότε είναι ανώριμο να πετάμε ένα “δεν πάω, βαριέμαι” τόσο απερίσκεπτα.

Μάλιστα, ειδικά ως νέοι, εμείς είμαστε η αλλαγή του αύριο, και είναι στα χέρια μας το να κάνουμε το κλικ. Αν δεν κάνουμε εμείς την αλλαγή που θέλουμε να δούμε στη χώρα μας, τότε ποιος; Εξάλλου, αν δεν πάμε και ακολουθήσουν το παράδειγμά μας και άλλοι, σημαίνει απαξίωση προς τις δημοκρατικές διαδικασίες που σημαίνει άνοδος επικίνδυνων πολιτευμάτων που σημαίνει πως τότε θα δούμε πόσο σημαντική είναι η δημοκρατία, έστω κι αν είναι έτσι όπως είναι. 

Κλείνοντας, θέλω να πω πως το να είσαι (πολιτικά) σκεπτόμενος ενήλικας είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει πως δεν ταυτίζεσαι με καμία από τις υπάρχουσες επιλογές. Τουλάχιστον κάνε μια έρευνα, δες τι παίζει και αποφάσισε. Γιατί λοιπόν να αφήσεις το μέλλον σου σε ανθρώπους άλλων ηλικιών, πεποιθήσεων και προκαταλήψεων; 

Διάβασε επίσης!

Ψήφισε το καλύτερο άρθρο για το μήνα...