Πρωτομαγιά στη Θεσσαλονίκη: Εσύ τι θα κάνεις φέτος;

Έφτασε και ο Μάης! Και μαζί του φέρνει μια από τις πιο μεγάλες γιορτές της άνοιξης , αν όχι την μεγαλύτερη. Τι και αν το Πάσχα ήταν κυριολεκτικά προχθές; Αυτό δεν μας εμποδίζει να ξεχυθούμε στους αγρούς και στην εξοχή, να ψήσουμε , να φτιάξουμε λουλουδένια στεφάνια και για τους πιο τολμηρούς , να κάνουμε το πρώτο μπάνιο στην θάλασσα εφόσον ο καιρός το επιτρέπει! Σαν βέρα Θεσσαλονικιά ( που δεν  είμαι) παρακάτω σας προτείνω μέρη μέσα στη  πόλη μας, που μπορείτε να περάστε μια υπέροχη Πρωτομαγιά.

 

Δάσος του Σέιχ Σου

https://www.thepressroom.gr/ellada/apagoreysi-tis-kykloforias-sto-dasos-seih-soy

Τα χίλια δέντρα ή κέδρινος λόφος αποτελούν την πρώτη και αγαπημένη επιλογή των περισσότερων κατοίκων της Θεσσαλονίκης ιδιαίτερα μια μέρα σαν την Πρωτομαγιά, καθώς η προσβασιμότητα, το περιβάλλον και φυσικά η θέα , αποτελούν πλεονεκτήματα του μέρους αυτού. Tip: Για τους ανοργάνωτους, φήμες λένε ότι τα ντελίβερι φτάνουν ως εκεί! 

 

 

 

Κήποι του Πασά

https://www.thessalonikitourism.gr/index.php/el/component/k2/item/421-pasha-s-gardens

Στον δρόμο για το Σέιχ Σου και το Ζωολογικό κήπο , και λίγο πιο μέσα στην πόλη, συναντάμε τους Κήπους του Πασά. Όμορφα διαμορφωμένοι, μια ανάσα από την εκκλησία του Αγίου Παύλου και με πληθώρα δέντρων για να κρεμάσετε τις αιώρες σας, αποτελούν τη ιδανική λύση, για όσους δεν αντέχουν τις ατελείωτες ανηφόρες.Tip : Αφιερώστε λίγο χρόνο για τα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής μνημεία που σώζονται στον χώρο.

 

 

Πάρκο Ανθοκομικής – Πεδίο του Άρεως

https://seleo.gr/seleo-tv/174095-pedio-tou-areos

Στην καρδιά της πόλης, απέναντι από το κτήριο της τηλεόρασης της ΕΤ3, υπάρχει αυτή η όαση, που σε κάνει να ξεχνάς ότι βρίσκεσαι ανάμεσα σε πολυκατοικίες. Θα δείτε ακόμη και τεχνητή λίμνη με πάπιες! Τip : Δώστε προσοχή στις ώρες λειτουργίας καθώς λόγω της ημέρας μπορεί να διαφοροποιούνται.

 

 

Κάστρα

https://www.citymove.gr/%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CE%B8%CE%AD%CE%B1%CF%84%CE%B1/%CE%B2%CF%85%CE%B6%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%AC-%CE%BA%CE%AC%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1Άλλη μια περιοχή που σου προσφέρει…  στο πιάτο όλη την Θεσσαλονίκη. Αποτελεί ιδανική πρόταση για τον απογευματινό καφέ σας μετά το μεσημεριανό φαγοπότι , καθώς ο ήλιος  δύει  στην ανοιξιάτικη πια νύφη του Θερμαϊκού. Tip (αν και το φαντάζεστε) : Δεν υπάρχει καταλληλότερο μέρος για φωτογραφίες!

 

Νέα παραλία 

https://www.thessalonikiguide.gr/place/nea-paralia/

Μία πρόταση που προσωπικά είναι η ιδανικότερη για καφέ την συγκεκριμένη ημέρα. Από τις αποθήκες μέχρι το Λευκό Πύργο και το Μέγαρο Μουσικής, κάθε περιοχή είναι τέλεια για άραγμα και ατελείωτες συζητήσεις! Επίσης τα ποδήλατα που υπάρχουν εκεί, αποτελούν την καλύτερη αφορμή για να κάψουμε τα κιλά των εορτών…

 

 

Ωστόσο , όσο όμορφα και να είναι τα μέρη που προαναφέρθηκαν τίποτα δεν είναι πιο ωραίο από την καλή παρέα και διάθεση! Να περάσετε τέλεια και τέτοιες μέρες να μην ξεχνάτε τους ανθρώπους που αγαπάτε και σας αγαπούν!

 

Λίγα λόγια για την Ημέρα : Η πρώτη μέρα του Μάιου είναι σημαντική για 2 λόγους. Αφ’ ενός γιατί είναι η μέρα που αντιπροσωπεύει την άφιξη της άνοιξης , της καλοκαιρίας και της γονιμότητας κάτι που   εδώ και χιλιάδες χρόνια. Αφετέρου γιατί με τον όρο Εργατική Πρωτομαγιά , αναφερόμαστε στα γεγονότα της 1ης Μαΐου του 1886 στο Σικάγο οπότε και πολλοί εργάτες ξεσηκώθηκαν, απαιτώντας 8ωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η απεργία αυτή, αν και είχε συμμετοχή της τάξης των 90.000 ατόμων, χαρακτηρίστηκε από επεισόδια που άφησαν πίσω τους νεκρούς και τραυματίες. Στην Ελλάδα η πρώτη Εργατική Πρωτομαγιά γιορτάστηκε στην Αθήνα το 1893.

 

 

Διάβασε επίσης!

Ψήφισε το καλύτερο άρθρο για το μήνα...