Πρωινό ξύπνημα ξανά – You can do it!

Ιωάννα Αντωνίου

Ιωάννα Αντωνίου

Πρωινό ξύπνημα και, όπως φαντάζομαι, δυσκολεύεσαι και εσύ όπως οι περισσότεροι από εμάς. Αναγκαίο κακό που λέμε καμιά φορά. Και αν δεν μπορείς να το αλλάξεις, μήπως ήρθε η ώρα να το κάνεις λίγο πιο εύκολο; Όλοι ξέρουμε πως το πρωινό ξύπνημα για δουλειά, για σχολή για οτιδήποτε, είναι από τα πιο βάναυσα πράγματα για το ξεκίνημα της ημέρας. Διάβασε λοιπόν τις παρακάτω συμβουλές, για να δούμε μήπως σε βοηθήσουμε καθόλου!

Πρωινό ξύπνημα και, όπως φαντάζομαι, δυσκολεύεσαι και εσύ όπως οι περισσότεροι από εμάς. Αναγκαίο κακό που λέμε καμιά φορά. Και αν δεν μπορείς να το αλλάξεις, μήπως ήρθε η ώρα να το κάνεις λίγο πιο εύκολο; Όλοι ξέρουμε πως το πρωινό ξύπνημα για δουλειά, για σχολή για οτιδήποτε, είναι από τα πιο βάναυσα πράγματα για το ξεκίνημα της ημέρας. Διάβασε λοιπόν τις παρακάτω συμβουλές, για να δούμε μήπως σε βοηθήσουμε καθόλου!Ξεκίνα το πρωινό σου βάζοντας την αγαπημένη σου playlist να παίζει, όσο είσαι ακόμα στο κρεβάτι (τραγούδια μελαγχολίας προφανώς απαγορεύονται). Βάζοντας μουσική να παίζει, βάζεις έναν ρυθμό το πρωινό σου και πίστεψε με ο σωστός ρυθμός παντού βοηθάει! Όπως λένε, τρώγοντας έρχεται η όρεξη, οπότε ξεκίνα να σιγοτραγουδάς και όλα θα γίνουν.

Δώσε χρόνο στον εαυτό σου! Μην βάζεις ξυπνητήρι 5 λεπτά πριν από την ώρα που πρέπει να φύγεις από το σπίτι. Είναι σημαντικό να προσέχεις τον εαυτό σου, ο οποίος σίγουρα αξίζει ένα καλό πρωινό για να ενεργοποιηθεί και να μην σε απογοητεύσει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Διάλεξε, λοιπόν, από την προηγούμενη μέρα τι είδους πρωινό θα ήθελες να φτιάξεις, απλό ή σύνθετο, ό,τι σε καλύπτει περισσότερο, και φρόντισε να προμηθευτείς τα απαραίτητα υλικά. 

Προφανώς και οι λάτρεις της καφεΐνης θα πουν ότι εύκολο ξύπνημα δεν μπορεί να γίνει χωρίς την μυρωδιά του πρώτου πρωινού καφέ. Πρόκειται για μια ιεροτελεστία ο πρώτος καφές, θα τον μυρίσεις και θα θέλεις να τον απολαύσεις μέχρι την τελευταία γουλιά, κάτι που συχνά μπορεί να μην συμβαίνει. Με τη βοήθεια του λοιπόν θα αρχίσεις την μέρα σου λιγότερο οδυνηρά. Όσοι από την άλλη δεν πίνουν καφέ, καλό θα ήταν να ξεκινήσουν, γιατί έρευνες δείχνουν ότι μειώνει τα ποσοστά κινδύνου εμφάνισης του Alzheimer!

Σαν παιδιά ετοιμάζαμε την σχολική τσάντα από το βράδυ, τι θα έλεγες να γίνει ξανά μια συνήθεια κι αυτό; Πίστεψε με, βοηθάει απίστευτα να έχεις τα πράγματα που θα χρειαστείς μαζί σου από το προηγούμενο βράδυ έτοιμα. Αρχικά, η διαδικασία αυτή σου εξασφαλίζει κάποια λεπτά χαλάρωσης το πρωί, αλλά και σε γλιτώνει από το τρέξιμο της τελευταίας στιγμής. Πρόγραμμα και πάλι πρόγραμμα και όλα θα λειτουργήσουν καλύτερα! 

Last but not least! Ας πάμε και σε κάτι που θα βοηθήσει και την υγεία! Το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον οργανισμό σου για να ξυπνήσει είναι να πιεις ένα ποτήρι νερό με λίγο λεμόνι. Σίγουρα θα ξυπνήσεις από την οξύτητα που θα βγάλει το λεμόνι, ενώ, ταυτόχρονα, θα βοηθήσεις τον οργανισμό σου να διώξει πολλές τοξίνες.

Διάβασε επίσης!

Ψήφισε το καλύτερο άρθρο για το μήνα...