Πράγματα που θα συμβούλευα τον τότε 18χρονο εαυτό μου!

Picture of Ιωάννα Αντωνίου

Ιωάννα Αντωνίου

 

  Και έρχεται η στιγμή που παίρνεις πτυχίο και τελειώνεις τις σπουδές και συνειδητοποιείς πως τα χρόνια περνάνε πιο γρήγορα από ότι το περίμενες.Τότε καταλαβαίνεις πως πολλά πράγματα που παλιότερα θεωρούσες πως έχουν σημασία ίσως δεν έχουν και τόση μεγάλη .Όταν αρχίζεις τις σπουδές στα 18 ή γενικά ενηλικιώνεσαι, καθώς δεν επιλέγουν όλοι την ακαδημαϊκή πορεία, βλέπεις την ζωή από ένα τελείως διαφορετικό πρίσμα απ’ότι στα 22-23 σου. Και πίστεψε με είναι απολύτως λογικό, καθώς έχεις φύγει από την οικογενειακή θαλπωρή( ειδικά αν σπουδάζεις σε άλλη πόλη ) και έχεις βρεθεί “απότομα” στον κόσμο των ενηλίκων.

(Σαφώς όπως σε κάθε περίπτωση έτσι και εδώ υπάρχουν εξαιρέσεις και άνθρωποι που έχουν βιώσει εντελώς διαφορετικά γεγονότα στην ηλικία των 18. )

 

 

  Είναι αρκετά αυτά που θα συμβούλευα τον 18χρονο ευατό μου λοιπόν!

 1. Είμαι σίγουρη πως θέλεις να τα ζήσεις όλα στο έπακρο μιας και το αίμα σου βράζει και νιώθεις αρκετά ελεύθερος αλλά “take it easy man”  μην ξεπερνάς και πολύ απότομα τα όρια σου γιατί δεν ξέρεις πως γυρνάει η ρόδα καμιά φορά 😉

 

 2. Πολύ καλό το ξενύχτι και το άραγμα με φίλους αλλά και αυτή η σχολή κρίμα είναι να πάει πολύ πίσω, γιατί  ο χρόνος δε γυρίζει πίσω και το 5 δεν γίνεται εύκολα 8 μετά! Και καταλήγεις να φτάνεις τελευταίο έτος και να παρακαλάς για κανένα βαθμό!

 

 3. Και αν είσαι από αυτούς που δεν πέρασαν στο πανεπιστήμιο it’s ok! Δεν τελειώνει η ζωή ούτε μετά τις πανελλήνιες ούτε εκτός Πανεπιστημίου και το ξέρεις πολύ καλά αυτό, όρεξη για δουλειά να υπάρχει και μεράκι και όλα καλά θα πάνε!

 

 4. Ξεκόλλα από τον καινούργιο υπολογιστή που πήρες για τη σχολή και βγες έξω στον κόσμο! Αθλήσου περισσότερο, τι καλύτερο από το να γεμίζεις το πρόγραμμα σου με κάποιες αθλητικές δραστηριότητες που θα ξεκουράσουν και το μυαλό και το σώμα σου από την καθιστική σημερινή ζωή. Τρέξε, κολύμπα πήγαινε γυμναστήριο, χορό ό,τι τέλος πάντων σε γεμίζει και πίστεψε με δεν θα το μετανιώσεις!!

 

 5. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου! Είναι κάτι τόσο απλό αλλά και κάτι που το ξεχνάμε τόσο πολύ μέσα στην καθημερινότητα. Είναι πολύ καλό να είσαι πολυάσχολος και να τρέχεις στο φουλ με σχολή, φίλους, έξω και με άλλα πολλά ,αλλά και ο εαυτός σου το χρειάζεται αυτό. Δώσε του λοιπόν το χρόνο που χρειάζεται και αυτός για να μην σε απογοητεύει ποτέ.

 

 6. Μην παραμελείς το μυαλό σου. Ναι θα συμφωνήσω πολύ καλό το διάβασμα για τη σχολή αλλά και τίποτα άλλο δε βλάπτει, λίγη λογοτεχνία ή καμιά ξένη γλώσσα πάντα σε κρατούν σε εγρήγορση!

 

 

Και όπως έχει πει και ο  Κώστας Βάρναλης ¨Αχ, πού ‘σαι νιότη που’ δειχνες πως θα γινόμουν άλλος!¨. Για αυτό, λοιπόν, χτίσε το μέλλον σου νωρίς γιατί η ζωή δεν σου δίνει πάντα δεύτερες ευκαιρίες!

 

Διάβασε επίσης!

Ψήφισε το καλύτερο άρθρο για το μήνα...