Open Infinity- Γνώρισε το Infinity Greece

Θέλεις να ασχοληθείς με τον εθελοντισμό; Θέλεις να μάθεις περισσότερα και να αναπτύξεις τις δεξιότητες σου στα digital media και ευρύτερα στον χώρο της επικοινωνίας και του marketing; Να κάνεις νέες φιλίες; Να μάθεις καινούργια πράγματα αλλά και να μοιραστείς γνώσεις; Να προσφέρεις στο κοινωνικό σύνολο;

Αν απάντησες ναι στις παραπάνω ερωτήσεις… ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΣΤΟ INFINITY GREECE!

Αν δεν σε έπεισα μέσω του aggressive marketing παραπάνω… έλα το Σάββατο 16/5 στις 12:00 στο Open Infinity που θα γίνει μέσω Zoom για να σε πείσουν οι ίδιοι οι εθελοντές.

Σε ακούω να ρωτάς… Τι είναι το Open Infinity; Τι θα γίνει σε αυτό το event;

Είναι μια εκδήλωση στην οποία το Infinity Greece ”ανοίγει τις πόρτες του” για το κοινό. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να μάθεις τα πάντα για τον οργανισμό, τους εθελοντές του και το τι γίνεται behind the scenes. Κάθε ομάδα θα κάνει μια παρουσίαση για το τι κάνει μέσα στον οργανισμό. Έπειτα, θα ακολουθήσουν workshop σχετικά με την κάθε ομάδα. Σε αυτά τα δύο, θα μπορέσεις να γνωρίσεις και να αλληλεπιδράσεις με τα μέλη, να τους ρωτήσεις ό,τι απορία/δίλημμα έχεις.

Αν θέλεις να ακούσεις και μια ακόμη γνώμη, διάβασε τι απάντησαν κάποιοι από τους εθελοντές στο ” Πες μας για την εμπειρία σου στο Infinity Greece’

Αν δεν σε έπεισα μέσω του aggressive marketing παραπάνω... έλα το Σάββατο 16/5 στις 12:00 στο Open Infinity που θα γίνει μέσω Zoom για να σε πείσουν οι ίδιοι οι εθελοντές.
Φωτογραφία Εθελοντών

Θέη Γκόγκου, 21

Νέο εξάμηνο, νέα αρχή- σκέφτομαι κάθε φορά την ήρεμη περίοδο μετά την εξεταστική. Θέλω κάτι καινούργιο και δημιουργικό. Το σύμπαν ευτυχώς, ορισμένες φορές που το χρειάζομαι, βάζει στην άκρη την βαρηκοΐα του. Βλέπω κάλεσμα για νέους εθελοντές στο InfinityGreece. Tο πότε έκανα αίτηση- συνέντευξη και τελικά την πρώτη μου συνάντηση στο blog οριακά ξεπερνάει το δευτερόλεπτο στο νου μου. Ήταν απόφαση της στιγμής; Σίγουρα. Δύο χρόνια έπειτα, όμως, νιώθω το Infinity σαν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μου. Αν και εσύ ψάχνεις έναν χώρο ασφαλή για να εκφραστείς δημιουργικά, να γνωρίσεις νέα άτομα  και να μάθεις νέα πράγματα, είσαι στο κατάλληλο μέρος! 

Έμμα Σέικο, 21

Αν μέσα στη καραντίνα έχω να νιώσω ευγνώμων για κάτι αυτό θα ήταν η ένταξή μου στο InfinityGreece. Από τις πρώτες φορές στη ζωή μου έπραξα αυθόρμητα και τρεις μήνες μετά γεύομαι τους καρπούς αυτής της απόφασης. Βρέθηκα σε έναν οργανισμό που τοποθετεί τον νέο στο επίκεντρο διδάσκοντας του, όχι μόνο πρακτικές αξίες, αλλά και πνευματικές. Αποκόμισα σωρεία γνώσεων, ενώ παράλληλα διαπίστωσα ότι κοινωνικοποιούμαι συνεχώς μέσα από αλληλεπιδράσεις αλλά και συνεργατικές δράσεις. Βρέθηκα επιτέλους στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή ώστε να γυρίσω επιτέλους σελίδα στη ζωή μου!

Νατάσα Μαραγκού, 23

Το να βρεις ένα μέσο, που να μπορείς να εκφράζεσαι άφοβα, να σε γεμίζει η συμμετοχή σου σε αυτό και, ταυτόχρονα, να μαθαίνεις συνεχώς στην πορεία του χρόνου, δεν είναι κάτι εύκολο. Η νεαρότερη εκδοχή του εαυτού μου, πριν δύο χρόνια, φοβόταν να ξεκινήσει κάτι καινούριο και δημιουργικό, κάτι που θα αποτελούσε μια πρόκληση στην καθημερινότητα μου. Μετά από πολλές πιέσεις από φίλους μου, που ήδη γνώριζαν τον οργανισμό του InfinityGreece, και πολλές αρνητικές απαντήσεις από μέρους μου, βρέθηκα να συμπληρώνω την αίτηση και -με τα χίλια ζόρια- να πηγαίνω για συνέντευξη.

Και μου άρεσε. Το φιλικό και προσιτό κλίμα της πρώτης εντύπωσης είναι και το σήμα κατατεθέν του οργανισμού. Η ευκαιρία να αναπτυχθεί κανείς μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, ατομικές και ομαδικές, να γνωρίσει κόσμο, να αποκτήσει νέες δεξιότητες και γνώσεις, περιορίζεται μόνο από τα όρια που θέτει κανείς στον εαυτό του.

Λίνα Νάκα, 21

Κι έρχεται εκείνη η στιγμή που επιτέλους νιώθεις έτοιμος να εκτεθείς και να εκθέσεις τη σκέψη σου. Και ακριβώς εκείνη τη στιγμή εμφανίζεται η Infinity. Σίγουρα όχι τυχαίο, σίγουρα ό,τι έπρεπε. Από τη συνέντευξη μέχρι την πρώτη γνωριμία και από εκεί μέχρι την ένταξη και την προσαρμογή στην ομάδα του blog, μόνο καλά λόγια έχω να πω. Μια μεγάλη αγκαλιά το Infinity και χωράμε όλοι μέσα. Όπως και να είμαστε, ό,τι και να θέλουμε. Ελευθερία έκφρασης, αποδοχή και ανοιχτό μυαλό.

Αξέχαστη πρώτη επαφή με τον εθελοντισμό και με τη συγγραφή, καθώς και γνωριμίες με υπέροχα μυαλά. Χαίρομαι πολύ που πήρα την απόφαση να συμπληρώσω την αίτηση και που αφαίρεσα χρόνο από άλλα πράγματα για να τον αφιερώσω εδώ. Εδώ στην μεγάλη αγκαλιά. Κοινωνικοποιήθηκα μετά από καιρό και ίσως στην κατάλληλη ομάδα! 

Αναστασία Τζημαγιώργη, 19

Το Infinity Greece το είχα βάλει στο μάτι ήδη από τα λυκειακά μου χρόνια αναμένοντας να περάσω Θεσσαλονίκη, ώστε να κάνω αίτηση εθελοντισμού. Σαν οργανισμός μου είχε φανεί ιδιαίτερα ενδιαφέρον και σύγχρονος, με φρέσκο αέρα ευκαιριών και προσωπικής εξέλιξης. Είχα την χαρά να μπω αρχικά στην ομάδα του Blog και έπειτα στην ομάδα του HR. Οι προσδοκίες μου ήταν πολύ συγκεκριμένες και το Infinity Greece τις ξεπέρασε. Θεωρώ ότι αυτό οφείλεται αρκετά στους managers που είχα σε κάθε ομάδα, δεδομένου ότι ήταν πολύ δραστήριοι, δημιουργικοί και υποστηρικτικοί, σου μετέφεραν την όρεξή τους και σε βοηθούσαν να δοκιμαστείς όσον αφορά στα όριά σου.

Σημαντικό ρόλο για να δεθώ με τον οργανισμό διαδραμάτισε και η γνωριμία μου με τα άτομα των ομάδων μου, και όχι μόνο, μιας που έκανα φιλίες και δικτυώθηκα σε μια εποχή απομόνωσης λόγω της πανδημίας. Αν γυρνούσα πίσω τον χρόνο, θα επέλεγα ξανά να κάνω αίτηση στο Infinity Greece, γιατί θεωρώ ότι περνάω πολύ όμορφα και ταυτόχρονα κερδίζω και σαν άτομο εμπειρίες, καθώς και διάφορες δεξιότητες που θα βοηθήσουν αργότερα στην αγορά εργασίας.

Ελπίδα Ελισάβετ Πρώϊα, 20

Σαν καλό πρωτοετάκι και εγώ, είχα πάρει όλα τα σεμινάρια με τη σειρά. ΟΛΑ ΟΜΩΣ. Προ covid, τα συνεδριακά κέντρα και τα fb events ήταν οι καλύτεροι μου φίλοι. Η μοιραία συνάντηση με το Infinity Greece, έγινε στο Grow Greek Tourism Online… Ε, με ”εθελοντίσανε” με ένα φυλλάδιο, έκανα αίτηση, συνέντευξη και μια μοναδική εμπειρία ξεκίνησε. Από την πρώτη μέρα ως εθελόντρια, δεν ένιωσα ποτέ μόνη, ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Γνώρισα υπέροχους ανθρώπους, έζησα όμορφες στιγμές και έμαθα πολλά καινούργια πράγματα. Επίσης, ξεπέρασα πάρα πολλούς φόβους, όπως του να μιλάω σε κοινό και να αναλαμβάνω ευθύνες… Μετά από ένα χρόνο, ακόμα εξελίσσομαι και μαθαίνω, αλλά πάνω από όλα περνάω όμορφα και δημιουργώ με υπέροχους και ταλαντούχους νέους.

Αυτή είναι και η μαγεία του Infinity… το ότι ταυτόχρονα αναπτύσσεις hard and soft skills, κοινωνικοποιήσε, ζεις μοναδικές εμπειρίες, προσφέρεις και αφήνεις το στίγμα σου στην κοινωνία την οποία ζεις!

Αυτές ήταν συνοπτικά μερικές απόψεις και εμπειρίες από κάποιους εθελοντές μας. Για να γνωρίσεις και τα υπόλοιπα μέλη του μεγάλου αυτού οργανισμού, σε περιμένουμε στο Open Infinity!

Μάθε περισσότερα για το event και δήλωσε συμμετοχή στο Facebook και στο σχετικό landing page. Τα λέμε εκεί!

Νατάσα Μαραγκού

Νατάσα Μαραγκού

Έχω γράψει επίσης...
Αναστασία Τζημαγιώργη

Αναστασία Τζημαγιώργη

Έχω γράψει επίσης...

Διάβασε επίσης!

Ψήφισε το καλύτερο άρθρο για το μήνα...