Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το 1ο TEDx DUTH στην Αλεξανδρούπολη!

Δημήτρης Παπαδόπουλος

Δημήτρης Παπαδόπουλος

Όταν οι τροχιές των ατόμων συναντήθηκαν.

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το πρώτο TEDx event του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, το οποίο φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο Grecotel Astir Egnatia.

Με θέμα της διοργάνωσης το «Άτομο», προς τιμήν του μεγάλου αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου Δημόκριτου, μελετήσαμε την φυσικοχημική του υπόσταση, τις ενστικτώδεις συμπεριφορές, την δίψα για εξέλιξη. Μιλήσαμε για την έννοια του “μαζί”, την επιμονή, την επιτυχία, την επιχειρηματικότητα, την κοινωνικότητα και την αέναη αναζήτηση του εαυτού.  Οι ομιλητές μας μετέδωσαν τον παλμό του πρώτου TEDxDUTH, ενέπνευσαν το κοινό και έγιναν ένα μαζί του. Αποδείχτηκε ότι το άτομο τελικά κόβεται σε κομμάτια, μα στο τέλος κάθε ένα από αυτά είχε φωτιστεί με νέες σκέψεις και όνειρα έτοιμο να οδηγήσει στην υλοποίησή τους.

Η παρουσιάστρια, Νικολέττα Ράλλη, “έντυσε” μοναδικά κάθε λεπτό της διοργάνωσης μας με την παρουσία της. Τα τρία performances ήταν εντυπωσιακά : η Ανθή Κοσμά κατέρριψε τα όρια σκηνής και κοινού, οι Lindy Hop Xanthi χόρεψαν κοινωνικά σε ρυθμούς που ξεσήκωσαν τον κόσμο και τέλος οι Jam Experiment γέμισαν τον χώρο με την μουσική τους. Παράλληλα τα περίπτερα που υπήρχαν στον χώρο έφεραν κοντά τις φοιτητικές ομάδες των τεσσάρων πόλεων της Θράκης ενώ τα πέντε workshops έδωσαν την ευκαιρία στο κοινό να έρθει σε επαφή με καινοτόμες ομάδες.

Όταν οι τροχιές των ατόμων συναντήθηκαν.

Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί ήδη από την πρώτη βδομάδα κυκλοφορίας τους. Φοιτητές και όχι μόνο από όλες τις πόλεις της Θράκης αγκάλιασαν την προσπάθεια αυτή αποδεικνύοντας με την παρουσία τους πώς κάθε ιδέα που αξίζει, πρέπει να διαδοθεί.

Τίποτα δεν θα μπορούσε να έχει γίνει πραγματικότητα χωρίς την υποστήριξη όλων των χορηγών από όλες τις άκρες της χώρας που αγκάλιασαν την προσπάθεια από την αρχή, καθώς και την συνεχή συνεργασία του ακαδημαϊκού υπεύθυνου και αντιπρύτανη Ραφαήλ Σανδαλτζόπουλου. Ακρογωνιαίος λίθος φυσικά, για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης υπήρξε η βοήθεια και τα χαμόγελα των εθελοντών από όλες τις γωνιές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Το πρώτο TEDxDUTH τελείωσε και άφησε πίσω του συγκίνηση και χαμόγελα. Μια ιδέα που έγινε πράξη και που στόχος  είναι να γίνει θεσμός με διάρκεια, συνεχίζοντας την πορεία του στις πόλεις της Θράκης. Γιατί τα άτομα κινούνται σε αέναες απροσδιόριστες τροχιές, και είναι μαγικό όταν αυτές συναντιούνται.

tedx duth

Διάβασε επίσης!

Ψήφισε το καλύτερο άρθρο για το μήνα...