Οι Εικονικές Δίκες “Πρωταγόρας” θα πραγματοποιηθούν, φέτος, στα Εκπαιδευτήρια CGS και Ε. Μαντουλίδη

Picture of Δημήτρης Παπαδόπουλος

Δημήτρης Παπαδόπουλος

Ο εκπαιδευτικός μη-κερδοσκοπικός οργανισμός Afixis διοργανώνει για δεύτερη φορά τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εικονικών Δικών “Πρωταγόρα” για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Ο Διαγωνισμός αποτελείται από τρεις γύρους, στη Θεσσαλονίκη (15 Φεβρουαρίου 2020) στα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, στην Αθήνα (22-23 Φεβρουαρίου 2020) στα CGS (Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα), ενώ ο Τελικός θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (7-8 Μαρτίου 2020) στα CGS (Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα). Στον Τελικό θα προκριθούν οι καλύτερες ομάδες από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη στο 6ο χλμ. Χαριλάου – Θέρμης και τα Εκπαιδευτήρια CGS (Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα) στην Αθήνα στην Παλλήνη Αττικής. Αποτελούν δύο ιδιωτικά σχολεία που προσφέρουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, ακόμη και στις μικρότερες ηλικίες με έμπειρους και εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς σε όλα τα επίπεδα.

Ο Afixis είναι ένας εκπαιδευτικός μη-κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος είναι αφοσιωμένος στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση πρωτοποριακών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μαθητές και φοιτητές, καθώς και στην καθοδήγησή τους στο να καλλιεργήσουν την προσωπικότητα και τις ικανότητές τους, να ανακαλύψουν τη δυναμική τους και να συνεισφέρουν μέσα από τη δράση τους στη βελτίωση της
ανθρωπότητας.

Η αποστολή τους είναι να αναδιαμορφώσουν την εκπαίδευση και η φιλοσοφία τους συνοψίζεται στη σκέψη ότι η εκπαίδευση πρέπει να καλύπτει τις εξειδικευμένες ανάγκες των μαθητών και των φοιτητών και να τους παρέχει τα μέσα για να καλλιεργήσουν τα ταλέντα και τις κλίσεις τους.

Οι Εικονικές Δίκες “Πρωταγόρας” αποτελούν μία διαδραστική προσομοίωση Δικαστηρίου. Οι συμμετέχοντες καλούνται να επιχειρηματολογήσουν σε ρόλο δικηγόρων και μαρτύρων προσπαθώντας να πείσουν ένα άκρως απαιτητικό Προεδρείο, καθώς και μια εξαμελή ομάδα ενόρκων που αντιπροσωπεύουν το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Επιπλέον, ως κριτές συμμετέχουν φοιτητές.

Ποια είναι τα θέματα που συζητούν; Βασισμένοι σε πραγματικές υποθέσεις που απασχόλησαν τη Δικαιοσύνη ανά τον κόσμο, αποφαίνονται για ζητήματα που διχάζουν την κοινή γνώμη, όπως η θανατική ποινή, ο περιορισμός του διαδικτύου, η ευθανασία.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην καλλιέργεια της κριτικής σκέψης των μαθητών και των φοιτητών, στην καταπολέμηση της αγοραφοβίας και στην ανάπτυξη των ρητορικών τους ικανοτήτων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες: afixis.org και protagoras.afixis.org, και τις σελίδες μας στο Facebook: Afixis και Εικονικές Δίκες “Πρωταγόρας”.

Διάβασε επίσης!

Ψήφισε το καλύτερο άρθρο για το μήνα...