Μιλάνο travel guide.

Buongiorno! Καλή χρονιά σε όλους, με δημιουργικότητα και πείσμα! Και, φυσικά, πολλά ταξίδια! 

Τα Χριστούγεννα του 2019 με βρήκαν στο Μιλάνο (ω, ναι!), και πήγα με αυτοθυσία και αυταπάρνηση για να σας δώσω χρήσιμα hints για ένα ενδεχόμενο μελλοντικό σας ταξίδι! Αρχικά, να αναφέρω πως ναι μεν έχει ένα συγκεκριμένο prestige ως “πρωτεύουσα της μόδας”, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Σαν γνήσια ιταλική πόλη, έχει αν μη τι άλλο στοιχεία αρχιτεκτονικής σε συγκεκριμένες περιοχές, τα οποία είναι κάθε βήμα και ιστορία. Επίσης, είχε μία προφανή αντίθεση μεταξύ κλασικού και μοντέρνου, ειδικά στις νεόκτιστες περιοχές, σαν τίμια μητρόπολη. ΚΑΙ ΠΟΛΎ ΚΑΛΌ ΦΑΓΗΤΌ. Πιο συγκεκριμένα: 

Πως πάω:

Κατά προτίμηση αεροπορικώς, καθώς έχει κατά καιρούς πολύ οικονομικές προσφορές. Έχετε το νου σας σε διάφορες αεροπορικές και σε σελίδες που συγκρίνουν τιμές και σίγουρα θα βρείτε μία προσφορά στο δικό σας budget.

Που να μείνω: 

Buongiorno! Καλή χρονιά σε όλους, με δημιουργικότητα και πείσμα! Και, φυσικά, πολλά ταξίδια! 

Δεδομένου ότι το σύστημα μετακίνησης της πόλης είναι εξαιρετικό, θα πρότεινα και περιοχές λίγο πιο έξω από το κέντρο. Παρόλα αυτά, ακόμη και κεντρικές περιοχές όπως η Piazza Argentina και το Navigli, είναι πολύ βολικές.

Που τρώω/πίνω/βγαίνω:

Μέσα στο κέντρο υπάρχουν σαφώς άπειρα εστιατόρια για καλό φαγητό και ποτό, τα οποία όμως για ευνόητους λόγους τα απέφυγα. Όμως, εάν ψάξει κάποιος, θα μπορέσει να βρει εξίσου αξιόλογο φαγητό, σε πιο ανεκτό budget. Δε θα γινόταν να είναι ολοκληρωμένο το συγκεκριμένο άρθρο χωρίς τις σχεδόν κλισέ, αλλά απαραίτητες συστάσεις για τα εξής: Μακαρόνια, Πίτσα, Καφές, Παγωτό. Ανεξάρτητα από την εποχή που θα πάει κάποιος, οφείλει να τα δοκιμάσει όλα. (ΕΙΔΙΚΆ ΤΗΝ ΚΑΡΜΠΟΝΆΡΑ ❤) 

Όσον αφορά αυτά που πρέπει να δει κάποιος, είναι πολλά. Βασικότερο αξιοθέατο, η πλατεία Duomo, με τον ομώνυμο μεγαλειώδη καθεδρικό ναό, που ξεκίνησε να χτίζεται τον 14ο αιώνα, και ολοκληρώθηκε 600 χρόνια αργότερα! Αξίζει να μπει κάποιος μέσα στον ίδιο τον ναό, και φυσικά να μην παραλείψει να ανέβει στην ταράτσα του, καθώς η θέα ξεπερνά κατά πολύ την αξία του εισιτηρίου!

Buongiorno! Καλή χρονιά σε όλους, με δημιουργικότητα και πείσμα! Και, φυσικά, πολλά ταξίδια! 

Δίπλα από την πλατεία, βρίσκεται η Galleria Vittorio Emanuele II, ένα εμπορικό κέντρο με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, χτισμένη από τον αρχιτέκτονα Giuseppe Mengoni, δημιουργό της Duomo. Στεγάζεται σε μια τετραώροφη διπλή στοά, αλλά το πραγματικά εντυπωσιακό στοιχείο της είναι γυάλινη οροφή, που τραβάει όλα τα βλέμματα.

Λίγους δρόμους παραπάνω, είναι η περίφημη Via Montenapoleone, πάνω στην οποία βρίσκονται όλοι οι οίκοι μόδας, με τιμές αστρονομικές για τους απλούς πληβείους, αλλά αξίζει να την επισκεφτεί κάποιος, μόνο και μόνο για τη λάμψη που εκπέμπει, και για να χαζέψει τις ταπεινές Ferrari που βρίσκονται παρκαρισμένες απ’ έξω. 

Προχωρώντας στα βόρεια του κέντρου, έχουμε την Corso Buenos Aires, την πιο οικονομική επιλογή για ψώνια, καθώς είναι σχεδόν στα δεδομένα της Ελλάδας (σχεδόν είπα, μην πείτε ότι δεν ειδοποίησα), με ιταλική όμως ποιότητα. 

Buongiorno! Καλή χρονιά σε όλους, με δημιουργικότητα και πείσμα! Και, φυσικά, πολλά ταξίδια! 

Πηγαίνοντας παραέξω, έχουμε σαφώς το Castello Sforzesco, ένα μεσαιωνικό οχυρό, το οποίο ακολουθεί ένα μεγάλο πάρκο που καταλήγει σε μία αψίδα. Για τους λάτρεις του ποδοσφαίρου, υπάρχει το San Siro, σπίτι της Milan, αλλά και της Inter. Στα νότια της πόλης βρίσκουμε το κανάλι του Navigli, με πολλά εστιατόρια και street food επιλογές. Στη βόρεια περιοχή της Isola έχουμε τη νεοσύστατη βιομηχανική ζώνη, με φουτουριστικά κτήρια γραφείων, και ουρανοξύστες. Όλα αυτά μπορεί να τα γυρίσει κάποιος με όποιο μέσο επιθυμεί, μετρό, τραμ, λεωφορείο, και ένα ημερήσιο ή τριήμερο εισιτήριο καλύπτει όλα τα προαναφερθέντα μέσα.

Τέλος, θέλω απλά να πω πως ένα επιπλέον bonus ήταν το γεγονός πως όλα ήταν στολισμένα και κατά την περίοδο των εορτών το Μιλάνο είναι ακόμη πιο μαγευτικό. Αλλά και η πόλη από μόνη της άξιζε τον κόπο! Και στα δικά σας! 

 

 

Galleria Vittorio Emanuele IICity LifeHyatt CenterGaribaldiGaribaldiGaribaldiCastello SforzescoIsolaCastello SforzescoIsola
Previous
Next

Διάβασε επίσης!

Ψήφισε το καλύτερο άρθρο για το μήνα...