Γίνε αυτό που είσαι!

Δήμητρα Βασιλειάδου

Δήμητρα Βασιλειάδου

Είναι  μια απλή καθημερινή μέρα ,

περιμένεις στην στάση και βυθισμένη στην ρουτίνα της καθημερινότητας αρχίζεις να παρατηρείς τον κόσμο που περνά ..μα τι συμβαίνει; Εκατοντάδες άνθρωποι περνάνε από μπροστά σου ,εκατοντάδες διαφορετικές προσωπικότητες , και όμως εκατοντάδες παρόμοια ντυσίματα….  Μα πως είναι δυνατόν  να συμφωνήσουν όλοι σε ένα παρόμοιο ντύσιμο ; τι συνέβη; Αυτές θα ήταν οι σκέψεις 3 ανθρώπων με διαφορετικό στυλ , διαφορετικό λουκ σε σχέση με τους περισσοτέρους, τους περισσοτέρους που άκριτα υιοθετούν της τάσεις της γρήγορης μόδας…Ας δούμε τις σκέψεις 3 κοριτσιών με ένα στυλ διαφορετικό από αυτό της μάζας.

 

Είναι  μια απλή καθημερινή μέρα ,

1. Τι είναι στυλ;

Έλσα :  στυλ είναι η ανάγκη να εκφράσεις αυτό που νιώθεις και αυτό που είσαι , για αυτό και τα ρούχα μας πρέπει όχι μόνο να μας αρέσουν αισθητικά αλλά και να μας εκφράζουν  .

Είναι  μια απλή καθημερινή μέρα ,

2. Πως θα χαρακτήριζες το στυλ σου  και πότε το υιοθέτησες;

Ειρήνη- Έλσα : Περίπου στο γυμνάσιο καταλάβαμε ότι θα έπρεπε να φοράμε αυτά που μας κάνουν να νιώθουμε ο εαυτός μας και όχι απλά αυτά που φοράνε και τα υπόλοιπα κορίτσια  για να αποφύγουμε τα σχόλια , αν έπρεπε να το κατατάξουμε κάπου θα λέγαμε ότι αυτό είναι ίσως << εναλλακτικό>> , ίσως κάποιοι το χαρακτήριζαν και extreme , λόγω των πολλών piercing, των βαμμένων μαλλιών και των σκουρόχρωμων  κυρίως  ρούχων.

Είναι  μια απλή καθημερινή μέρα ,

3. Γιατί τα περισσότερα κορίτσια επιλέγουν πανομοιότυπο τρόπο ντυσίματος;

Έλσα: πιστεύω ότι επιλέγουν να είναι στην μόδα , παρά να εκφράζονται οι ίδιες.Προτιμάνε να κάνουν  <<fit in>> και να αποφύγουν τα σχόλια και τα έντονα βλέμματα , παρά να παρουσιάζουν με αυτοπεποίθηση αυτό  που πραγματικά είναι. Για παράδειγμα, τα τελευταία χρόνια επέστρεψαν στην μόδα τα διχτυωτά καλσόν και τα τσόκερ , τα οποία φορέθηκαν από την πλειοψηφία των κοριτσιών. Μπορεί όντως σε πολλές να άρεσε, νομίζω όμως ότι πολλές το επέλεξαν απλά για να είναι “μέσα” στην μόδα.

Είναι  μια απλή καθημερινή μέρα ,

4. Πώς σε έχουν αντιμετωπίσει επειδή είχες διαφορετικό στυλ;

Έλσα: οι άνθρωποι βιάζονται να σχηματίσουν γνώμη μόνο από αυτά που φοράω ,  τα piercing θα σημαίνουν για αυτούς ότι δεν είμαι καλή μαθήτρια ή ότι σίγουρα καπνίζω , πολλοί γονείς στο παρελθόν δεν με θεωρούσαν καλή επιρροή, εξαιτίας των στιλιστικών μου επιλογών . Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσω απαρατήρητη και ασχολίαστη στο δρόμο γιατί διαφέρω .Μάλιστα, για αυτό το λόγο έχω αναγκαστεί να αλλάξω το στυλ μου  και να ακολουθήσω την πεπατημένη σε διάφορες περιστάσεις , όπως οι συνεντεύξεις εργασίας .

Είναι  μια απλή καθημερινή μέρα ,

5. Είναι εύκολο να βρεις στα μαγαζιά τα ρούχα που προτιμάς ;

Κωνσταντίνα: η λεγόμενη  << fast fashion >> έχει επικρατήσει  , δημιουργώντας μια ποικιλία ρούχων  σε  χαμηλές τιμές και εύκολα προσβάσιμη  σε όλους .Αντίθετα, τα ρούχα που επιλέγω ,επειδή δεν προτιμούνται από τόσο μεγάλο αριθμό ατόμων είναι αρκετά δύσκολο να βρεθούν . Ακόμα και στις μεγάλες πόλεις χρειάζεται αρκετή αναζήτηση , για να βρω κάτι που να μου αρέσει .

Είναι  μια απλή καθημερινή μέρα ,

 

Μήπως έφτασε η ώρα  να κοιτάξεις με διαφορετικό τρόπο την ντουλάπα σου; Χωρίς φόβο και με αυτοπεποίθηση. Με τον τρόπο που εσύ θα ήθελες να είναι πραγματικά  ( και δεν εννοώ γεμάτη ) , ακολουθώντας το παράδειγμα των κοριτσιών αυτών…;

 

 

Διάβασε επίσης!

Ψήφισε το καλύτερο άρθρο για το μήνα...