Φθινοπωρινές διακοπές στη Ρόδο

Μπορεί το καλοκαίρι να έχει περάσει προ πολλού καθώς και η αργία της 28ης Οκτωβρίου αλλά κάτι ο καλός καιρός και η νοσταλγία για την ξεγνοιασιά του καλοκαιριού μας θυμίζουν την θερινή περίοδο.

Φυσικά, σ’ αυτό το άρθρο δεν θα σας παρουσιάσουμε τη μηχανή του χρόνου και το πώς θα γυρίσετε πίσω το χρόνο στο καλοκαιράκι αλλά θα προτείνουμε μία εναλλακτική λύση για το πώς μπορείτε έστω και για λίγες ημέρες να δραπετεύσετε από το μουντό και μελαγχολικό φθινόπωρο στο ηλιόλουστο και αισιόδοξο καλοκαίρι.

Ένα ωραίο μέρος της Ελλάδας, που μπορείτε να επισκεφτείτε το μήνα Οκτώβριο (έτσι για μια ολιγοήμερη απόδραση μετά την εξεταστική του Σεπτεμβρίου και πριν την έναρξη του ακαδημαϊκού εξαμήνου) είναι η Ρόδος. Διότι, συνδυάζει ηλιόλουστες μέρες και παραλίες με πολλά εντυπωσιακά αξιοθέατα. Εκείνη την περίοδο, είναι η μοναδική στιγμή που μπορείς να απολαύσεις τη Ρόδο, έτσι όπως είναι, χωρίς να υπάρχουν οι ογκώδεις ορδές των καλοκαιρινών τουριστών αλλά και χωρίς να είναι και τελείως έρημη από κόσμο.

8b160f_8b2026b427dd4f71ac5d7a75fbaacbbdmv2Η θάλασσα είναι πια ζεστή και δεν έχεις να φοβάσαι εάν θα σε κάψει ήλιος, παρόλο που εκείνη την περίοδο, ο ουρανός είναι καταγάλανος. Επίσης, λόγω της αρκετά μεγάλης έκτασης της, έχεις πολλές εναλλακτικές επιλογές σε ποιο μέρος θα κολυμπήσεις. Αν μένεις στην πόλη της Ρόδου, μια πολύ ωραία παραλία βρίσκεται κοντά στο ενυδρείο της Ρόδου, εάν πάλι θέλεις να μετακινηθείς και να βγεις εκτός της πόλης, μπορείς να πας στην παραλία της Αφάντου, στις Αμμούδες ή στο Φαληρακι

Επιπλέον, πέρα από τις απαραίτητες βουτιές, μπορείς να συνδυάσεις το τερπνό μετά του ωφελίμου και να κάνεις μία περιήγηση στα αξιοθέατα της Ρόδου. Μη φανταστείς βαρετά μουσεία και χορταριασμένες πέτρες αλλά αντίθετα μία μοναδική και εκπληκτική στο είδος της Μεσαιωνική Πόλη, που μόλις την πρωτοαντικρίσεις ‘ερωτεύεσαι’ τόσο την ίδια, όσο και ολόκληρο το νησί της Ρόδου. Το Παλάτι του Μαγίστρου σε αφήνει άφωνο από την επιβλητικότητα του είτε το επισκεφτείς την ημέρα είτε τη νύχτα. Γενικότερα, περπατώντας στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, είναι σαν μεταφέρεσαι στο χωροχρόνο και να πηγαίνει αρκετά χρόνια πίσω. Ένα μαγευτικό αποτέλεσμα.

Ακόμη, μπορείτε να επισκεφτείτε την ακρόπολη της Ρόδου, που βρίσκετε στο βορειότερο και ψηλότερο σημείο της πόλης της Ρόδου, όπου μπορείς να απολαύσεις την τρομερή θέα, βλέποντας τις μικρασιατικές ακτές που βρίσκονται ακριβώς απέναντι.Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε στη λίστα των ξεναγήσεων σας και το πολύ καλά διατηρημένο ενυδρείο της Ρόδου, όπου μπορείτε να δείτε αρκετά θαλάσσια είδη να εκθέτονται εκεί. Βέβαια τα αξιοθέατα της Ρόδου δεν τελειώνουν εδώ μπορείτε να επισκεφτείτε όσα θέλετε, ανάλογα με το χρόνο που θα δαπανήσετε και τις μέρες που θα μείνετε στο νησί.

Ένα είναι το σίγουρο, δε θα μετανιώσετε καθόλου για την επίσκεψη σας στο νησί αυτήν την περίοδο, αφού θα χαρίσετε ένα ευχάριστο διάλειμμα στον εαυτό σας ,από την καθημερινότητα.

8b160f_2ffcba61eb824f4c8051b2d31cbcbae9mv2by Ηλίας Τσακαγιάννης

Διάβασε επίσης!

Ψήφισε το καλύτερο άρθρο για το μήνα...