Έτσι σε ονειρευόσουν;

Μαρία Στόϊκου

Μαρία Στόϊκου

  Από τα πρώιμα έτη της παιδικής ηλικίας, όλοι μας ή σχεδόν όλοι μας, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με την ερώτηση των ενηλίκων ‘’τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις;’’. Ως εκ τούτου, υπήρξαν ποικίλες απαντήσεις όπως γιατρός, δικηγόρος, καθηγητής αλλά ακόμα και πιο θεαματικές. Tου τύπου αστροναύτης, επιστήμονας, τραγουδιστής κ.α. Σίγουρα, δεν γνωρίζαμε με τι να ασχοληθούμε, ούτε μάλιστα η ουσία κρυβόταν εκεί, αλλά δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε και την ουσία της ερώτησης, λόγω της ευνόητης αβελτηρίας που μας περιέβαλλε. Παρόλα αυτά, κανείς μας δεν είχε σκεφτεί ότι μελλοντικά η μόνη ουσιαστική απάντηση θα ήταν: 

‘’ Eυτυχισμένος-η ‘’ .

  Μη παραμερίζοντας την αξία του επαγγέλματος, του οποίου ο καθένας μας θέλει να ακολουθήσει με το πέρας των χρόνων ή ακολουθεί ήδη, και ότι αδιαμφισβήτητα η εργασία είναι ένας από τους λόγους τους οποίους αξίζει κάποιος να είναι ευχαριστημένος στη ζωή του, λόγω συνθηκών και περιβάλλοντος, αποδοχών ή οτιδήποτε άλλο απολαμβάνει μέσω αυτής, οφείλει να προστεθεί το επόμενο• Η ευτυχία. Η ευτυχία είναι το σύνολο των αποτελεσμάτων των διαφόρων εργασιών και πράξεων της ζωής μας, όλων εκείνων που ο καθένας μας πραγματοποιεί ώστε να φτάσει σε ένα επιθυμητό σημείο. Για να δύναται να ομολογεί πως ‘’δεν ζητώ κάτι άλλο!’’ . 

  Στο σημείο αυτό ,λοιπόν, έρχεται το εύλογο ερώτημα ‘’ έτσι σε ονειρευόσουν;”. Δηλαδή, φανταζόσουν ότι στην ηλικία την οποία βρίσκεσαι, όποια κι αν είναι αυτή, θα έχεις όσα απολύτως έχεις τη δεδομένη περίοδο; Έχεις τόσους φίλους όσους θεωρείς πως είναι αρκετοί ή λόγου χάριν, τόσες δυνατότητες που σου προσφέρουν το αίσθημα της επάρκειας; Με άλλα λόγια για τη συγκεκριμένη στιγμή είσαι πλήρης και δεν υπάρχει κάτι το οποίο σε κάνει να αναρωτιέσαι, τι θα μπορούσες να αλλάξεις έτσι ώστε να έχεις εξελιχθεί κάπως διαφορετικά, κάπως καλύτερα..

 Όλα τα παραπάνω, με μία πεισματική οπτική, οδηγούν στο συμπέρασμα πως ο καθένας μας έχει διαφορετικά μέσα να ορίσει την προσωπική του ευτυχία, όμως το σπουδαίο είναι τα όνειρα μας να τα μετατρέπουμε σε στόχους για τους οποίους να μην επαναπαυόμαστε μέχρις ότου αυτοί επιτευχθούν. 

Διάβασε επίσης!

Ψήφισε το καλύτερο άρθρο για το μήνα...