Εμπρός καλά μου Χριστούγεννα!

Νατάσα Μαραγκού

Νατάσα Μαραγκού

 

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, αλλά (δυστυχώς) ο καιρός δεν έχει βοηθήσει και πολύ να μπούμε στο κατάλληλο mood. Ωστόσο, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να μπούμε στην εμβέλεια του χριστουγεννιάτικου πνεύματος, από τα βιβλία που να μας θυμίζουν Χριστούγεννα!

Πρώτο και καλύτερο: «Το πολικό εξπρές» του Chris Van Allsburg. Μην ακούω αντιρρήσεις. Στην περίπτωση του συγκεκριμένου βιβλίου (αλλά και της ομώνυμης ταινίας) δεν υπάρχει «παιδικό» βιβλίο. Υπάρχει «μια ιστορία που μας άγγιξε».

 

Photo by Erin McKenna on Unsplash (christmas)
Photo by Erin McKenna on Unsplash

 

Συνεχίζουμε με το σύμβολο, ίσως, των Χριστουγέννων τον «Καρυοθραύστη» του E.T.A. Hoffmann, που μας συναρπαζει με τις μαγευτικές εικόνες του. Ακόμη, ας μην ξεχνάμε την αγαπημένη ιστορία «Η βασίλισσα του χιονιού» του H.C. Andersen. Με τα τρία αυτά βιβλία να μην ξεπερνούν το καθένα τις 130 σελίδες, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να διαβάσεις τα βιβλία πριν (ή αντί, ας μην λέμε ψέματα) να δεις τις αντίστοιχες ταινίες.

 

Photo by v2osk on Unsplash (christmas)
Photo by v2osk on Unsplash

 

Αν ψάχνεις μια πιο εναλλακτική ματιά, η αγαπημένη Agatha Christie έχει δώσει την λύση. Το «Έγκλημα Χριστούγεννα» ή «Τα Χριστούγεννα του Ηρακλή Πουαρό» (ανάλογα με την έκδοση που θα βρεις) έχει και χριστουγεννιάτικη (αν και μακάβρια) διάθεση, έχει και μυστήριο. Υπάρχει κάτι καλύτερο;

Η συγκεκριμένη λίστα θα ήταν ελλειπής, αν δεν υπήρχε «Ο Χάρι Πότερ και ο αιχμάλωτος του Αζκαμπάν» της J.K. Rowling. Ένα πολυαγαπημένο βιβλίο με έντονο χριστουγεννιάτικο άρωμα. Οι potterheads συμφωνούν, οι muggles αξίζει να το διαβάσουν.

 

Photo by Jeshoots on Unsplash (christmas)
Photo by Jeshoots on Unsplash

 

Προτιμάς κάτι πιο ρομαντικό; Κανένα πρόβλημα! Το “Let it snow” είναι εδώ για σένα! Ένα έργο με τρεις ιστορίες, γραμμένες από τους John Green, Maureen Johnson και Lauren Myracle. Ένα ευχάριστο χειμερινό ανάγνωσμα που θα λατρέψεις.

 

Κι αφού τώρα έχεις μια (μικρή) λίστα με χριστουγννιάτικες ιστορίες, τί περιμένεις; Η περίοδος των γιορτών είναι μια καταπληκτική ευκαιρία για να διαβάσεις! Ετοίμασε το αγαπημένο σου ζεστό ρόφημα και καλή ανάγνωση!

Διάβασε επίσης!

Ψήφισε το καλύτερο άρθρο για το μήνα...