Δελτίο Τύπου: Training Weekend

Μαρία Βαγδούτη

Μαρία Βαγδούτη

 

Στις 15-16 Φεβρουαρίου, 2020, ολοκληρώθηκε με επιτυχία, για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Training Weekend (εκπαιδευτικό διήμερο), του InfinityGreece, στο Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Το εν λόγω διήμερο είχε ως σκοπό την εκπαίδευση παλαιών και νέων  μελών, πάνω στις λειτουργίες του Οργανισμού. Αναλυτικότερα, αποσκοπούσε στην απόκτηση των απαραίτητων soft και hard skills, που απαιτούνται ώστε οι εθελοντές μας να μπορούν να ενταχθούν στις λειτουργίες της εκάστοτε ομάδας.

Η πρώτη ημέρα αφιερώθηκε περισσότερο στη μεταξύ γνωριμία των εθελοντών και στην ενημέρωση τους για τη λειτουργία των ομάδων και για τον δικό τους ρόλο μέσα στην ομάδα. Κατά τη δεύτερη, κυρίως, ημέρα οι εθελοντές εκπαιδεύτηκαν πάνω στα αντικείμενα ενασχόλησης της ομάδας τους. 

 

 

Οι τομείς πάνω στους οποίους προσφέρει εκπαίδευση το InfinityGreece είναι οι εξείς: Content Creation (Radio, Blog, Video, Marketing, Photography), Management (Human Resources, Event Management, YouthWork), Technology (Web Design/ Development). Κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού διημέρου πραγματοποιήθηκαν οι εξής εκπαιδεύσεις:

Στο Ραδιόφωνο ασχολήθηκαν με τη δημιουργία σκαλέτας, το οργανωτικό κομμάτι μια εκπομπής, καθώς και με την εξοικείωση με τον εξοπλισμό του ραδιοφώνου. Στη συνέχεια τα μέλη χωρίστηκαν σε ομάδες και δημιούργησαν τις δικές τους 20λεπτες εκπομπές

Στο Blog τα μέλη έμαθαν τη βασική δομή και τρόπο γραφής ενός άρθρου, καθώς και βασικούς κανόνες για τη διεξαγωγή μιας συνέντευξης. Έπειτα, προχώρησαν τα ίδια στη διεξαγωγή συνεντεύξεων.

To WebTV ασχολήθηκε αρχικά με τις λειτουργίες της κάμερας και του μοντάζ, ενώ προχώρησαν και σε προσομοίωση γυρίσματος. Κατά τη διάρκεια των project δημιούργησαν ταινίες μικρού μήκους και after movie, για το Training Weekend.

To Marketing έκανε τη βασική εισαγωγή στους τρόπους λειτουργίας της ομάδας, αναλύσανε βασικούς όρους και ως project δημιούργησαν το content calendar του επερχόμενου Πιτζάμα Party.

Tο HR μίλησε στα μέλη για τις ικανότητες που μπορεί να αποκτήσει κανείς μέσα από την ομάδα και επικεντρώθηκε στην ενδυνάμωση της επικοινωνίας μεταξύ των λοιπών ομάδων.

Επιπλέον, τα μέλη ενημερώθηκαν για τη λειτουργία της εκπαιδευτικής πλατφόρμας “Academy”, ενώ πραγματοποιήθηκαν και δύο workshops, με θεματολογία: Project management και διαδικασίες feedback. Δεν έλειπαν, φυσικά, και διάφορα bonding games, τα οποία βοηθούν στην δημιουργία θετικού κλίματος συνεργασίας ανάμεσα στις επιμέρους ομάδες και στα μέλη.

Η υλοποίηση των παραπάνω και γενικότερα του εκπαιδευτικού διημέρου δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την αρωγή των χορηγών μας. Επομένως, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μας, που στήριξαν την προσπάθεια μας για την εκπαίδευση των νέων εθελοντών του InfinityGreece.

Efood

RedBull

Σκλαβενίτης

     

Previous
Next

Διάβασε επίσης!

Ψήφισε το καλύτερο άρθρο για το μήνα...