Dear friend….

 Τον έσφιξα σφιχτά στην αγκαλιά μου. «Δεν θέλω να σε χάσω», του ψιθύρισα. Ναι, δεν ήθελα να τον χάσω! Είναι ο άνθρωπός μου, η οικογένειά μου, η δύναμή μου! Τόσες αναμνήσεις, τόσες χαρές και τόσες λύπες κουβαλάμε και οι δύο μέσα στις καρδιές μας. Μαζί πιάσαμε πάτο! Μαζί σηκωθήκαμε!

 Όχι δεν αναφέρομαι σε κάποιο ερωτικό σύντροφο. Απεναντίας, αναφέρομαι σε εκείνο το ξεχωριστό φίλο που φωτίζει τη ζωή μας! Είναι αυτός που θα σε αποδεχτεί όπως είσαι, με τα κουσούρια σου, τις παραξενιές σου, με “τα όλα σου”. Σε αγαπάει! Και σε αγαπάει αληθινά, γι’ αυτό ακριβώς που είσαι! Είναι εκείνο το άτομο που θα το πάρεις στις τέσσερις το χάραμα για να του εξομολογηθείς ότι δεν είσαι καλά, ότι “έσπασες”, ότι δεν μπορείς να προχωρήσεις. Και όμως, εκείνος θα είναι εκεί να σε σηκώσει, να σε βοηθήσει να σταθείς ξανά στα πόδια σου. Είναι εκείνο το άτομο που θα ανεχτεί οποιοδήποτε ξέσπασμα χωρίς να σου ζητήσει τα “ρέστα”.

https://www.karfitsa.gr/wp-content/uploads/2019/06/filia-990x660.jpg

 Αλλά δεν είναι μόνο αυτό! Όχι! Πέρα από τις λυπηρές στιγμές, άλλο τόσο σημαντικές είναι και οι ευχάριστες. Είναι δύσκολο να βρεις κάποιον που θα χαρεί με όλη του την ψυχή με την επιτυχία σου και με τη χαρά σου. Και όμως, έρχεται αυτός ο ξεχωριστός άνθρωπος, ο κολλητός σου, η οικογένεια σου, για να σου αποδείξει ότι πράγματι είναι εφικτό. Είναι αυτό το άτομο που κάνει την ευτυχία σου δική του, που μιλάει πάντα στο εμείς και όχι στο εσύ. Είναι ο φίλος που για κάθε επιτυχία σου, διοργανώνει ολόκληρο πάρτυ με μουσική και χορό -και πολύ αλκοόλ εννοείται- γιατί γιορτάζει μαζί σου και νιώθει αληθινά και βαθιά μια όμοια χαρά με τη δική σου. Θα τον καταλάβεις από τον τρόπο που λάμπουν τα μάτια του όταν σε βλέπει ευτυχισμένο!

Δεν θα ακούσεις πολλές φορές το “σ’ αγαπώ” από τα χείλη του. Θα το εκφράζει, όμως, κάθε στιγμή με τα πιο μικρά πράγματα, όπως μια αγκαλιά ή ένα απλό τηλεφώνημα!

https://www.ygeiawatch.com.cy/storage/app/uploads/public/5fd/953/24c/thumb__800_0_0_0_auto.jpg

 Έχεις μοιραστεί μαζί του αμέτρητες και αξέχαστες στιγμές! Μεθύσια, τρέλες, ρεζιλίκια, πέσιμο στον ίσιο δρόμο -για εμάς τους σκουντούφληδες που δεν ξέρουμε να περπατάμε- με εκείνον να γελάει με την απροσεξία σου. Φυσικά και ξέρεις ότι θα συνεχίσετε να έχετε ακόμα περισσότερες τέτοιες εμπειρίες μαζί! Γιατί όταν είστε μαζί, νιώθετε ελεύθεροι να εκφραστείτε όπως θέλετε και ο κόσμος γύρω σας σβήνει, όπως το φως με τη δύση του ηλίου. Είστε εσείς και μόνο εσείς στο κόσμο, έτοιμοι να γεμίσετε με ακόμα περισσότερες αναμνήσεις, το μπαούλο στο οποίο φυλάτε όλες τις υπόλοιπες προσεχτικά, σαν τον πιο πολύτιμο θησαυρό σας! Και τώρα που το σκέφτομαι, είναι πράγματι ο πιο πολύτιμος θησαυρός!

https://i.dailymail.co.uk/1s/2018/12/06/15/7093784-0-image-a-16_1544108918750.jpg

 Αγκάλιασε, λοιπόν, σφιχτά αυτόν τον φίλο και μην τον αφήσεις να φύγει! Αν στον έρωτα δεν χωράει μια φορά ο εγωισμός, στη φιλία δεν πρέπει να υφίσταται καν ως έννοια. Γιατί σε τελική ανάλυση, αυτό που πραγματικά αξίζει στη ζωή είναι οι λίγοι δικοί μας άνθρωποι! Αυτοί οι δυο-τρεις συνοδοιπόροι στη ζωή μας! Δεν χρειαζόμαστε πολύ κόσμο και πολύ βαβούρα. Όχι! Αυτό που έχουμε πραγματικά ανάγκη είναι λίγους αλλά καλούς φίλους. Εκεί κρύβεται όλη η ομορφιά της ζωής και το μυστικό της ευδαιμονίας!

Υποσχέσου, λοιπόν, στον εαυτό σου ότι μόλις αντικρίσεις το φιλαράκι σου θα του δείξεις όλη σου την αγάπη με μια σφιχτή- σφιχτή αγκαλιά! Το έχει ανάγκη, όπως και εσύ! 

Διάβασε επίσης!

Ψήφισε το καλύτερο άρθρο για το μήνα...