Το CONNECTED WE STAND Festival III Επιστρέφει Στη Θεσσαλονίκη

Picture of Βάσω Τσιακιρίδου

Βάσω Τσιακιρίδου

Το CONNECTED WE STAND Festival επιστρέφει για 3η χρονιά στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022. Ζωντανές συναυλίες, αθλητικά δρώμενα, dj sets, χορός, θεατρικές παραστάσεις, βιωματικά εργαστήρια και πολλές ακόμα δράσεις πρόκειται να λάβουν χώρα στο Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Νέα Παραλία για 24 ώρες. 

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να φέρει κοντά πολιτιστικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές δράσεις με τη συμμετοχή περισσότερων από 80 οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών. 

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τους CONNECT YOUR CITYΧ.Α.Ν.Θ.,  InfinityGreeceAddArt,  Fabric Republic, ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣESN ThessalonikiActionaid HellasΕΨΥΚΑ.

Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δράσεις και ενέργειες οι οποίες βασίζονται στους παρακάτω άξονες: 

  • Τέχνες & πολιτισμός
  • Εθελοντισμός & αλληλεγγύη 
  • Κοινωνική επιχειρηματικότητα 
  • Αθλητισμός & ποιότητα ζωής 
  • Περιβάλλον & βιώσιμη ανάπτυξη. 

Συναυλίες, pop up δράσεις, παιδικά εργαστήρια, αθλητικές δράσεις, εργαστήρια ενηλίκων, performer’s corner, up-cycling point, διαδραστικές ομιλίες, χορευτικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις, τελετή απονομής βράβευσης ενεργών πολιτών, μια ανατρεπτική έκθεση τέχνης και πολλοί διάσημοι καλλιτέχνες θα συναντηθούν από τις 11:00 έως τις 23:00 στο Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης. 

Φέτος η σκηνή του CONNECTED WE STAND φιλοξενεί αγαπημένους καλλιτέχνες όπως ο Claydee, η ANASTASIA, η ASPA  και ο Κωνσταντίνος Φραντζής και δυναμικά DJ  sets από τους Πέτρος ΤριανταφύλλουCOYOT και Frau Dimitra.

Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρα το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου πρόκειται να πραγματοποιηθεί συλλογή παιχνιδιών και λοιπά είδη όπως σχολικά και είδη ρουχισμού  με στόχο την υποστήριξη παιδιών θυμάτων  πολέμου σε συνεργασία με το Όλοι Μαζί Μπορούμε και την Πρεσβεία της Ουκρανίας.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης. 

Η είσοδος στο χώρο του φεστιβάλ είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Λίγα λόγια για το CONNECTED WE STAND FESTIVAL

Το CONNECTED WE STAND αποτελεί ένα πολυθεματικό Φεστιβάλ εθελοντισμού με επίκεντρο τη νέα γενιά.  Έχει ήδη πραγματοποιηθεί δύο χρονιές με μεγάλη επιτυχία, το 2019 συγκεντρώνοντας περισσότερους από 100.000 επισκέπτες και το 2020 μέσω της ψηφιακής εφαρμογής για κινητά CONNECT YOUR CITY με τη συμμετοχή 40.000 ατόμων, την υλοποίηση 10.000 εθελοντικών δράσεων και περισσότερους από 4.500 εθελοντές. Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η ευαισθητοποίηση σε ζητήματα αλληλεγγύης και ενεργής συμμετοχής των νέων, η αλλαγή νοοτροπίας μέσα από απλές καθημερινές πράξεις και η ένωση των ανθρώπων ανεξαρτήτως φύλου, καταγωγής και ηλικίας. 

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να επισκεφθείτε το https://connectedwestand.connectyourcity.eu/.

Διάβασε επίσης!

Ψήφισε το καλύτερο άρθρο για το μήνα...