#Ask_Athena Vol.1

Την εβδομάδα που μας πέρασε έλαβα πολλές όμορφες ερωτήσεις από εσάς, τους θαυμαστές μου και είμαι εδώ να σας λύσω όλα σας τα προβλήματα!
Χαιρετώ όλα τα πανέμορφα πλάσματα που βρίσκονται ανάμεσα μας και διαβάζουν αυτό το άρθρο. Αγαπητέ αναγνώστη, είμαι η Αθηνά. Θα σου κρατώ συντροφιά σ αυτή την όμορφη στήλη κάθε 15 μέρες με τα άρθρα μου, στα οποία δίνω απαντήσεις σε ερωτήματα που σε βασανίζουν και θέλεις να μοιραστείς μαζί μου, να κλάψεις σε έναν ώμο ρε αδερφέ.

Την εβδομάδα που μας πέρασε έλαβα πολλές όμορφες ερωτήσεις από εσάς, τους θαυμαστές μου και είμαι εδώ να σας λύσω όλα σας τα προβλήματα!

Πάμε να δούμε κάποιες από αυτές:

1.Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που σου έχουν δώσει ποτέ;

Να μην ακούω συμβουλές (Ωραία ξεκίνησα μια στήλη στην οποία δίνω συμβουλές)

2. Θα ήθελα να δω την άποψη σου, και των υπόλοιπων followers, για το αν θεωρούν πώς έχουν κάποια ψυχολογικά προβλήματα, θέματα και αν σκέφτονται να τα λύσουν σε κάποια μορφής θεραπεία;

Τεράστια κουβέντα για να απαντηθεί σε λίγες σειρές. Πιστεύω ότι σε γενικές γραμμές, όλοι έχουμε «τα θεματάκια μας» που λέμε, άλλοι σοβαρότερα που τους επηρεάζουν στην καθημερινότητα τους, και άλλοι ήπια που μπορούν να διαχειριστούν. Το θέμα είναι να τα αντιμετωπίσεις σύντομα και σίγουρα να μην τα βάλεις κάτω από το χαλί. Όσον αφορά την θεραπεία, είναι επιβεβλημένη για όποιον δε νιώθει καλά και βλέπει ότι κάποιες σκέψεις του ή συνήθειες δυσκολέυουν τη ζωή και τις σχέσεις του και δε θεωρείται πλέον τόσο πολύ ταμπού όσο παλιότερα αν και πάλι πολλοί έχουν αναστολές. Ένας ψυχολόγος ή ψυχίατρος θα σε βοηθήσει πάρα πολύ να καταλάβεις τον εαυτό σου, τις αντιδράσεις σου και το πώς δημιούργησες τις ανασφάλειες σου έτσι ώστε να φτάσεις στην «ρίζα του προβλήματος» για να μπορέσεις να απεμπλακείς όσο γίνεται και να γίνει καλύτερη η καθημερινότητα σου, η σχέση σου με τον εαυτό σου αλλά και με τους άλλους. Γενικότερα, μια κουβέντα με εναν ψυχολόγο νομίζω θα βοηθήσει οποιονδήποτε σε όποια φάση της ζωής του κι αν είναι, είτε έχει σοβαρά προβλήματα που επιβάλλεται να λυθούν είτε όχι.
Για κλείσιμο, προσωπικά θεωρώ ότι ένας άνθρωπος χωρίς ανασφάλειες, κόμπλεξ και (ήπια) ψυχολογικά θεματάκια θα ήταν εξαιρετικά βαρετός. Και βασικά δεν νομίζω να υπάρχουν και πολλοί.

3. H κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα?

Θεωρώ και τις 2 φράσεις σωστές και θα τεκμηριώσω αμέσως το γιατί: Προφανως η πρώτη είναι σωστή γιατί έχει αποδειχτεί επιστημονικά, μετά από χιλιάδες μελέτες εδώ και χρόνια ότι η ΚΟΤΑ γεννάει το ΑΥΓΟ. Ως προς τη δεύτερη φράση, το ΑΥΓΟ μεγαλώνει, γίνεται κότα, γεννάει αυγό το οποίο αργότερα κι αυτό γίνεται ΚΟΤΑ. Άρα το αυγό γεννάει κότα.

4. Σαν άτομο ήμουν/ειμαι πολύ εξωστρεφής. Έμενα και σε ένα κεντρικό σημείο παλιά, θεωρώ πως ήμουν πολύ έξω.. Τον τελευταίο καιρο, και δει, τους τελευταίους μήνες που μετοίκησα στα suburbs, διαπιστώνω έναν εσωστρεφισμό άστα να πάνε. Πχ τις μέρες 26-29/10 που όλοι ήταν έξω εγώ για μέρες δεν έβγαινα από το σπίτι. Άλλες φορές λέω οκέι, κάτι έχω, αλλά τώρα δεν έχω κάτι απλά γουστάρω να κάτσω σπίτι. Γιατρέ τι έχω;

Θα ζήσεις παιδί μου. Πολλά τινά μπορεί να φταίνε. Μπορεί να φταίει το γεγονός ότι μετακόμισες, άρα εκεί που έβγαινες κι έλεγες σε 2 λεπτά θα είμαι κέντρο πλέον το σκέφτεσαι διπλά και τριπλά να βγεις λόγω απόστασης, κούρασης και χρόνου. Μπορεί επίσης επειδή μεγαλώνεις να μην έχεις τις ίδιες αντοχές όπως πριν ή και τη διάθεση ή και τα ίδια γούστα. Και πέρα από όλα αυτά είναι και η φάση που περνάς στη ζωή σου. Όλοι περνάμε τις φάσεις μας και η εξωστρέφεια μας αυξομειώνεται. Άλλες φορές θέλουμε περισσότερο άλλους ανθρώπους δίπλα μας, άλλες κλεινόμαστε στον εαυτό μας.

Δε βρίσκω κάτι κακό ή παράλογο σ αυτό, αλλά από τη στιγμή που περνάς εσύ καλά και κάνεις αυτό που σε ευχαριστεί, μην το υπεραναλύεις και χαλάς φαιά ουσία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί πιο εποικοδομητικά. Χουχούλιασε στον καναπέ, διάβασε και κανένα βιβλίο και πάλι με χρόνους με καιρούς πάλι στη Βαλαωρίτου θα γυρνάς!

Νομίζω ότι θα ήταν εξαιρετικά βαρετό αν σε όλη μας τη ζωή είχαμε τα ίδια γούστα, τα ίδια στέκια, τις ίδιες συνήθειες. Δε ξέρω βέβαια αν ίσχυει για όλους αυτό ή αν παραέχω ωροσκόπο στον δίδυμο.

Υ.Γ. Θες να πεις δη και όχι δει. Το δει είναι ρήμα, το δη επίρρημα

Υ.Γ.2 Μετά το και δεν μπαίνει κόμμα.

Υ.Γ.3 Δεν υπάρχει λέξη εσωστρεφισμός bae. Εσωστρέφεια it is.

5. Τι είναι καλύτερο; Μια αλήθεια που πονάει ή ένα όμορφο ψέμα;

Καλύτερο για μένα, για σένα, για έναν μανάβη στο Μεξικό; Δεν υπάρχει μια αντικειμενική απάντηση σε μια τόσο υποκειμενική ερώτηση.

Εγώ πάντως θα πάρω την αλήθεια που πονάει.

6. Αρέσει στους άντρες μια γυναίκα να μιλάει βρώμικα στο σεξ;

Σε άλλους ναι, σε άλλους όχι.

Οι άντρες, (όπως και οι γυναίκες) δεν είναι ένα κοπάδι ανθρώπων με ίδια χαρακτηριστικά, προσωπικότητα επιθυμίες και γούστα.

Εσένα σ αρέσει να μιλάς βρώμικα στο σεξ; Αν ναι μίλα. Αν όχι μη μιλάς.

7. Ποιος θα κερδίσει στη φετινή Eurovision?

Οι ξενοδόχοι του Κιέβου

Μην ξεχνάτε να στέλνετε τις ερωτήσεις σας εδώ: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdL7OmrECM6psuMReW8D9axMvBI2IkPG36-FRi9BSG3DQ5LwA/viewform

Μέχρι το επόμενο άρθρο, να προσέχετε τους εαυτόυς σας, να περνάτε καλά και να φοράτε ζακέτα.

The quote of the week:

Την εβδομάδα που μας πέρασε έλαβα πολλές όμορφες ερωτήσεις από εσάς, τους θαυμαστές μου και είμαι εδώ να σας λύσω όλα σας τα προβλήματα!
“Κάποια μέρα θα ξυπνήσεις και δεν θα έχεις χρόνο να κάνεις τα πράγματα που πάντα ήθελες. Κάν’ τα τώρα”. Πάολο Κοέλιο

(Από το προφίλ του InfinityGreece Στο Instagram )

The song of the week: https://www.youtube.com/watch?v=pOf3kYtwASo

Διάβασε επίσης!

Ψήφισε το καλύτερο άρθρο για το μήνα...