Βλέπεις κάθε μέρα στην τηλεόραση όλους αυτούς τους σεφ να μαγειρεύουν όλα αυτά τα λαχταριστά φαγητά, βλέπεις και βιντεάκια στα social media με όλες τις λιχουδιές που σε κάνουν να σου τρέχουν στα σάλια και να πεινάς. Ξέρουμε ότι έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο στην καραντίνα , είμαστε σίγουροι ότι έχεις κάνεις τα πάντα: πάζλ, επιτραπέζια με την οικογένεια, να διαβάσεις, να γράψεις, να δεις, να σχολιάσεις ,να δουλέψεις, να γυμναστείς μέχρι και να καθαρίσεις (ναι, ακόμα και αυτό) .
Εμείς θα σου δώσουμε ακόμα μια ιδέα, να μαγειρέψεις. Συγκεντρώσαμε λοιπόν, 4 εύκολες συνταγές που μπορείς να δοκιμάσεις για να αποκτήσεις και άλλες σπεσιαλιτέ πέρα από το τοστ και τα μακαρόνια.

Τάκος με κοτόπουλο
Σου αρέσει το μεξικάνικο; Σου αρέσουν τα καυτερά; Τα φαγητά με χρώματα και απίστευτες γεύσεις; Tacos are here! Από τα πιο εύκολα και νόστιμα snacks. Ίσως φαίνεται περίπλοκο, αλλά θα σου πάρει μόλις 15 λεπτά να τα ετοιμάσεις και το αποτέλεσμα… Πίστεψέ με αξίζει!
ΥΛΙΚΑ:
- 500γρ. Στήθος κοτόπουλου
- 6-7 τορτίγιες
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 2 πιπεριές ( πράσινη, κόκκινη)
- 1/2 καυτερή πιπεριά
- 1 κ.γ. Πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γ. Πάπρικια καυτερή
- 1 κ.γ. Κύμινο σε σκόνη
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για την σως γιαουρτιού:
- 4 κ.σ. Γιαουρτιού
- χυμό από 1\2 λάιμ ή λεμονιού
- αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε σε λωρίδες το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά τα λαχανικά (κρεμμύδι, πιπεριές) μαζί με το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά μετά προσθέτουμε το κοτόπουλο. Βάζουμε τα υπόλοιπα μπαχαρικά που έχουμε (πάπρικα καυτερή και γλυκιά, κύμινο, αλάτι, πιπέρι), τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά όλα μαζί. Έπειτα, βγάζουμε τη σκελίδα του σκόρδου και τέλος σβήνουμε με κρασί.
Για την σως γιαουρτιού, ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μικρό μπολ.
Και… έτοιμα τα τάκος! Το μόνο που χρειάζεται είναι να στήσουμε το πιάτο. Γεμίζεις την κάθε τορτίγια με μερικές κουταλιές από το μείγμα με το κοτόπουλο και προσθέτεις λίγη από την σως γιαουρτιού από πάνω.

Πολλοί γνωρίζεται το φαγητό αυτό από την ομώνυμη ταινία . Είναι μια συνταγή που με έκανε να θέλω να μαγειρέψω με πολλά λαχανικά αλλά και να τα φάω, ενώ δεν ήθελα να τα βλέπω. Πήρα έμπνευση από τη συνταγή του αγαπητού μας Άκη Πετρετζίκη , αλλά έκοψα και έραψα πραγματάκια. Είναι πολύ νόστιμο αλλά ταυτόχρονα και μια πιο healthy επιλογή.
ΥΛΙΚΑ:
• 2 μελιτζάνες
• 2 κρεμμύδια ξερά
• Μανιτάρια φρέσκα
• 2 κολοκυθάκια
• 1 κόκκινη πιπεριά
• 1 πoρτοκαλί πιπεριά
• 1 κίτρινη πιπεριά
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 2 ντομάτες
• Ελαιόλαδο
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Θυμάρι
• Βασιλικό
• Ginger σε σκόνη
• 1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
• 500 γρ. κρασί κόκκινο
• 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
• 1 κύβος λαχανικών
Για το σερβίρισμα
• Ψωμί
• Ελαιόλαδο
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Φέτα
• Ελιές σε ροδέλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο, τόσο όσο να καλυφθεί ο πάτος. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μια πρέζα ginger (προσοχή γιατί είναι spicy)και σοτάρουμε για 5-8 λεπτά.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε ελαιόλαδο. Λιώνουμε τον κύβο λαχανικών στο λάδι και προσθέτουμε το θυμάρι ,τον βασιλικό , το αλάτι και το πιπέρι. Κόβουμε τα κρεμμύδια, τα κολοκύθια, τις πιπεριές, το σκόρδο, τα μανιτάρια, τις πιπεριές σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά.
Μεταφέρουμε τις μελιτζάνες στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα λαχανικά, προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε. Σβήνουμε με το κρασί, βάζουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί για 1-2 λεπτά. Έπειτα ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφτούν τα λαχανικά και το σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20-30 λεπτά.
Για το σερβίρισμα
Κόβουμε το ψωμί σε φέτες, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Φρυγανίζουμε το ψωμί, βάζουμε πάνω το ρατατούι , την φέτα και την ελιά και ΕΤΟΙΜΟ.
Ξέρω ότι ίσως ο συνδυασμός των λαχανικών, φέτας και ελιάς είναι περίεργος, αλλά οι γεύσεις δένουν πολύ ωραία. Γενικά, στη συνταγή αυτή μπορείτε να προσθέσετε και να αφαιρέσετε υλικά. Επίσης, θα μπορούσατε να κόψετε τα λαχανικά σε λωρίδες (κάθετε καλυτέρα στο ψωμάκι) ή ό,τι άλλο σχήμα θέλετε.
Μια άλλη ιδέα είναι αντί να βάλετε τη σάλτσα με τα λαχανικά στο ψωμάκι , να την κάνετε ντιπάκι για πατατάκια/νάτσος ή κριτσινάκια.

Αλμυρό κέικ με λουκάνικα
Το πιο νόστιμο αλυρό κέικ είναι έδω! Σου υπόσχομαι ότι με αυτή την συνταγή όλοι θα γλύφουν τα δάχτυλά τους. Άλλωστε καραντίνα χωρίς έστω ένα κέικ, εε…δεν είναι καραντίνα.
ΥΛΙΚΑ:
• 4 λουκάνικα τύπου Φραγκφούρτης
• 4 αυγά
• 1 κούπα αλεύρι
• 1/2 αλάτι
• 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
• 1/2 κούπα μαργαρίνη
• 1 κούπα κασέρι τριμμένο και τυρί φέτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Χτυπάμε το βούτυρο για να αφρατέψει, ρίχνουμε και ανακατεύουμε σε αυτά τα κροκάδια και τα τυριά.
Σε άλλο μπολ, χτυπάμε τα κροκάδια σε μαρέγκα. Τα ρίχνουμε και τα ανακατεύουμε σε δόσεις εναλλάξ με το αλεύρι, στο προηγούμενο μίγμα.
Αδειάζουμε το μισό μείγμα σε μία στενόμακρη φόρμα. Βάζουμε τα λουκάνικα κατά μήκος της φόρμας σε δύο σειρές και αδειάζουμε επάνω και το υπόλοιπο μίγμα.
Ψήστε το κέικ στους 180 βαθμούς για 35-40 περίπου λεπτά. Όταν το βγάλετε τρίψτε στην επιφάνεια του κέικ κασέρι.

Cheese-cake κυρίας Ντίνας
Ένα πολύ εύκολο ,γευστικό και πρωτότυπο cheese cake. Όταν είχα δει το ζελέ ανανά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά μου είχε φάνει πάρα πολύ περίεργο αλλά πιστέψτε με είναι ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟ. Το κάνει πιο δροσερό και του δίνει το ξινό στοιχειό που χρειάζεται. Επίσης σε συνδυασμό με τη μαρμελάδα κόκκινων φρούτων γίνεται το τέλειο καλοκαιρινό γλυκό. Είναι ελαφρύ και δεν σε λιγώνει.
Τώρα θα μου πείτε τι σχέση έχει με τα Χριστούγεννα ; Θα σας πω… Τα Χριστούγεννα πάντα τρώμε του σκασμού οπότε δεν θέλουμε το γλυκό να μας αποτελειώσει αλλά ούτε και να μην φάμε γλυκό . It’s a win-win situation.
ΥΛΙΚΑ:
- 1 και ½ πακέτα Digestive
- 180-200 γρ. βούτυρο (όσο τραβήξει το μπισκότο)
- 1 φακελάκι ζελέ ανανά ή λεμόνι
- 400 γρ. τυρί κρέμα
- 500 ml. κρέμα γάλακτος
- Μαρμελάδα ( κατά προτίμηση μύρτιλο ή κόκκινα φρούτα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ (χωρίς να υπάρχουν μεγάλα κομμάτια, σκεφτείτε το σαν ψιλή άμμο). Λιώνουμε το βούτυρο, το οποίο ανακατεύουμε με το μπισκότο και στρώνουμε σε ένα ταψί ομοιόμορφα. Στη συνέχεια χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το κρύο μείγμα του ζελέ. (Κάνουμε το μείγμα του ζελέ στη μισή ποσότητα του νερού που αναγράφεται στο πακέτο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.) Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και έπειτα τοποθετούμε την κρέμα πάνω στη βάση μπισκότου . Τοποθετούμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί και όταν είναι έτοιμο βάζουμε την μαρμελάδα από πάνω.

Ελπίζουμε να μπήκατε στον πειρασμό να κάνετε έστω μια από τις συνταγές και να νιώσατε μικροί cool Κουτσόπουλοι.
Αν πάλι δεν σας έφτασαν οι συνταγές… τσεκάρετε τη σειριά vlogs Cozy Darling στο κανάλι του Infititis.gr στο Youtube όπου η Κωνσταντίνα σε κάθε επεισόδιο μας κολάζει με τις συνταγές της.
Special thanks Ελπίδας: Ευχαριστώ την κυρία Ντίνα που έχει γεμίσει όλο το συνταγολόγιο μου με τις λιχουδιές της και μου έχει δώσει όλες αυτές τις συμβουλές, που κάνουν το μαγείρεμα πιο εύκολο και διασκεδαστικό. Η κυρία Ντίνα είναι μια μαμαδοσέφ που πειραματίζεται και δοκιμάζει συνεχώς καινούργιες συνταγές και γεύσεις. Παίρνει μια συνταγή και την προσαρμόζει στα μέτρα της. Βρίσκει κόλπα που κάνουν τη ζωή της πιο εύκολη. Γιατί ως μαμά-σύζυγος -νοικοκυρά -εργαζόμενη δεν έχει χρόνο για χάσιμο…
Special thanks Έλλης: Στην δική μου MasterChef, την μαμά μου, που με τον τρόπο που μαγειρεύει καταφέρνει να δημιουργήσει πιάτα που μένουν αξέχαστα σε όποιον τα γευτεί. Με φαντασία και πολύ μεράκι, απογειώνει κάθε της φαγητό και φτιάχνει πεντανόστιμες λιχουδιές! Οι συνταγές της και τα μαγειρικά της tips είναι αυτά που με βοηθάνε να μαθαίνω και να βελτιώνομαι!
Η συγγραφή του άρθρου έγινε μαζί με:
