2+1 καλύτερες rom-com ταινίες όλων των εποχών

Picture of Σταματίνα Καραβίδα

Σταματίνα Καραβίδα

Άνοιξη, η εποχή που τα λουλούδια ανθίζουν και μαζί με αυτά και οι νέοι έρωτες. Δεν ξέρω αν οφείλεται στον καιρό ή γενικότερα στο κλίμα αλλά όλοι οι άνθρωποι την άνοιξη είναι πολύ πιο χαρούμενοι και έτοιμοι για μια σχέση λες και έχει βγει από ταινία. Οπότε θεωρώ πως είναι η ιδανική στιγμή για όλους εμάς τους hopeless romantics να κάνουμε ένα binge-watching τις πιο επικές ρομαντικές κωμωδίες όλων των εποχών.

10 things I hate about you (1999)

Περίληψη

Δεν γίνεται να κάνω αυτήν την λίστα και να μην αναφερθώ στην πιο iconic rom-com ταινία των 90s, η οποία στιγμάτισε τους πάντες, μαζί και εμένα. Η ταινία πρόκειται για την Kat Stratford μια έξυπνη, επιπόλαια και πανέμορφη κοπέλα η οποία δεν τα πηγαίνει τόσο καλά με τα αγόρια του σχολείου της, σε αντίθεση με την μικρότερη αδελφή της, την Bianca. Προκειμένου, όμως, η Bianca να αποκτήσει αγόρι πρέπει πρώτα να βρει η Kat. Εδώ ακριβώς εμπλέκεται ο καινούριος μαθητής ο Patrick Verona και το στοίχημα.

Γνώμη για την ταινία

Την ταινία την πρωτοείδα πέρυσι τον Οκτώβριο εντελώς τυχαία και μπορώ να πω πως είναι με διαφορά η αγαπημένη μου rom-com. Η πλοκή δεν είναι κάτι ασυνήθιστο, ωστόσο, οι ατάκες και οι χαρακτήρες την μετατρέπουν σε μία επική ταινία. Η Kat είναι ξεκάθαρα το role model πολλών κοριτσιών γιατί είναι δυναμική, φεμινίστρια και θέλει να είναι ο εαυτός της χωρίς να ενδιαφέρεται για τις γνώμες των άλλων. Ο Patrick, από την άλλη, ενώ παρουσιάζεται ως “bad boy”, σέβεται την Kat και αρχίζει πραγματικά να την ερωτεύεται.

But mostly I hate the way I don’t hate you, not even close, not even a little bit, not even at all

Kat Stratford

Προσωπική κριτική 9.5/10

How to lose a guy in 10 days (2003)

Περίληψη

Η φράση “τρώγονται σαν τον σκύλο με την γάτα” είναι ιδανική για το ζευγάρι της ταινίας και για τον περίπλοκο έρωτα τους. Η ταινία διαδραματίζεται στην Νέα Υόρκη, όπου η Andie Anderson, μία συντάκτρια σε ένα περιοδικό αναλαμβάνει ένα project με θέμα πως να την χωρίσει ένας άντρας σε 10 μέρες. Από την άλλη, ο Ben Barry δηλώνει ότι μπορεί να κάνει οποιαδήποτε γυναίκα να τον ερωτευτεί σε 10 μέρες. Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, θα υπάρχουν εντάσεις.

Γνώμη για την ταινία

Η ταινία είναι όντως κωμωδία και αυτό το καταλαβαίνεις από τις πολλές φορές που θα γελάσεις κατά την διάρκεια και ειδικά με τους τρόπους που θα προσπαθήσει η Andie να ξενερώσει τον Ben για να την παρατήσει. Το ζευγάρι είναι αρκετά χαοτικό αλλά παράλληλα τέλειο, η χημεία μεταξύ των δύο ηθοποιών πηγαίνει σε άλλο level και ακριβώς για αυτόν τον λόγο δεν μπορώ να φανταστώ κάποιους άλλους πέρα από αυτούς. Μου αρέσει που η σχέση τους ξεκινάει με ένα project και εξελίσσεται σε κάτι τελείως διαφορετικό.

You wanted to lose a guy in ten days. Congratulations, you did it. You just lost him

Ben Barry

No I didn’t Ben. Cause you can’t lose something you never had

Andie Anderson

Προσωπική κριτική 9/10

Love & Other Drugs (2010)

Περίληψη

Μία ταινία που δείχνει με χιούμορ και φυσικά ρομαντισμό τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας νέος άνθρωπος. Η ταινία επικεντρώνεται στον Jamie Randall έναν πωλητή φαρμάκων ο οποίος καταφέρνει να είναι καλός στην δουλειά του γοητεύοντας τον κόσμο και κυρίως τις γυναίκες. Ξαφνικά γνωρίζει την Maggie Murdock μία πανέμορφη και ιδιαίτερη γυναίκα που ωστόσο έχει Parkinson, εκείνη την στιγμή sparks are flying και ξεκινάει η περιπέτεια τους.

Γνώμη για την ταινία

Θα ξεκινήσω με το γεγονός ότι οι ηθοποιοί σε αυτήν την ταινία είναι οι ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ μου και ειδικά η Anne Hathaway *chefs kiss* από αυτό και μόνο οφείλετε να την δείτε. Πέρα από αυτό, η ταινία σου προκαλεί διάφορα συναισθήματα καθώς εστιάζει όχι μόνο στην αρρώστια της Maggie και την ψυχική της υγεία αλλά και στην εξέλιξη της καριέρας του Jamie και την διαχείρισή του. Είναι μία ταινία που δείχνει ότι οι σχέσεις είναι δύσκολο να διατηρηθούν αλλά αξίζει να παλέψεις. Με άλλα λόγια είναι τέλεια για εμάς τους hopeless romantic.

You meet thousands of people and none of them really touch you.

And then you meet one person and your life is changed…

Forever

Jamie Randall

Προσωπική κριτική 8.5/10

Λοιπόν, αυτές εδώ είναι οι rom-com ταινίες που πιστεύω ότι, για τουλάχιστον μία φορά, αξίζει να παρακολουθήσετε ,ώστε δικαιωματικά να αποκαλείστε hopeless romantics. Οι ταινίες αυτές έχουν μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου καθώς γνώρισα τί πάει να πει ρομαντισμός. Ελπίζω να σας κέντρισα το ενδιαφέρον ώστε να τις δείτε!

Διάβασε επίσης!

Ψήφισε το καλύτερο άρθρο για το μήνα...