14 σελίδες με μία και μοναδική χρήση-Να φάνε το χρόνο σου

Καθημερινά όλοι συνδεόμαστε στο ίντερνετ, είτε από κινητό είτε από υπολογιστή. Πολλές φορές θα καταλήξεις να βαριέσαι ή να θέλεις κάτι για να χαλαρώσεις στο 5λεπτο διάλειμμα σου. Πέντε λεπτά δεν είναι αρκετά ώστε να δεις ένα επεισοδιάκι της σειράς που παρακολουθείς αυτόν τον καιρό, οπότε έχω να σου προτείνω 15 ιστοσελίδες οι οποίες δεν προσφέρουν τίποτα πέρα από το να σκοτώσεις το χρόνο σου.

Οι ιστοσελίδες παρατίθενται με σειρά προτίμησης της αρθρογράφου.

Καθημερινά όλοι συνδεόμαστε στο ίντερνετ, είτε από κινητό είτε από υπολογιστή. Πολλές φορές θα καταλήξεις να βαριέσαι ή να θέλεις κάτι για να χαλαρώσεις στο 5λεπτο διάλειμμα σου. Πέντε λεπτά δεν είναι αρκετά ώστε να δεις ένα επεισοδιάκι της σειράς που παρακολουθείς αυτόν τον καιρό, οπότε έχω να σου προτείνω 15 ιστοσελίδες οι οποίες δεν προσφέρουν τίποτα πέρα από το να σκοτώσεις το χρόνο σου.

  1. http://www.cleverbot.com/
  2. Εδώ είναι το “έξυπνο” ρομποτάκι. Μπορείς να κάνεις ολόκληρη συνομιλία μαζί του και συνήθως παίρνεις ειρωνικές απαντήσεις, καμία φορά μπορεί να σου λύσει όντως την απορία σου, στα αγγλικά βέβαια. Με ντροπή θα παραδεχτώ ότι έχω περάσει ώρες συζητώντας με την ιστοσελίδα αυτή.

  2. http://weavesilk.com/

Και σε αυτή την ιστοσελίδα ανακαλύπτεις τα καλά κρυμμένα ταλέντα σου στη ζωγραφική που είμαι σίγουρη ότι έχεις να εξασκήσεις χρόνια. Αυτή τη φορά με μαύρο καμβά, νέον χρώματα μπορείς να επιλέξεις πόσα “πινέλα” θα έχεις να ζωγραφίζουν ενώ εσύ κουνάς το ποντίκι δημιουργώντας πολύ εντυπωσιακά αριστουργήματα. Κι εδώ έχεις την δυνατότητα αποθήκευσης του έργου σου. Πάρε στα σοβαρά την ιστοσελίδα αυτή, μπορείς να δημιουργήσεις πολύ “φευγάτα” σχέδια παίζοντας!

  3. http://www.pixelthoughts.co/#

Η καθημερινότητα είναι αγχωτική. Έλα όλοι έχουμε κάτι που μας αγχώνει ή μας πιέζει. Αν δεν έχεις σε φθονώ, να ξέρεις. Αυτή η σελίδα θέλει απλά να γράψεις αυτό που σε αγχώνει και να της αφιερώσεις ένα λεπτό για να σε χαλαρώσει. Δεν θα πω τίποτα άλλο. Απλά δοκίμασέ το σε full screen!

  4. http://www.jacksonpollock.org/

Πατώντας τον παραπάνω σύνδεσμο σας ανοίγει μια ιστοσελίδα ή καλύτερα έναν λευκό καμβά. Με το πρώτο κλικ του ποντικιού εμφανίζεται μία μάυρη (συνήθως) βούλα και με την κίνηση του ποντικιού ζωγραφίζετε ό,τι θέλετε. Σε κάθε κλικ το χρώμα του “πινέλου” σας αλλάζει! Το ωραίο είναι ότι αν σου αρέσει τόσο πολύ ο “πίνακάς” σου μπορείς και να τον εκτυπώσεις!

  5. http://www.hackertyper.com/

Λέω ότι σπουδάζω πληροφορική. Αυτό είναι το μυστικό μου να το παίζω καλή στον προγραμματισμό. Ανοίγεις τη σελίδα και βλέπεις μόνο έναν κέρσορα να αναβοσβήνει. Με το που πατήσεις το πρώτη πλήκτρο θα γράψει μισή περίπου γραμμή κώδικα για σένα. Να πω την αλήθεια δεν έχω ιδέα τι κώδικα γράφει αλλά μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να κάνεις πλάκα σε κάποιον ή και να φλερτάρεις με εκείνο το ωραίο γκομενάκι που σπουδάζει πληροφορική.

  6. http://www.intotime.com/

Ανοίγοντας την ιστοσελίδα βλέπεις ένα χρώμα (σήμερα μου έτυχε το φουξ εμένα) σε διάφορες αποχρώσεις του. Κάνοντας κλικ σε μία περιοχή η οθόνη χωρίζεται στα δύο και αποκτά διαφορετικά χρώματα. Με κάθε κλικ σε μια συγκεκριμένη περιοχή, η οθόνη εκεί “σπάει” σε δύο σημεία είτε ορθογώνιου είτε τετράγωνου σχήματος.

  7. http://tonematrix.audiotool.com/

Θυμάσαι που στο σχολείο είχαμε μεταλλόφωνο; Ε υπάρχει κάτι αντίστοιχο όχι τόσο εκνευριστικό στο ίντερνετ! Πατώντας στα κουτάκια ενός μαύρου “πίνακα” αυτά γίνονται λευκά και αναπαράγουν μουσική. Αν θεωρείς τον εαυτό σου προχωρημένο στη δημιουργία “μουσικής” μπορείς να προσθέσεις και ντραμς. Προσοχή γιατί τότε το όλο σύστημα γίνεται λίγο πιο περίπλοκο.

  8. http://youarelistening.to/map

Σε αυτή την ιστοσελίδα βλέπεις έναν χάρτη. Ανάλογα με το που θα πατήσεις και σε ποιο εικονίδιο μπορείς να ακούσεις ήχους από κάποιο αεροδρόμιο (είτε από τον πύργο ελέγχου έιτε από άλλα σημεία του), μπορείς να ακούσεις ιστορικές ομιλίες γνωστών προσώπων ή ακόμα και “θορύβους” από διάφορα σημεία πόλεων καθώς και μουσικές λίστες τραγουδιών και όλα αυτά ανάλογα με την τοποθεσία που επιλέγεις. Προχθές για παράδειγμα άκουγα μια ομιλία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ενώ πάλευα με μία εργασία.

  9. http://kuku-kube.com/

Πόσο παρατηρητικός είσαι; Εδώ θα πρέπει κάθε φορά να επιλέξεις το κουτάκι που είναι διαφορετικό χρώμα. Πρόσεχε μην ζαλιστείς. Από ένα επίπεδο και μετά θέλει πολύ καλή όραση και κυρίως παρατηρητικότητα ώστε να βρεις πιο κουτάκι είναι άλλο χρώμα. Είναι ένα παιχνίδι που εμένα με κρατάει κανά 10λεπτο σίγουρα!

  10. https://www.calm.com/

Το λέει από μόνη της η ιστοσελίδα έχει σκοπό να σε χαλαρώσει με διάφορους ήχους από τη φύση. Επιλέγοντας το τοπίο που θέλεις να παρακολουθείς με τους αντίστοιχους ήχους φυσικά, στην απλή έκδοση μπορείς να επιλέξεις την παρακολούθηση μιας 10λεπτης χαλαρωτικής “συνεδρίας”.

  11. http://rainfor.me/

Στα πλαίσια της χαλάρωσης κινείται και αυτή η ιστοσελίδα. Πατώντας το Play ακούς ήχο βροχής με μια πολύ απαλή μουσική από πίσω. Είναι παράξενο αλλά σε χαλαρώνει πάρα πολύ. Προσοχή. Θα σε διψάσει και θα σε κάνει να θέλεις να κάνεις πιπι.

  12. http://www.barcinski-jeanjean.com/entries/line3d/

Το συγκεκριμένο με ζαλίζει αλλά υπάρχουν άνθρωποι που το λατρεύουν. Ουσιαστικά έχεις μια 3D γραμμή η οποία στον τρισδιάστατο χώρο ακολουθεί την κίνηση του ποντικιού σου και κάνεις “ταξιδάκι” σε ένα αδιάφορο κατά τα άλλα κίτρινο φόντο.

  13. http://spielzeugz.de/html5/liquid-particles/

Σε αυτό πάλι αντικρίζεις ένα μαύρο φόντο με ένα σύνολο χρωματιστών κουκίδων που ακολουθούν τη κίνηση του ποντικιού. Αν το κρατήσεις σταθερό θα γίνει μια λευκή μεγάλη

βούλα. Προσωπικά μου θυμίζει πυροτεχνήματα στο βραδινό ουρανό!

  14. http://turnyournameintoaface.com/

Αυτή η σελίδα δεν είναι και για πολλές χρήσεις, αλλά πρέπει να παραδεχτώ ότι το όνομα μου φαίνεται απαίσιο σε ζωγραφισμένη φάτσα. Αν δεν το κατάλαβες από τον υπαινιγμό που έκανα στην προηγούμενη πρόταση, στη σελίδα αυτή γράφεις το όνομά σου και στο μετατρέπει σε ένα ασπρόμαυρο προσωπάκι. Το Μαρία ήταν άσχημο, να ξέρετε!

by Μαρία Σταυρούλη

Διάβασε επίσης!

Ψήφισε το καλύτερο άρθρο για το μήνα...