Χαρούμενα 15, Breaking Bad!

Παρόλο  που έχουν περάσει 15 ολόκληρα χρόνια από την πρώτη προβολή της σειράς του Vince Gilligan, Breaking Bad, χιλιάδες είναι αυτοί που τώρα ξεκίνησαν την προβολή της ή και την ξαναβλέπουν. Άλλωστε, δεν χαρακτηρίζεται τυχαία ως η πιο επιτυχημένη σειρά όλων των εποχών.

Η υπόθεση του Breaking Bad

Η σειρά πραγματεύεται την ζωή ενός καθηγητή χημείας λυκείου, με καρκίνο του πνεύμονα σε τελικό στάδιο που μεταμορφώνεται στον Heisenberg, τον πιο πολυσυζητημένο παραγωγό και πωλητή κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, με μοναδικό του σκοπό να εξασφαλίσει το μέλλον της οικογένειάς του. Ο Walter White (τον οποίο υποδύεται ο Bryan Cranston) σε συνεργασία με τον παλιό του μαθητή, Jesse Pinkman (Aaron Paul), προσπαθούν να δημιουργήσουν την δική τους αυτοκρατορία meth, αντιμετωπίζοντας κάθε φορά και άλλον εχθρό και ό,τι προβλήματα εμφανίζονται στον διάβα τους.

Το cast της σειράς ολοκληρώνουν η γυναίκα του Walter, Skyler White (Anna Gunn), ο μπατζανάκης του, Hank Schrader (Dean Norris), όντας αστυνομικός που προσπαθεί να ξεσκεπάσει τους δημιουργούς της μπλε μεθ, η γυναίκα του Hank και αδερφή της Skyler, Marie (Betsy Brandt), ο γιος του Walter, Walter Jr. (Roy Frank “RJ” Mitte III) και ο δικηγόρος του Walter, Saul Goodman (Robert John Odenkirk).

Γιατί το Breaking Bad αγαπήθηκε τόσο από το τηλεοπτικό κοινό;

Αυτό που κάνει το Breaking Bad να ξεχωρίζει ως σειρά, είναι ότι προσπάθησε να μυήσει το τηλεοπτικό κοινό σε έναν σκοτεινότερο κόσμο, τον υπόκοσμο του Albuquerque, για πρώτη φορά, κάνοντας έτσι την αρχή για την παραγωγή σειρών με παρόμοιο περιεχόμενο. Στην σειρά, εκτός από την παραγωγή meth και το ξέπλυμα χρήματος, συνδυάζονται οι έντονοι καβγάδες, οι αμφισβητήσεις και τα δάκρυα, η μοιχεία, οι φόνοι, καθώς και τα ψέματα ώστε να καθιστούν την σειρά ακόμη πιο συναρπαστική.

7+1 Facts που δεν ήξερες για το Breaking Bad

  1. Ο όρος “Breaking Bad” σύμφωνα με τον Gilligan, είναι συνδεδεμένος με την γενέτειρά του, την πολιτεία Virginia και σημαίνει “Raising Hell”.
  2. Η σειρά θα λάμβανε μέρος στην California αρχικά, ωστόσο επιλέχθηκε το Albuquerque, του New Mexico, κάνοντας τελικά την πολιτεία διάσημη.
  3. Οι αληθινοί ιδιοκτήτες του σπιτιού του Walter δεν είναι τόσο χαρούμενοι που το σπίτι τους έγινε τόσο… διάσημο.
  4. Όχι, δεν μπορείς να μάθεις να φτιάχνεις μεθαμφεταμίνη από την σειρά!
  5. Αναζητώντας το savewalterwhite.com, site που δημιούργησε ο γιος του Walter για να μαζέψει χρήματα για τον πατέρα του, μεταφέρεσαι απευθείας στο original site που χρησιμοποιήθηκε στην σειρά.
  6. Υπάρχει λόγος που η Marie φοράει μοβ μέχρι αηδίας.
  7. Η σειρά έχει κερδίσει συνολικά 92 βραβεία και ήταν υποψήφια για 248 – καταφέρνοντας να μπει στα βιβλία των ρεκόρ Guinness ως η σειρά με τις περισσότερες θετικές κριτικές.
  8. Τα 62 επεισόδια δεν είναι τυχαία. Το στοιχείο με ατομικό αριθμό 62 στον περιοδικό πίνακα είναι το Σαμάριο (Sm), το οποίο χρησιμοποιείται στην θεραπεία πολλών καρκίνων, ανάμεσά τους και αυτόν των πνευμόνων.

Θρυλικές ατάκες της σειράς

Και αν έχουν ειπωθεί ΟΙ ατάκες σε αυτήν την σειρά! Από το “I am the one who knocks“ στο “Say my name“ κι από το “I am the danger“ στο “I did it for me. I liked it. I was good at it and I was… alive”. Ο Walter τουλάχιστον δεν μας απογοήτευσε ποτέ. Όχι ότι δεν έχουν ειπωθεί και άλλες ωραίες ατάκες, αλλά αυτές είναι που έχουν χαραχτεί στην μνήμη μας και έχουν μείνει στην ιστορία της σειράς, καθώς σηματοδότησαν κρίσιμες στιγμές στην πορεία της ιστορίας.

Γιατί επιλέχθηκε το ψευδώνυμο “Heisenberg” για τον Walter White;

Ο Walter White αυτοαποκαλείται στην σειρά ως “Heisenberg”. Ο Werner Heisenberg ή αλλιώς γνωστός ως “Ο Δολοφόνος του Bohr” ήταν Γερμανός φυσικός που βραβεύτηκε με Νόμπελ για την θεωρία του, την Αρχή της Αβεβαιότητας του Heisenberg, θεμέλιο της Κβαντομηχανικής. Η Αρχή της Αβεβαιότητας υποστηρίζει ότι είναι αδύνατο να μετρηθεί ταυτόχρονα και με ακρίβεια, ούτε πρακτικά, ούτε και θεωρητικά η θέση και η ταχύτητα, ή ορμή, ενός σωματιδίου. Η σύνδεση μεταξύ του Walter και του επιστήμονα Heisenberg έχει να κάνει καθαρά με το νόημα της Αρχής της Αβεβαιότητας: ο Walter παρομοιάζεται με το σωματίδιο που δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε ούτε την θέση ούτε την ορμή του, διότι η ζωή του μετά την ασθένειά του είναι αβέβαιη, δεν ξέρει αν θα πεθάνει, πότε θα πεθάνει, αν θα μπορέσει να ζήσει την οικογένειά του ή αν θα τον πιάσουν.

Τί να δείτε μετά το Breaking Bad

Η αγαπημένη σειρά ολοκληρώνεται μετά από 62 καλοστημένα και γεμάτα δράση επεισόδια που μοιράζονται σε 5 κύκλους. Ωστόσο, οι παραγωγοί γνωρίζοντας την απήχηση της σειράς και μην θέλοντας να απογοητεύσουν το φανατικό τους κοινό, αποφάσισαν να δημιουργήσουν το prequel της σειράς, Better Call Saul, μια σειρά με την ζωή του δικηγόρου του Walter, Saul Goodman, και τις υποθέσεις του. Ακόμη, μπορείτε να παρακολουθήσετε την ταινία της σειράς, El Camino, αφού πρώτα δείτε την σειρά, όπου (spoiler alert) ο Jesse δραπετεύει.

Το Breaking Bad θεωρείται πλέον κλασική σειρά. Κι αυτό γιατί παραμένει πιστό σε αυτό που αντιπροσωπεύει: Μια δημιουργική, γεμάτη εντάσεις σειρά που θέλει να συγκινήσει το τηλεοπτικό κοινό από την ιστορία που αφηγείται. Η τεχνική της σειράς, η περιπλοκότητα των χαρακτήρων και η πλοκή, καθιστούν την σειρά μια must see επιλογή που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς. Και μην ξεχνάτε: Δώστε τον χρόνο που η σειρά απαιτεί ώστε να ξεδιπλώσει την ποιότητά της – κάντε υπομονή να περάσουν τα πρώτα τρία επεισόδιά της και θα με θυμηθείτε. Χρόνια Πολλά, λοιπόν, Breaking Bad!

Διάβασε επίσης!

Ψήφισε το καλύτερο άρθρο για το μήνα...