«Τσίμπα Ένα Χαμόγελο»: Φεστιβάλ Ευτυχίας!

Μπορεί η Ελλάδα να φημίζεται για το εύκρατο, ηλιόλουστο κλίμα της και το ξέγνοιαστο τρόπο ζωής της, αλλά κατά πόσο αυτή η εικόνα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα; Σύμφωνα με το “World Happiness Report 2022”, μία αναφορά σχετικά με το πώς οι άνθρωποι αξιολογούν τη ζωή τους σε περισσότερες από 150 χώρες παγκοσμίως, η χώρα μας βρίσκεται στην 58η θέση. Η κατάταξη αυτή όχι μόνο αποδεικνύει ότι τα πράγματα δεν είναι μάλλον τόσο ειδυλλιακά όσο θα θέλαμε να είναι, αλλά και μας ωθεί να αναλογιστούμε πώς θα μπορούσαμε να «κατακτήσουμε» την πραγματική ευτυχία στη ζωή μας.

Αυτό το ερώτημα έρχεται να απαντήσει και το «Τσίμπα Ένα Χαμόγελο».

Τί είναι, όμως, το «Τσίμπα Ένα Χαμόγελο»;

Για 6η συνεχόμενη χρονιά, λοιπόν, ο οργανισμός νεολαίας InfinityGreece, διοργανώνει την Τρίτη 21 Μαρτίου, το event «Τσίμπα Ένα Χαμόγελο». Με αφορμή την καθιερωμένη από τον Ο.Η.Ε. Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Μαρτίου, το «Τσίμπα Ένα Χαμόγελο» είναι εδώ για να ευαισθητοποιήσει, να μοιράσει περισσότερα χαμόγελα και να συνεχίσει την ενημέρωση σχετικά με τους τρόπους  επιδίωξης της πραγματικής ευτυχίας. Αυτή τη χρονιά όμως, το event θα ακολουθήσει μία πιο επιστημονική κατεύθυνση.

νΤσίμπα Ένα Χαμόγελο

Ακόμη, το event του «Τσίμπα Ένα Χαμόγελο» θα περιλαμβάνει τρία πάνελ με έως και 3 ομιλητές το καθένα, στους οποίους περιλαμβάνονται ψυχολόγοι, διατροφολόγοι, γυμναστές, και σύμβουλοι επαγγελματικού προσανατολισμού, με σκοπό να εξηγήσουν στο κοινό τις αστοχίες που σημειώνονται πάνω στο «κυνήγι» της ευτυχίας και πώς γίνεται να κατακτήσουμε την τελευταία άμεσα αλλά και έμμεσα. Το συντονισμό των πάνελ έχει αναλάβει ο ιδρυτής του InfinityGreece, Γιάννης Χαρχαντής.

τσίμπα ένα χαμόγελο

Μπορεί σήμερα η πραγματικότητα να φαίνεται αρκετά ζοφερή, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η απόκτηση της ευτυχίας αποτελεί μία καθολική ανάγκη, όπως ακριβώς και η υποστήριξη προς τα άτομα που τώρα τη χρειάζονται περισσότερο. Η «κατάκτηση» της ευτυχίας δεν σημαίνει την άγνοια προς οτιδήποτε δυσάρεστο, αλλά την αντιμετώπιση της πραγματικότητας μέσα από την αλληλοβοήθεια και την πίστη ότι μπορούμε και πρέπει να γίνουμε καλύτεροι.  

Οσ@ λοιπόν, θεωρούν ότι χρειάζονται μια βοήθεια ώστε να θυμηθούν πώς να χαμογελάσουν ξανά και αληθινά, αλλά και όσ@ πιστεύουν ότι ίσως έχουν καταφέρει να «ξεκλειδώσουν» το μυστικό της επίτευξης της πραγματικής ευτυχίας, θα χαρούμε να σας δούμε στις 21/03, στο χώρο του SpaceLab (Μοναστηρίου 14).

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το facebook event του «Τσίμπα Ένα Χαμόγελο».

Κλείστε ΔΩΡΕΑΝ τη θέση σας μέσω EventBrite!

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης «Τσίμπα Ένα Χαμόγελο»:

12:00 – 12:15: Προσέλευση
12:15 – 12:30: Εισαγωγή από τον συντονιστή Γιάννη Χαρχαντή
12:40 – 12:45: Εισαγωγή για το 1ο πάνελ συζήτησης
12:45 – 13:45: Πάνελ συζήτησης σχετικά με την ψυχική υγεία
13:45 – 14:05: Coffee Break
14:05 – 14:10: Εισαγωγή για το 2ο πάνελ συζήτησης
14:10 – 15:10: Πάνελ συζήτησης σχετικά με τη σωματική υγεία
15:10 – 15:30: Coffee Break
15:30 – 15:35: Εισαγωγή για το 3ο πάνελ συζήτησης
15:35 – 16:35: Πάνελ συζήτησης σχετικά με την επαγγελματική σταδιοδρομία
16:35 – 17:00: Closing/Networking

Διάβασε επίσης!

Ψήφισε το καλύτερο άρθρο για το μήνα...