Τσίμπα Ένα Χαμόγελο: Φεστιβάλ Ευτυχίας

Νατάσα Μαραγκού

Νατάσα Μαραγκού

Για 5η συνεχόμενη χρονιά η εκδήλωση του “Τσίμπα Ένα Χαμόγελο” ήταν κοντά μας για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας και να μοιράσει χαμόγελα σε όλον τον κόσμο!

Μα τί είναι το “Τσίμπα Ένα Χαμόγελο”;

Το “Τσίμπα Ένα Χαμόγελο” είναι ένα event το οποίο διεξάγεται από τον εθελοντικό οργανισμό νεολαίας Infinity Greece. Φέτος θα είναι ο πέμπτος συνεχόμενος χρόνος διεξαγωγής του. Η ημέρα της ευτυχίας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Μαρτίου όπως καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ το 2012. Το θέμα είναι το χαμόγελο με την ευρύτερη έννοια της ευτυχίας. Το event για το 2022 χωρίστηκε σε τρία μέρη: pre event, main event με stand up comedy και post events με επισκέψεις σε άλλους οργανισμούς. Σκοπός είναι να ευαισθητοποιήσουμε τους συμμετέχοντες σχετικά με το τί σημαίνει ευτυχία, να λάβουμε ανατροφοδότηση από το τί συμβαίνει με τη νεολαία, αλλά και να δώσουμε τροφή για σκέψη στους παρευρισκόμενους. Επίσημος διοργανωτής της εκδήλωσης είναι το InfinityGreece. Το project συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης”/European Solidarity Corps (ESC) με την υποστήριξη του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης που έχει οριστεί ως Εθνική Μονάδα Συντονισμού για την Ελλάδα.

Για το 2022, η ιστορία μας ξεκινά από το πιο διασκεδαστικό pre-event, το οποίο έλαβε χώρα στην ReHab Pub.

Pre-event – Μοιράζουμε χαμόγελα στην πόλη!

Στις 17 Μαρτίου οι εθελοντές (του InfinityGreece, αλλά και εξωτερικοί) συγκεντρώθηκαν στο χώρο της Rehab Pub, όπου ετοίμασαν το απαραίτητο υλικό για τις μετέπειτα δράσεις τους. Έκοψαν κι ετοίμασαν τις αφίσες και πόστερ που θα χρειάζονταν για τον πυρήνα τησ δράσης στην πλατεία Αριστοτέλους. Κατά τη διαδρομή προς την πλατεία, μοίρασαν χαμόγελα σταματώντας τους περαστικούς και ρωτώντας τους “τί τους κάνει χαρούμενους” ή “τί σημαίνει γι’ αυτούς ευτυχία”. Φτάνοντας στην Αριστοτέλους, μοίρασαν μπαλόνια, έστησαν ένα photo booth, ζήτησαν από τους περαστικούς να γράψουν στις αφίσες που είχαν ετοιμάσει “τί είναι ευτυχία”, έπαιξαν πληθώρα παιχνιδιών, ενώ ενημέρωναν και για το επερχόμενο κυρίως event. Σε άλλα σημεία της πόλης, οι εθελοντές μοίρασαν ενημερωτικά για το event φυλλάδια, καθώς προχώρησαν και σε αφισοκόλληση. (Σε σημεία όπου επιτρεπόταν και, φυσικά, κατόπιν συνεννόησης)

Main Event με απεριόριστο γέλιο

Το κυρίως δρώμενο της διοργάνωσης έγινε στον πολυχώρο WE. Βασικός στόχος ήταν να γίνει γνωστή στους νέους την ύπαρξη της παγκόσμιας ημέρας ευτυχίας αναδεικνύοντας έτσι τη σημαντικότητα της ψυχικής υγείας και να τους εμπνεύσει δημιουργικά για μία πιο χαρούμενη ζωή! Με θετική διάθεση και χαμόγελα, μέσα από youth actions και παιχνίδια, οι εθελοντές “ζεστάθηκαν”, ώστε να ακολουθήσει stand up comedy! Μας τίμησαν με την εθελοντική συμμετοχή τους στο event οι κωμικοί: Ανδρέας Πασπάτης, Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος, Πιέρρος Πατουχέας, Θάνος Αυγερινός, Χρήστος Αράπογλου, Θωμάς Παπαδάκης και Άννα Γεωργίου.

Post event: Τσίμπα ένα χαμόγελο: Το έχεις ανάγκη!

Η ομάδα του “Τσίμπα Ένα Χαμόγελο” θα μοιράσει και πάλι χαμόγελα! Καθώς τα events που προαναφέρθηκαν έχουν, αισίως, ολοκληρωθεί, ήρθε η ώρα για να μοιραστούμε και με έμπρακτο τρόπο τη θετική διάθεση και να μεταδώσουμε την ευτυχία! Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, επισκεπτόμαστε παιδικά ιδρύματα, κοινωνικές ομάδες και άλλους σχετικούς φορείς που το έχουν ανάγκη. Stay tuned για περισσότερα!

Το Φεστιβάλ Ευτυχίας, μετά από 5 έτη επιτυχούς διοργάνωσης, έχει γίνει πλέον θεσμός. Μέσα από διασκεδαστικές εκδηλώσεις, οι οποίες βασίζονται στη συμμετοχή των εθελοντών, γιορτάζουμε κάθε χρόνο αυτή την τόσο όμορφη και σημαντική μέρα. Αναμένουμε να γιορτάσουμε εκ νέου και του χρόνου, μοιράζοντας χαμόγελα, θετική διάθεση και, φυσικά, ευτυχία!

Διάβασε επίσης!

Ψήφισε το καλύτερο άρθρο για το μήνα...