Το Πάσχα σιχαίνομαι…

Οι αρθρογράφοι του infititis.gr συγέντρωσαν τα πράγματα που δεν αντέχουν καθόλου μέσα στο Πάσχα. Τα πράγματα εκείνα που δεν τους αρέσουν καθόλου. Μέσα σε ένα άκρως αντι-εορταστικό πνεύμα, συγκέντρωσαν τις απόψεις τους. Ας τις διαβάσουμε παρακάτω!

Το Πάσχα σιχαινόμαστε… Τα φαγητά!

Σταυρούλα Μανικάκη: Την Κυριακή του Πάσχα σιχαίνομαι να ξυπνάω από την μυρωδιά των αρνιών, κοκορετσιών και σπληνάντερων, ενώ από πίσω ακούγεται το Πασχαλινό “Στην Υγειά Μας Ρε Παιδιά”.

Στέλιος Βαβάκας: “Το ότι αλλάζω εντελώς την διατροφή μου για μια ολόκληρη εβδομάδα.”

Αναστασία Τσιανοπούλου: “Το ότι πρέπει να τρώω αρνί για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό επί μία ολόκληρη βδομάδα.”

Ελένη Παπουρίδου: “Τα παραδοσιακά φαγητά που με κάνουν να θέλω να γίνω χορτοφάγος. Aka αρνί στη σούβλα και εντόσθια μαγειρίτσας.”

Το Πάσχα σιχαινόμαστε… Την υποκρισία!

Ματίνα Καραβίδα: Το μεγάλο Σάββατο δεν μου αρέσει ΚΑΘΟΛΟΥ που πρέπει να πάω στην εκκλησία του χωριού με όλο τον κόσμο να με σχολιάζει κρατώντας μια λαμπάδα η οποία στάζει πάνω στα ρούχα μου και την γνωστή έκφραση των γιαγιάδων «Πρόσεχε μην κάψεις τα μαλλιά σου».

Λίνα Νάκα: “Η νηστεία, εφόσον επιλεγεί, να είναι μόνο στο φαγητό και μετά να αντικαθίσταται με τόνους κρεατικών. Αα, και η δήθεν κατάνυξη με έτοιμο το κουτσομπολιό από πίσω από μερίδα εκκλησιαζόμενων.”

Νατάσα Μαραγκού: “Δεν αντέχω το ότι πρέπει με το ζόρι να πάμε στην εκκλησία, με το ζόρι να βάλουμε τα καλά μας (ας πούμε) και να περιμένουμε απλά να περάσουν τα μεσάνυχτα. Γιαλαντζί Πρωτοχρονιά, γιατί καθόμαστε κι έξω στο κρύο. (Και μας καίνε τα μαλλιά κάτι ασυνείδητοι!).”

Στέλλα Χρόνη: “Την αναμονή του ατελείωτου φαγητού μετά την νηστεία, λες και δεν έχεις ξαναφάει ποτέ στη ζωή σου. Επίσης, το ότι κάποιοι ακολουθούν την τυπική στερητική νηστεία, αλλά όχι πνευματική και τα λογάκια για τους γύρω τους συνεχίζονται :).”

πάσχα

Το Πάσχα σιχαινόμαστε… Τα πάντα!

Ιφιγένεια Μανώλη: “Όταν όλοι οι συγγενείς σου που μένουν σε πόλεις, ξαφνικά θυμούνται το Πάσχα πως έχουνε χωριό, σου φορτώνονται χωρίς να σε ρωτήσουν, με αποκορύφωμα την Κυριακή του Πάσχα να ψήνετε όλοι μαζί το αρνί (το αρνί είναι overrated, change my mind) προσποιούμενοι, την μεγάλη δεμένη οικογένεια. Εεε όχιιιιιι!”

Αγγελική Λιάμα: “Το ντιπρέσιον αυτών των εορτών, τα αηδιαστικά παραδοσιακά φαγητάκια στο χωριό, τις εκκλησίες, το γκοσιπ, το ότι πρέπει να βρίσκομαι με άτομα που βαριέμαι φρικτά μπικόζ χωριό και συγγενείς:).”

Το Πάσχα σιχαινόμαστε… Όχι τα ίδια με τ@ς άλλ@

Δήμητρα Κανδύλα: “Που πάντα χάνω στις αυγομαχίες…”

Χριστίνα Παραφόρου: “Το ότι οι περισσότεροι φίλοι και γνωστοί φεύγουν, πηγαίνουν στις πόλεις και στα χωριά από τα οποία κατάγονται και η πόλη αδειάζει.”

Διάβασε επίσης!

Ψήφισε το καλύτερο άρθρο για το μήνα...