Τι είν’ αυτό που το λένε ευτυχία; Τι είν’ αυτό;

Με μία παραλλαγή στον στοίχο της Δανάης Στρατηγοπούλου και Γιάννη Φερμάνογλου του τραγουδιού «Τι ‘ναι αυτό που το λένε αγάπη», ρωτάμε κι εμείς «Τι είν’ αυτό που το λένε ευτυχία;» Ευτυχία, την έχετε ακουστά; Σίγουρα! Την έχετε νιώσει, την έχετε γευτεί, την έχετε δει, την έχετε ακούσει, την έχετε αγγίξει, έστω και για λίγο. Είναι κάτι που θα χαρακτηριζόταν ως το απόλυτο συναίσθημα που μπορεί να ζήσει ένας άνθρωπος.

ευτυχία

Σύμφωνα με την Wikipedia, ευτυχία ορίζεται ως η ψυχική ικανοποίηση του ανθρώπου, προερχόμενη από την εκπλήρωση των επιθυμιών και την επιτυχία των σκοπών του. Όποιον άνθρωπο και να ρωτήσεις, όμως, για το τι είναι ευτυχία θα σου πει κάτι διαφορετικό. Από τον πρωινό του καφέ για να του δώσει ενέργεια για την δουλειά, μέχρι την ανάγνωση ενός καλού βιβλίου, η ευτυχία έχει αμέτρητες μορφές. Έτσι κι εμείς ρωτήσαμε μερικά από τα αγαπημένα μας πρόσωπα «Για σένα τι σημαίνει ευτυχία με μια φράση;»

Αντώνης Κ. : «Ευτυχία είναι να περνάς καλά με αγαπημένα πρόσωπα και να έχεις ΥΓΕΙΑ!»
Νικολέτα Γ. : «Να πετυχαίνω αυτά που θέλω!»
Ανάργυρος Μ. : «Να έρθουν οι πίτσες για να φάω.»
Γεωργία Ζ. : «Υγεία στο οικογενειακό και φιλικό μου κύκλο κατά κύριο λόγο και χρήματα.»
Αναστασία Τ. : «Να είμαι με άτομα που γύρω τους είμαι ο εαυτός μου!»
Μαρία Μ. : «Τα ηλιοβασιλέματα κάθε καλοκαίρι!»
Βασιλική Κ. : «Οι βόλτες με τα σκυλάκια μου και ο χρόνος με την οικογένεια μου»
Άννα Ψ. : «Φαγητό»
Βάσω Γ. : « Η ζεστή άμμος στα πόδια μου»

ευτυχία

Ευτυχία, λοιπόν, δεν είναι πάντα ανάγκη να είναι κάτι υλικό ή κάτι σπάνιο σε ύπαρξη (όχι ονειρεμένε πρίγκιπα μην μου φέρεις τον ουρανό με τα’ άστρα μου φτάνει και ένα βράδυ μαραθωνίου Barbie). Ευτυχία είναι τα πράγματα που μας «ζωγραφίζουν» ένα χαμόγελο στο πρόσωπο, που δίνουν ζεστασιά στην καρδιά μας, που μας βάζουν σε θετικές σκέψεις σχετικά με το μέλλον μας ή οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας.

Τέλος, ευτυχία δεν είναι κάτι που το κατακτάς μια φορά και το έχεις για πάντα μέσα σε ένα χρηματοκιβώτιο ασφαλισμένο. Σύμφωνα με το Βουδισμό, για να κατακτήσεις την ευτυχία χρειάζεται ένας συνεχής αγώνας που συμπεριλαμβάνει διαλογισμό και πειθαρχία. Στο ίδιο πλαίσιο, βλέπουμε και τον σπουδαίο ιστοριογράφο Ηρόδοτο ο οποίος είπε «Την ανθρωπηίην ων επιστάμενος ευδαιμονίην ουδαμά εν τωυτώ μένουσαν», δηλαδή, «Γνωρίζοντας πως η ανθρώπινη ευδαιμονία ποτέ δεν μένει στο ίδιο μέρος για πολύ». Έτσι η ευτυχία, είναι μεγάλες ή μικρές στιγμές, που υπάρχουν στην καθημερινότητα μας κατά την διάρκεια της ζωής μας, κάνοντας μας να σκεφτόμαστε το βράδυ, όταν το κεφάλι μας ακουμπά το μαξιλάρι «Ναι, σήμερα ήταν μια υπέροχη μέρα».

Για σένα λοιπόν αγαπητέ αναγνώστη, τι είναι ευτυχία; Έλα να μας πεις την Τετάρτη 20 Μαρτίου στις 11:00 στο Happening μας στην Πλ. Αριστοτέλους στο ύψος του Glass Box με που θα υπάρχουν activities, διαγωνισμοί, info points και πολλά ακόμη!
Σε περιμένουμε μα τον Τουτατή!
xoxo Infinity Greece

Διάβασε επίσης!

Ψήφισε το καλύτερο άρθρο για το μήνα...