“Συναισθηματικά Κενός”-Γιώργος Κωνσταντίνου

Αναστασία Τζημαγιώργη

Αναστασία Τζημαγιώργη

Περίληψη βιβλίου

” Βυθισμένος σε μία ασπρόμαυρη ρουτίνα, έψαχνα έναν έρωτα, που θα έδινε και πάλι χρώμα, πνοή και ζωντάνια στη ζωή μου. Έναν έρωτα, που θα κάλυπτε το συναισθηματικό κενό που επικρατούσε στην ψυχή μου. Έναν έρωτα, που θα με γέμιζε και θα με ταξίδευε.

Τότε συνάντησα εσένα! Μόνο που η ζωή, είχε άλλα σχέδια για εμάς. Δε θα μπορούσα να φανταστώ ποτέ, πως η δική μας ιστορία θα εξελισσόταν τόσο διαφορετικά, από εκείνη που είχα στο μυαλό μου.

Ο δικός μου έρωτας έμεινε στο περίπου, στο παραλίγο, στο ανεκπλήρωτο. Ένας έρωτας, χωρίς μέση και τέλος, μα, με μια μονόπλευρη αρχή. Ένας έρωτας, που δε θα δει ποτέ το φως του ήλιου και δε θα μάθω ποτέ, το τι θα μπορούσε να μου προσφέρει. Ένας έρωτας, που θα μείνει μέσα σε λερωμένες σελίδες, γεμάτες από σκέψεις, αποτυπωμένες σε στίχους και κείμενα.

Άραγε, η ζωή μας έφερε κοντά, για να βγάλεις στην επιφάνεια την πιο ερωτική πτυχή του εαυτού μου ή για να σε τραβήξω μακριά από το σκοτάδι, που σε είχε κυριεύσει; “

Πώς προέκυψε η ιδέα για το βιβλίο "Συναισθηματικά Κενός"; Τι σε ώθησε;

Συνέντευξη στον συγγραφέα

Πώς προέκυψε η ιδέα για το βιβλίο “Συναισθηματικά Κενός”; Τι σε ώθησε;

Αντλώ έμπνευση από την καθημερινότητά μου. Από μία συζήτηση, από μία διάλεξη, από μία μελωδία, από μία ταινία, από έναν έρωτα… Στην προκειμένη περίπτωση, η μούσα μου ήταν η κοπέλα που πρωταγωνιστεί στο βιβλίο μου. Η ιδέα, λοιπόν, προέκυψε από το συνονθύλευμα των συναισθημάτων που αισθάνθηκα όσο ζούσα αυτήν την εμπειρία. Από την κορυφή, βρέθηκα στο κενό. Έτσι, προέκυψε κι ο τίτλος. Ένας τίτλος έντονος, μα, ταυτόχρονα, πολύπλευρος, καθώς, ο κάθε αναγνώστης στο τέλος θα τον ερμηνεύσει με το δικό του τρόπο. Ένα χρόνο μετά, μπορώ να πω με σιγουριά, πως το βιβλίο το έγραψα για προσωπική μου κάθαρση κι ύστερα, για να βοηθήσω όσους βρίσκονται σε παρόμοια συναισθηματική κατάσταση!

Πώς βιώνεις το ανεκπλήρωτο στη ζωή σου;

Το ανεκπλήρωτο είναι ένα μικρό πένθος. Στην αρχή δεν το δέχεσαι, ακολουθεί ο θυμός, προσπαθείς να το διαπραγματευτείς, δοκιμάζοντας εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης και όταν βλέπεις πως δεν αποδίδουν καρπούς οι προσπάθειες σου, βυθίζεσαι σε βαθιά λύπη, ώσπου με τη πάροδο του χρόνου το αποδέχεσαι και μπορείς να προχωρήσεις παρακάτω. Για εμένα, δε μένει τίποτα ανεκπλήρωτο. Ένα συναίσθημα πρέπει να ανταποδίδεται τη χρονική στιγμή που καλπάζει. Αν δεν ανταποδοθεί και φιμωθεί, τότε χάνεται για πάντα.  Συνεπώς, όταν προχωράω μπροστά, αφήνω πίσω μου κάθε συναίσθημα που δεν μπόρεσε να δει το φως του ήλιου.

Πώς προέκυψε η ιδέα για το βιβλίο "Συναισθηματικά Κενός"; Τι σε ώθησε;

Δες το προφίλ του Γιώργου Κωνσταντίνου εδώ!

Το βιβλίο αντιπροσωπεύει τον χαρακτήρα που δείχνεις στις καθημερινές σου συναναστροφές;

Γράφω την αλήθεια μου, τη δική μου πραγματικότητα όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ. Συνεπώς, το βιβλίο αντιπροσωπεύει το χαρακτήρα μου. Είμαι μέρος της ιστορίας. Είμαι ο πρωταγωνιστής της. Δεν απέκρυψα τίποτα. Δε με ενδιέφερε να «τσαλακώσω» την εικόνα μου! Ήθελα να δείξω στους αναγνώστες μου, πως υπάρχουν άνθρωποι που αισθάνονται έντονα μέσα σε αυτή τη συναισθηματικά νεκρή εποχή. Εξού και το στιχάκι: «Ρομαντικός σε μία συναισθηματικά νεκρή εποχή».

Πιστεύεις πως ο ρομαντισμός μπορεί να σώσει κάτι από τα “σπασμένα” της κοινωνίας;

Φυσικά! Ο ρομαντισμός για εμένα είναι τρόπος ζωής. Όχι μόνο στον έρωτα, αλλά στο σύνολό της. Το να προσφέρεις ανιδιοτελώς, είναι αρετή κι εγώ αυτό κάνω στη ζωή μου. Προσφέρω όπου και με οποιοδήποτε τρόπο μπορώ, χωρίς να περιμένω πίσω κάποιο αντάλλαγμα. Πες μου, αν συμπεριφερόμασταν όλοι με αυτόν τον τρόπο, αν κοιτούσαμε το γενικότερο καλό κι όχι τόσο το συμφέρον μας, δε θα σώναμε τα «σπασμένα» της κοινωνίας;

Ποια είναι τα σχέδιά σου για την σελίδα σου στο instagram; Σκοπεύεις να γράψεις κι άλλο βιβλίο;

Έχω πολλά σχέδια. Σκοπεύω να εξελίξω, ακόμη περισσότερο στο μέλλον το περιεχόμενό της σελίδας μου με διάφορα μέσα και τρόπους. Όμως, προτού προβώ στην πραγματοποίηση των σχεδίων μου, θέλω να νιώσω έτοιμος για να μπορέσω να αποδώσω στο μέγιστο αυτό που θέλω να προσφέρω. Θα γίνουν όλα στον καιρό τους, όταν θα πρέπει να γίνουν! Όσο για το δεύτερο βιβλίο, φυσικά και σκοπεύω να το γράψω. Ξέρεις, όταν υπάρχουν άνθρωποι που με γεμίζουν με μηνύματα στα οποία «στολίζουν» τόσο εμένα, όσο και το βιβλίο μου, εκφράζοντάς μου το πόσο τους βοήθησε η ανάγνωσή του, δεν μπορώ παρά να τους προσφέρω ένα ακόμη βιβλίο. Η ιδέα για το δεύτερο βιβλίο υπάρχει ήδη ολοκληρωμένη στο μυαλό μου, μα δεν έχω ξεκινήσει να το γράφω ακόμη. Όταν θα το διαβάσεις, θα καταλάβεις πως η δυσκολία του είναι μεγάλη. Δεν μπορώ να πω περισσότερα. Το μόνο που μπορώ να αποκαλύψω είναι πως θα είναι η συνέχεια του πρώτου. Όχι, όμως, όπως το περιμένει ο κάθε αναγνώστης.

Έπειτα από αυτή την ενδιαφέρουσα συνέντευξη, θα κλείσω με μία φράση του βιβλίου:

“Ίσως είμαι από εκείνα τα παιδιά, που νιώθουν πάντα πως κάτι τους λείπει. Ίσως φταίει που μου λείπεις εσύ, ενώ δε θα έπρεπε.”

Διάβασε επίσης!

Ψήφισε το καλύτερο άρθρο για το μήνα...