Συνέντευξη σε νεαρό φωτογράφο (@_argy)

Αναστασία Τζημαγιώργη

Αναστασία Τζημαγιώργη

“Ο Αργύρης Βαλασιάδης, είναι ένας φωτογράφος νέος ηλικιακά, με φιλοδοξίες, όνειρα και ιδέες για το επαγγελματικό του μέλλον. Έχοντας καταγωγή από τη Δράμα, από μικρή ηλικία ξεκίνησε να πειραματίζεται με την τέχνη της φωτογραφίας αλλά και της κινηματογράφησης, ανακαλύπτοντας παράλληλα άγνωστες πτυχές της πόλης του και των γύρω περιοχών. Τους χειμώνες κάνει ελεύθερο σκι, ενώ το καλοκαίρι κάνει πεζοπορίες στα βουνά γύρω από τη Δράμα. Η αγάπη του για τη φύση τον οδήγησε στο να μην χάνει επαφή μαζί της, κυνηγώντας κάθε ευκαιρία αποτύπωσης της στον φακό. Τα τελευταία χρόνια ταξιδεύει τον κόσμο αναλαμβάνοντας ολοκληρωμένα κινηματογραφικά projects διαφόρων ειδών, ζώντας ταυτόχρονα μοναδικές εμπειρίες.

Αυτές είναι οι πληροφορίες που αναγράφονται στην επαγγελματική ιστοσελίδα του Αργύρη, ο οποίος κατάφερε με σταθερά βήματα να φτάσει έως εδώ.

Ας τον γνωρίσουμε, όμως, λίγο καλύτερα…

https://argyvalasiadis.com/wp-content/uploads/2020/04/ARG02668.jpg

Συνέντευξη

1) Πώς κατάλαβες ότι έχεις πάθος με τη φωτογραφία;

Η αλήθεια είναι ότι από τότε που έπιασα κάμερα για πρώτη φορά στα χέρια μου, γύρω στο 2012, δεν σταμάτησα να ασχολούμαι και να πειραματίζομαι. Η φωτογραφία είναι τέχνη, είναι συναισθήματα, είναι γνωριμία με το άγνωστο. Τουλάχιστον έτσι το αντιμετωπίζω εγώ. Κάθε φορά που βγάζω την κάμερα από τη τσάντα είναι και μια πρόκληση, η πρόκληση να πω μια ιστορία. Το πάθος λοιπόν ξεκίνησε από το πρώτο κλικ!

2) Πιστεύεις ότι για να γίνει κάποιος φωτογράφος χρειάζεται να έχει σπουδάσει κάτι αντίστοιχο;

Όχι, όχι σίγουρα όχι! Υπάρχει  το ίντερνετ! Ο καθένας έχει πρόσβαση σε οποιαδήποτε πληροφορία θέλει επί της φωτογραφίας και του βίντεο, από απλές γνώσεις έως και περίπλοκα τεχνικά ζητήματα. Σίγουρα μια σχολή θα βοηθούσε σε ορισμένες πτυχές του επαγγέλματος, έως έναν βαθμό δυσκολίας φυσικά, αλλά δεν το θεωρώ απαραίτητο. Είναι μια δουλεία που χρειάζεται πορτφόλιο και όχι πτυχίο!

https://argyvalasiadis.com/wp-content/uploads/2020/04/argyvalasiadis-adventure-photography-1.jpg

3) Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Ταξίδια, πολλά ταξίδια. Μόλις χαλαρώσει παγκοσμίως η κατάσταση που ζούμε με τον ιό, σκοπεύω να κάνω μια σειρά από backpacking solo ταξίδια, δηλαδή η κάμερα, η τσάντα μου και εγώ! Στόχος μου είναι να γνωρίσω ντόπιους και την κουλτούρα τους και να δημιουργήσω ένα φωτογραφικό οδοιπορικό με προσωπικές ιστορίες ανθρώπων.

4) Είσαι αισιόδοξος ως προς αυτά λαμβάνοντας υπόψιν τις καταστάσεις που ζούμε;

Για κανέναν δεν είναι εύκολη αυτή η περίοδος πιστεύω, αλλά ναι είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι σύντομα θα χαλαρώσει η κατάσταση και όλα θα επανέλθουν στους κανονικούς τους ρυθμούς. Προσωπικά ανυπομονώ να ταξιδέψω ξανά!

5) Ποια θα ήταν η συμβουλή σου σε έναν νέο φωτογράφο;

Να μην τα παρατήσεις για κανέναν λόγο! Θα υπάρξουν δυσκολίες και προβλήματα, είναι φυσιολογικό. Θα δουλέψεις, θα ζοριστείς πάνω σε ένα project και η δουλεία σου μπορεί και να μην αναγνωριστεί, αλλά μην επιτρέψεις κάτι τέτοιο να σταθεί εμπόδιο μπροστά στο όνειρό σου! Συνέχισε να προσπαθείς και αργά η γρήγορα θα δεις ότι αξίζει!

https://scontent.fskg1-1.fna.fbcdn.net/v/t31.0-8/20861887_2349707031921529_4571273669336994819_o.jpg?_nc_cat=102&ccb=2&_nc_sid=09cbfe&_nc_ohc=Rot9yNxs0fsAX-pmpvK&_nc_ht=scontent.fskg1-1.fna&oh=d4df7a1ca3da35e5acb76ab64d8a6bb1&oe=5FD6C29F

Αυτός ήταν, λοιπόν, ο Αργύρης Βαλασιάδης (αλλιώς Άρτζι). Ελπίζω να απολαύσατε την παρέα του και να λάβατε μια δόση αισιοδοξίας από την νεανική του ματιά.

Μπορείτε να τον βρείτε στο Facebook, στο Instagram και στην επαγγελματική του ιστοσελίδα, στην οποία έχει αναρτημένη την προσωπική του δουλειά.

Διάβασε επίσης!

Ψήφισε το καλύτερο άρθρο για το μήνα...