Στα υπόγεια είναι η θέα: 5 αξιοθέτα κρυμμένα στα έγκατα της Γης

Ελισάβετ Χρυσανθάκη

Ελισάβετ Χρυσανθάκη

Όταν οραματίζεσαι ένα ταξίδι ή όταν σκέφτεσαι έναν τουριστικό προορισμό το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι τα κλασικά, διάσημα αξιοθέατα και τα μνημεία που υπάρχουν σε κάθε έναν από αυτούς. Ωστόσο, πέρα από τις φυσικές ομορφιές και τα εντυπωσιακά κτίρια που βρίσκονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη, υπάρχουν και πολλά άλλα μυστικά spots  που είναι κρυμμένα κάτω από την επιφάνεια της γης και έχουν μεγάλη ιστορική και πολιτισμική αξία. Μυστικά μονοπάτια, σπηλιές και κατακόμβες είναι μόνο μερικά από τους υπόγειους αυτούς θησαυρούς που υπόσχονται πολλά σε κάθε λάτρη της περιπέτειας και της εξερεύνησης.

1. Οι Κατακόμβες του Παρισιού: Οι Κατακόμβες του Παρισιού κατασκευάστηκαν το 1810 και αποτελούν έναν από τους πιο μακάβριους και σκοτεινούς προορισμούς, παρόλο που βρίσκονται στην Πόλη του Φωτός. Πρόκειται για μία υπόγεια σήραγγα στην οποία βρίσκονται οι σωροί περίπου έξι εκατομμυρίων ανθρώπων. Ο λόγος για τον οποίο κατασκευάστηκαν από τους κατοίκους του Παρισιού είναι ότι τον 17ο αιώνα δεν υπήρχε χωρητικότητα στα υπόλοιπα νεκροταφεία. Είναι ένας προορισμός για τους αρκετά τολμηρούς και για τους οπαδούς του σκοτεινού τουρισμού.

https://www.ourescapeclause.com/wp-content/uploads/2019/09/Paris-419-1024x683.jpg

2. Κούμπερ Πέντι, Αυστραλία:  Το Κούμπερ Πέντι είναι μία απομονωμένη πόλη της Νότιας Αυστραλίας στην οποία ζουν και εργάζονται υπογείως 3.000 άνθρωποι. Ο κυριότερος λόγος που προτιμούν την υπόγεια ζωή είναι ο υπερβολικός ήλιος της περιοχής που δυσκολεύει τις εξωτερικές δραστηριότητες. Όσοι επισκέπτονται το Κούμπερ Πέντι έρχονται σε επαφή με έναν πολύ διαφορετικό, αλλά παράλληλα πολύ οργανωμένο, τρόπο ζωής καθώς η πόλη διαθέτει ποικίλα καταστήματα, εκκλησίες, ακόμα και ξενοδοχεία.

https://i1.wp.com/cdn1.fullpicture.ru/wp-content/uploads/2014/12/Opalovyj-podzemnyj-gorod-Kuber-Pedi-3.jpg

3. Σήραγγες Κου- Τσι, Βιετνάμ:  Οι σήραγγες  Τσου- Τσι αποτελούν ένα από τα πιο γνωστά παγκόσμια αξιοθέατα, καθώς κατασκευάστηκαν και αξιοποιήθηκαν ως καταφύγια  κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ.  Οι σήραγγες αυτές συγκροτούσαν ένα μεγάλο δίκτυο, που διέσχιζε τη χώρα και εκεί μέσα βρίσκονταν νοσοκομεία, αποθήκες τροφίμων και όπλων, ακόμα και κρεβατοκάμαρες. Σήμερα, έχουν μετατραπεί σε πολεμικό μουσείο, που βρίσκεται στο κεντρικό σημείο των σηράγγων, όπου οι επισκέπτες μπορούν να δουν πολεμικά εκθέματα και να κάνουν διάφορες δραστηριότητες των πολεμιστών που ζούσαν εκεί.

.https://media.tacdn.com/media/attractions-splice-spp-674x446/07/a0/a7/01.jpg

4. Path, Τορόντο: Το Path δεν αποτελεί απλά ένα αξιοθέατο του Τορόντο, αλλά ένα ολόκληρο εμπορικό συγκρότημα που βρίσκεται στα έγκατα της γης. Περιλαμβάνει εκατοντάδες καταστήματα όλων των ειδών, χώρους διασκέδασης και ξενοδοχεία. Σίγουρα είναι μία πολύ διαφορετική εμπειρία διασκέδασης για τους πιο εναλλακτικούς ταξιδιώτες.

https://media.tacdn.com/media/attractions-splice-spp-674x446/0a/74/cf/44.jpg

.

5.  Το Σοκάκι της Μαίρη Κίνγκ, Σκωτία: Ακόμα ένας διάσημος υπόγειος τουριστικός προορισμός, που όμως δεν ήταν πάντοτε υπόγειος. Κάποτε ήταν ο πιο κοσμικός και πολυσύχναστος δρόμος του Εδιμβούργου, όμως κατά την επιδημία της πανούκλας το 1645, το σοκάκι κυριεύτηκε από την ασθένεια και ερήμωσε, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου πέθανε. Για το συγκεκριμένο μέρος ακούγονται πάρα πολλές υπερφυσικές ιστορίες, όπως και ιστορίες φαντασμάτων. Από το 2003 λειτουργεί ως τουριστικός προορισμός, ώστε να μπορέσει το κοινό να δει πώς ήταν η ζωή στην παλιά πόλη του Εδιμβούργου κατά τον 18ο αιώνα.

https://www.touristsecrets.com/wp-content/uploads/2019/07/3-18.jpg

Διάβασε επίσης!

Ψήφισε το καλύτερο άρθρο για το μήνα...