Σεμινάριο διαχείρισης χρόνου “How to be a time master”

Νατάσα Μαραγκού

Νατάσα Μαραγκού

 Στην κουλτούρα του hustle που ζούμε, δεν είναι σπάνιο το να “τα χάνουμε” μπροστά στα αμέτρητα πράγματα με τα οποία θέλουμε ή οφείλουμε να ασχοληθούμε. Επαγγελματικές και κοινωνικές υποχρεώσεις, διασκέδαση, χαλάρωση, ψυχαγωγία, προσωπικός χρόνος. Αν έχεις βρεθεί κι εσύ αντιμέτωπος με την έννοια του “πολλά πράγματα, πολύ λίγος χρόνος” το σεμινάριο “How to become a time master” είναι για σένα!

Σκοπός του σεμιναρίου που θα παρακολουθήσεις πολύ σύντομα, είναι να σου μάθει τα βασικά στοιχεία για την διαχείριση χρόνου, αλλά και να σου διδάξει τεχνικές για την μέγιστη σου απόδοση! Στα πλαίσια της ενημέρωσης για το σεμινάριο του time management ας διευκρινίσουμε ορισμένες λεπτομέρειες που θα σου φανούν χρήσιμες.

2. Μία αποτελεσματική μέθοδος διαχείρισης χρόνου είναι να αφιερώνεις καθημερινά 10 λεπτά για να προγραμματίσεις την ημέρα σου.

Αρχικά, το σεμινάριο διοργανώνεται από τον εθελοντικό οργανισμό  Infinity Greece, όπως ήδη θα γνωρίζεις. Το Infinity Greece είναι ένας οργανισμός με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Ιδρύθηκε το 2014 από εθελοντές φοιτητές. Στόχος του οργανισμού είναι η εξοικείωση των εθελοντών με τα ψηφιακά μέσα, η καλλιέργεια της δημιουργικότητας και της έκφρασής τους. Παράλληλα, όμως, συμμετέχει και ενεργά στην τοπική κοινωνία της πόλης.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί το Σάββατο στις 17 Απριλίου από τις 6 μ.μ μέχρι τις 8 μ.μ. Θα έχει διάρκεια 2 ώρες και θα πραγματοποιηθεί μέσω Zoom και Facebook live. Εκεί, θα αναλυθούν τα σχετικά θέματα και θα υπάρχει, φυσικά, χρόνος για ερωτήσεις. Η εγγραφή είναι προαιρετική για το σεμινάριο, αλλά συστήνεται σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί την πιστοποίηση παρακολούθησης.

Μάλιστα, το σεμινάριο απευθύνεται σε όσα άτομα ενδιαφέρονται να έρθουν σε επαφή με την έννοια του time management, σε εκείνους που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην αγορά και θέλουν να δουν πώς ακριβώς μπορούν να διαχειριστούν τον χρόνο τους. Ταυτόχρονα, όμως, προσελκύει και επαγγελματίες που ενδέχεται να συναντούν δυσκολίες στο να διαχειριστούν τον χρόνο τους, είτε σε προσωπικό, είτε σε επαγγελματικό επίπεδο. Τέλος, όπως προαναφέρθηκε, θα παρέχεται πιστοποίηση σε όσα άτομα το παρακολουθήσουν και έχουν συμπληρώσει και την φόρμα συμμετοχής.

2. Μία αποτελεσματική μέθοδος διαχείρισης χρόνου είναι να αφιερώνεις καθημερινά 10 λεπτά για να προγραμματίσεις την ημέρα σου.

Φυσικά, από ένα τέτοιο event θα ήταν αδύνατον να απουσιάζουν και οι ειδήμονες επί του θέματος. Μαζί μας  καλεσμένοι ως ομιλητές, η Μιρέλα Αναγνώστη και η Βαλεντίνα Κόρδη, θα μοιραστούν την επαγγελματική τους πείρα, ενώ παράλληλα θα σου παρέχουν και τα tips που θα σου λύσουν τα χέρια!

Η Μ. Αναγνώστη είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πειραιώς με ειδίκευση στη διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού αλλά και στο coaching μέσω πιστοποιημένων προγραμμάτων. Διαθέτει πολυετή πείρα στους κλάδους εξυπηρέτησης πελατών, των πωλήσεων, coaching και εκπαίδευση είτε ατομικά είτε σε ομάδες. Σήμερα, διατηρεί τη δική της ατομική επιχείρηση ως Σύμβουλος Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων. Συνεργάζεται, επίσης, με ιδιώτες και επιχειρήσεις προσφέροντας συνεδρίες και σεμινάρια με στόχο την προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη. Σε ό,τι αφορά την εθελοντική της δράση, είναι ενεργό μέλος στη Hellenic Coaching Association και στη Hellenic Counseling, Coaching & Mentoring Association, ενώ θα τη βρείτε ως εθελόντρια Coach σε προγράμματα που ενδυναμώνουν φοιτητές, στελέχη των ΜΚΟ και αποσκοπούν στη βιωματική εκπαίδευση μεταξύ συνεργατών.

Η Β. Κόρδη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι πιστοποιημένη Mindset & High-Performance Coach Στελεχών, Ομάδων και Επιχειρηματιών, Διεθνής Ομιλήτρια Παρακίνησης, TEDx speaker και Συγγραφέας. Τέλος, έχει 15ετή εμπειρία ως στέλεχος η ίδια σε πολυεθνικές εταιρείες. Πριν 10 χρόνια ίδρυσε την δική της εταιρεία, ως Executive & Business Coach. Προπονεί επιχειρηματίες και υψηλόβαθμα στελέχη μικρομεσαίων και πολυεθνικών επιχειρήσεων παγκοσμίως. Στόχος, η επίτευξη επαγγελματικών και εταιρικών στόχους, η ανάπτυξη ηγετικών δεξιοτήτων και η αποδοτική διαχείριση αλλαγών. To 2020, η ICAP Group την συμπεριέλαβε στην λίστα των Leading Women in Business στην Ελλάδα. Πρόσφατα παρέλαβε το βραβείο International Women of Courage 2021 από τον οργανισμό International Human Rights Advisory Council. Το βιβλίο της «Η επιτυχία είναι παιχνίδι του μυαλού» έχει γίνει best seller και έχει μεταφραστεί και στα αγγλικά.

Έχεις ακόμη απορίες σχετικά με την διαχείριση χρόνου; Τα παρακάτω facts σχετικά με την έννοια του time management, θα σε βοηθήσουν να την κατανοήσεις εκτενέστερα. Ίσως να μην γνώριζες καν τη συσχέτιση! Έτσι, θα εξοικειωθείς περισσότερο με την έννοια του time management και θα είσαι έτοιμος για το σεμινάριο!

1. Ο μέσος άνθρωπος χρησιμοποιεί μέσα στην ημέρα πάνω από 13 μεθόδους διαχείρισης του χρόνου του.

2. Μία αποτελεσματική μέθοδος διαχείρισης χρόνου είναι να αφιερώνεις καθημερινά 10 λεπτά για να προγραμματίσεις την ημέρα σου.

3. Οι πιο παραγωγικές ώρες της ημέρας είναι μεταξύ 9 π.μ και 12 μ.μ.

4. Το multitasking δεν μας καθιστά περισσότερο αποτελεσματικούς.

5.Το 70% των ανθρώπων χρησιμοποιούν to-do lists για να οργανώσουν καλύτερα το χρόνο τους.

6. Το time management σε βοηθάει να ξεκαθαρίσεις τους στόχους σου, να τους ταξινομείς σωστά, ώστε να έχεις περισσότερες πιθανότητες να τους κατακτήσεις!

2. Μία αποτελεσματική μέθοδος διαχείρισης χρόνου είναι να αφιερώνεις καθημερινά 10 λεπτά για να προγραμματίσεις την ημέρα σου.

Σε γενικές γραμμές, το time management είναι μία μέθοδος που θα σε βοηθήσει πολύ στο να προσδιορίσεις τους στόχους σου και στο να θέτεις καθημερινά νέους, ανάλογα με τις προτεραιότητές σου. Η σωστή διαχείριση του χρόνου είναι χρήσιμη για κάθε τομέα της ζωής μας, καθώς μας βοηθάει να δρούμε με συνέπεια και μας δίνει μία αίσθηση παραγωγικότητας, και ολοκλήρωσης. Επομένως, το μόνο σίγουρο είναι ότι σε μία εποχή πολλών ταχυτήτων, τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από το να δίνουμε αξία στο χρόνο μας, να επικεντρωνόμαστε στους στόχους μας και να κάνουμε το κάθε λεπτό να κυλάει υπέρ μας.

Σε ενδιαφέρει η διαχείριση χρόνου και χρειάζεσαι περισσότερες πληροφορίες; Παρακολούθησε αυτό ή αυτ

Το άρθρο έγραψαν επίσης οι…

Ελισάβετ Χρυσανθάκη

Ελισάβετ Χρυσανθάκη

Έχω γράψει επίσης...

Διάβασε επίσης!

Ψήφισε το καλύτερο άρθρο για το μήνα...