Κάθε άνοιξη και μία ευκαιρία

Καταλαβαίνεις ότι είναι άνοιξη όταν περπατώντας στο δρόμο οι μισοί άνθρωποι που συναντάς φοράνε ζακέτες και κοντομάνικα, ενώ οι υπόλοιποι μπουφάν και μπότες. Επίσης, όταν θυμάσαι ότι κάποια μέρα του Μαρτίου πρέπει να γυρίσεις το ρολόι μία ώρα μπροστά και να χάσεις μία ώρα ύπνου. Από την άλλη πλευρά, όμως, “μεγαλώνει” η μέρα και νυχτώνει πιο αργά, δημιουργώντας την επιθυμία να παραμείνεις περισσότερη ώρα έξω.

Καταλαβαίνεις ότι είναι άνοιξη όταν βλέπεις τα πρώτα πράσινα φύλλα στα δέντρα και τις αμυγδαλιές να ανθίζουν και εντοπίζεις τα χελιδόνια που προσπαθούν να φτιάξουν τις φωλιές τους. Σε αυτό το σημείο δε μπορώ να παραλείψω τις προετοιμασίες για το Πάσχα, καθώς θεωρώ ότι η άνοιξη είναι συνδεδεμένη και με τους εορτασμούς. Τέλος, καταλαβαίνεις ότι είναι άνοιξη όταν, εκτός από τη φύση, νιώθεις ότι ανανεώνεται και ανθίζει ο εαυτός σου.

άνοιξη

Υπάρχει η άποψη ότι η άνοιξη συμβολίζει την αναγέννηση. Αρχικά, με τη κυριολεκτική σημασία η λέξη “αναγέννηση” αναφέρεται στην αφύπνιση της φύσης. Με τη μεταφορική σημασία, κατά τη γνώμη μου, η αναγέννηση αναφέρεται στο εσωτερικό των ανθρώπων. Τα χρώματα και η ζωντάνια της φύσης επιδρούν με θετικό τρόπο στη ψυχολογία μας, ενώ ο ήλιος, ο οποίος είναι ορατός περισσότερες ώρες και είναι πιο ζεστός πλημμυρίζει με ζεστασιά και το μέσα μας. Επιπλέον, θεωρώ ότι η άνοιξη συμβολίζει την αναγέννηση, καθώς είναι μία περίοδος κατά την οποία λαμβάνουμε αποφάσεις για να κάνουμε κάτι διαφορετικό, όπως για παράδειγμα, να πάμε κάποιο ταξίδι, να ξεκινήσουμε ένα καινούριο χόμπι ή ακόμα και να αρχίσουμε απλώς να διαβάζουμε ένα νέο βιβλίο.

Συχνά την άνοιξη γινόμαστε πιο δημιουργικοί και υπάρχει μεγαλύτερος ενθουσιασμός στο να δοκιμάσουμε καινούρια πράγματα. Προσωπικά, αυτή την άνοιξη αποφάσισα να ασχοληθώ και να φροντίζω εντατικά τα φυτά που έχω στο σπίτι, να αγοράσω καινούρια και να μάθω περισσότερα πράγματα. Η επόμενη ιδέα μου σχετίζεται με δύο πράγματα που αγαπάω: Τη φύση και τις ταινίες. Πιο συγκεκριμένα, φαντάζομαι πόσο ενδιαφέρον θα είναι να μαζευτούμε μια παρέα, κάπου μακριά από τη βαβούρα της πόλης και να παρακολουθήσουμε μια ταινία σε έναν προτζέκτορα σε εξωτερικό χώρο.

άνοιξη

Διάβασε επίσης!

Ψήφισε το καλύτερο άρθρο για το μήνα...