Εσύ που θα πας το καλοκαίρι;

Μαρία Κυριακίδου

Μαρία Κυριακίδου

Μπαίνοντας σιγά σιγά στο καλοκαίρι, το οποίο θα ξεκινήσει επίσημα για τους φοιτητές μετά το τέλος της εξεταστικής, ένα από τα πιο κρίσιμα ερωτήματα είναι μάλλον το πού θα πας τις ιδανικές διακοπές.

Διανύεις μια περίοδο αναζήτησης για τις καλοκαιρινές σου διακοπές; Αναρωτιέσαι σε ποιο νησί θα μπορούσες φέτος να ζήσεις το καλοκαιρινό όνειρο; Δεν έχεις βρει ακόμη εσύ και η παρέα σου πως θα αξιοποιήσετε φέτος τις διακοπές σας; Λένε πως σημασία δεν έχει τόσο ο προορισμός, όσο το ποιος θα σου κρατάει συντροφιά σε αυτόν. Υπάρχει μια δόση αλήθειας σε αυτό, όμως και ο προορισμός συχνά είναι σημαντικός. Για το λόγο αυτό, παρακάτω θα βρεις μια από τις ιδανικότερες προτάσεις, για να περάσεις από κοινού με τα άτομα που θα επιλέξεις ένα αξέχαστο καλοκαίρι.

Αρχικά, αξίζει να αναφερθεί πως η Ελλάδα είναι φημισμένη για όλους τους καλοκαιρινούς της προορισμούς. Μια πληθώρα πανέμορφων νησιών χαρίζει στη χώρα την πρωτιά στις προτιμήσεις χιλιάδων τουριστών για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Ωστόσο, όπως φάνηκε από έρευνες, για το έτος 2021 σε προτεραιότητα βρέθηκε η Μήλος, η οποία αναδείχτηκε στο καλύτερο νησί παγκοσμίως. Σου κάνει εντύπωση; Αν ναι, τότε ξανασκέψου το, διότι μιλάμε για το νησί της Αφροδίτης και αυτό από μόνο του λέει πολλά και μάλλον δικαιολογεί το ότι πρόκειται για το πιο εξωτικό νησί του Αιγαίου.

Εσύ πού θα πας το καλοκαίρι;
  1. Στο συγκεκριμένο νησί, έχεις τόσα πολλά να δεις και να κάνεις και μια μικρή αναφορά σε αυτά ίσως σε πείσει. Αρχικά, θα έχεις τη δυνατότητα να επισκεφτείς εντυπωσιακές παραλίες με χρώματα σαν από πίνακα ζωγραφικής. Σε προτεραιότητα στη λίστα σου, σου προτείνω να βάλεις τις παραλίες Φυριπλάκα και Τσιγκράδο. Πρόκειται για δύο από τις πιο επικές του νησιού. Φυσικά, υπάρχουν παραλίες που καλύπτουν όλα τα γούστα. Μπορείς να βρεις παραλίες οργανωμένες και μη.
  2. Αν σε ενδιαφέρει και η εξερεύνηση άλλου είδους θησαυρών, τότε μη ξεχάσεις να επισκεφτείς τα Σύρματα στον Φυροπόταμο. Πρόκειται για τα χρωματιστά χαμηλά σπιτάκια που χρησιμοποιούσαν οι ψαράδες, για την αποθήκευση των βαρκών τους. Τα σπίτια αυτά υπάρχουν σε διάφορα μέρη στο νησί και πολλά από αυτά πλέον είναι ενοικιαζόμενα.
  3. Μπορείς να κάνεις κρουαζιέρα, ώστε να έχεις πρόσβαση σε μέρη που δεν υπάρχει άλλος τρόπος να επισκεφτείς.
  4. Δώσε προσοχή και σε μία πολύ σημαντική συμβουλή. Ο,τιδήποτε και να επιλέξεις να επισκεφτείς, προς οπουδήποτε και να επιλέξεις να κινηθείς, μη ξεχάσεις να επισκεφτείς το απόγευμα την πρωτεύουσα του νησιού, την Πλάκα. Εκεί θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις το μοναδικό ηλιοβασίλεμα.

Διάβασε επίσης!

Ψήφισε το καλύτερο άρθρο για το μήνα...